Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ναυπακτίας προς Γέφυρα ΑΕ, για την μη υλοποίηση της  βοήθειας προς το Αντίρριο

Published

on

Με τον τίτλο «Πρωτοβουλία “ANTI-COVID-19” συλλόγων του Αντιρρίου με τη στήριξη του Συνδέσμου VINCI και του Δήμου Ναυπακτίας» σε δημοσίευση στο Nafsweek στις 24 Απριλίου 2020,  αναφερόμαστε σε εκείνη την πρωτοβουλία. Ανέφερε τότε το δελτίο τύπου που δημοσιεύσαμε:

«Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI (ελληνικό τμήμα της Fondation VINCI pour la Cité, κοινωνικού βραχίονα του Ομίλου VINCI, κυρίου μετόχου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.  και της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) ανταποκρινόμενος σε πρωτοβουλία τριών συλλόγων του Αντιρρίου και σε συνεννόηση με τον Δήμο Ναυπακτίας, προσφέρει οικονομική υποστήριξη συνολικού ύψους 22.000€ για την προμήθεια φορητών υπολογιστών (tablets & laptops) για α) τη μέσω διαδικτύου εκπαίδευση των μαθητών δημοτικών και γυμνασίων της περιοχής, β) απολυμαντικών για οικιακή και δημόσια χρήση, καθώς και γ) προμήθεια τροφίμων για άπορους πολίτες.

Το πρόγραμμα βοήθειας θα υλοποιηθεί από τοπικούς συλλόγους, με ανάδοχο τον Συντονιστή του Συνδέσμου VINCI κ. Γιάννη Φρέρη και υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου, με κεντρική επιλογή την προμήθεια υλικού και αγαθών από τοπικές επιχειρήσεις. Οι σύλλογοι που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία έναντι του χρηματοδότη φορέα είναι τρεις σύλλογοι του Αντιρρίου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΦΑΕΘΩΝ, Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών), φυσικής έδρας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Θεωρήσαμε αυτονόητη την κινητοποίησή μας για να αντιμετωπισθούν στην περιοχή του Δήμου μας προβλήματα που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Αρωγοί στην προσπάθειά μας υπήρξαν τόσο ο Δήμος Ναυπακτίας που την έθεσε υπό την αιγίδα του, όσο και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το ίδρυμα (FONDATION VINCI) του κυρίου μετόχου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που έχει τη φυσική της έδρα στο Αντίρριο. Βασικές μας φροντίδες είναι η δίκαιη κατανομή/διανομή του υλικού και των αγαθών μέσω της εποπτείας της αρμόδιας Αντιδημαρχίας του Δήμου μας, καθώς και η προμήθειά τους από τοπικές επιχειρήσεις, η οποία αποτέλεσε προτεραιότητα του δωρητή και -αυτονόητα- δική μας. Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι η δράση αυτή υλοποιείται στο όνομα και των υπολοίπων συλλόγων του Αντιρρίου που συμμετέχουν στην κοινή πλατφόρμα «ΑΝΤΙΡΡΙΟ+» και ομόθυμα μας προέτρεψαν να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Μέσα από την κρίση της πανδημίας αναδεικνύεται η ανάγκη στήριξης των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.  Για το λόγο αυτό, ως Δήμος επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε τρεις βασικούς άξονες: την υποστήριξη των μαθητών που δε διαθέτουν τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα, τη διασφάλιση τροφίμων και τη διασφάλιση ειδών υγιεινής.  Η πρωτοβουλία των Συλλόγων του Αντιρρίου και η θετική ανταπόκριση του Συνδέσμου VINCI αποδεικνύουν στην πράξη ότι σε αυτή την κρίση κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν είναι μόνος του. Κοινός στόχος όλων μας η αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση τόσο των τρεχουσών όσο και των μελλοντικών αναγκών που θα προκύψουν.  Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ήδη, αλλά ακόμη περισσότερο με το πέρας της υγειονομικής κρίσης θα βρεθούμε αντιμέτωποι με σοβαρότατα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.  Οι δράσεις μας λοιπόν, θα πρέπει να είναι κοινές. Μόνο εάν δράσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.  Αυτός είναι ο στόχος μας.  Να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι».

Ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας (Πρόεδρος του Συνδέσμου VINCI, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. & ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε εδώ και δεκαετίες συνδέσει έμπρακτα την επιχειρηματική μας πρόοδο, με την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών τις οποίες εξυπηρετούν τα έργα μας. Η συγκυρία της πανδημίας του ιού COVID-19, ενεργοποίησε τα κοινωνικά αντανακλαστικά του Ομίλου μας σε παγκόσμια κλίμακα και εμείς, στην Ελλάδα, φροντίσαμε να πράξουμε τα δέοντα σε τοπικό επίπεδο. Η Ναυπακτία είναι για εμάς ένα πεδίο σταθερής καρποφόρου συνέργειας τόσο με τους ενεργούς πολίτες που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, όσο και με τις δημοτικές αρχές που τις πλαισιώνουν με το κύρος τους. Παράλληλα δε με τη συνέργεια αλληλεγγύης, φροντίζουμε για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, επιλέγοντας τοπικές επιχειρήσεις της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου για τις απαραίτητες προμήθειες»

 

Σήμερα, 45 ημέρες μετά…

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς την Γέφυρα ΑΕ, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ναυπακτίας   Κοτσανάς Ανδρέας,  Ασημακόπουλος Νικόλαος  και Καλαβρουζιώτη Παναγιώτα, ζητούν να πληροφορηθούν τους λόγους που μέχρι και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η οικονομική στήριξη των κατοίκων του Αντιρρίου, που είχε συμφωνηθεί από τον Απρίλιο. Αναφέρεται στην επιστολή:

«Πού είναι η οικονομική βοήθεια των 22.000€ της VINCI Γέφυρας ΑΕ που προορίζονταν για τους κατοίκους του Αντιρρίου λόγω COVID-19;

Κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά με την οικονομική υποστήριξη της Γέφυρας ΑΕ λόγω COVID-19 προς τους κατοίκους του Αντιρρίου καθώς μετά από την παρέλευση 45 ημερών από τις από κοινού ανακοινώσεις μεταξύ της Γέφυρας και Δήμου Ναυπακτίας, η οικονομική βοήθεια που αφορούσε tablets και laptops για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών, απολυμαντικά και τρόφιμα, δεν έχουν φτάσει ακόμη στους μαθητές και κατοίκους του Αντιρρίου, που είναι και οι τελικοί δικαιούχοι.

Ερωτάσθε:

1.Αν βρίσκεται σε ισχύ η οικονομική βοήθεια των 22.000€ που προοριζόταν για τους κατοίκους του Αντιρρίου όπως είχατε ανακοινώσει στις 24 Απριλίου.

2.Για ποιο λόγο η οικονομική στήριξη των κατοίκων του Αντιρρίου δεν έχει υλοποιηθεί μετά από την παρέλευση 45 ημερών τη στιγμή μάλιστα που έχουν αρχίσει να εκλείπουν οι λόγοι για τον COVID-19 πχ άνοιγμα σχολείων και κατάργηση τηλεδιασκέψεων με laptops ;

3.Ποια είναι η εμπλοκή του Δήμου Ναυπακτίας στην όλη υπόθεση;

Για αυτά τα ερωτήματα καλείστε και οφείλετε να δώσετε μια υπεύθυνη απάντηση στην τοπική κοινωνία του Αντιρρίου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ναυπακτίας

Κοτσανάς Ανδρέας

Ασημακόπουλος Νικόλαος

Καλαβρουζιωτη Παναγιώτα»

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 313 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 313ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  ΝΕΡΟ: Αυξήσεις και φόβοι ιδιωτικοποίησης:

Την κατάργηση δεκάδων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) δια της μεθόδου της συγχώνευσης περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για το νερό, το οποίο έχει φέρει κύμα αντιδράσεων πριν καν…

#   Αντέχουν τα πλατάνια της Ναυπάκτου :

Πρασίνισαν πλέον τα πλατάνια, σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου, ωστόσο το φυλλοβόλο δέντρο που ομορφαίνει και σκιάζει πλατείες και παραλίες στην πόλη έχει πέσει θύμα…

#  Έτοιμη το Πάσχα η γέφυρα στον Εύηνο : 

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να  ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα οδική γέφυρα του Εύηνου ποταμού…

#  Σε τι σχολείο ζουν και μαθαίνουν τα παιδιά μας :

Η ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον δεν περιορίζεται στη στατική επάρκεια του κτηρίου. Αποτελεί ευρύτερο θέμα που σχετίζεται με την αναγκαιότητα…

#  Η ιστορία των λαθών…    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία των λαθών του παρελθόντος, ιδιαίτερα οι πολιτικοί σε κάθε επίπεδο, για να τα αποφύγουμε. Σε επιστημονικό δε επίπεδο…

#   Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου:

Για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00’-20:00’.  Το συγκεκριμένο ωράριο…

#   Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά στο σχολείο:

Τα πρόστιμα αφορούν περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν με τη συνήθη φθορά που προκαλείται σε ένα σχολείο, αλλά…

#  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προετοιμάζεται για την άρτια διεξαγωγή των    ευρωεκλογών:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκτελεί μία σειρά ενεργειών και συντονισμού των διαδικασιών των εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους…

……………………………………………………………………………………………………………………………….Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα ΚΕΠ δεν θα εξυπηρετούν την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ

Published

on

By

Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας από το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 δεν εξυπηρετούν  την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ,  συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ.
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους:

“Οι  υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ για αποχή από την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ , διαδικασίες έκδοσης, ενεργοποίησης – απενεργοποίησης , μετάπτωσης και επικαιροποίησης δεν θα εξυπηρετούν την παραπάνω αρμοδιότητα από το Σάββατο 13-04-2024 και μέχρι νεωτέρας.

Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μόνο οι υπάλληλοι ΕΦΚΑ γνωρίζουν και όχι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιοτική και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έως και σήμερα, δεν υπήρξε πολίτης στα 21 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠ Ναυπακτίας που να μην έχει εξυπηρετηθεί από την  υπηρεσία μας. Λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης και προς αποφυγήν  επερχόμενων προβλημάτων οι εργαζόμενοι θα απέχουν από το Σάββατο 13-04-24 μόνο από τη συγκεκριμένη διαδικασία ζητώντας από το Υπουργείο να διασφαλίσει συνθήκες επαρκούς εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού  καθώς και του εξορθολογισμού των υπηρεσιών των ΚΕΠ.

Δυστυχώς δεν είναι αρκετό το φιλότιμο και ο ζήλος που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γενικευμένα προβλήματα του κλάδου.

Το προσωπικό των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ