Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζωντανά (31/1- 18:00) η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

Την Δευτέρα 31/1/2022 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί  μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας  (δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη),  στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση επί αιτήματος του 1/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την επίσπευση αποκατάστασης της γέφυρας του Ευήνου καθώς και οι άμεσες λύσεις στα συνοδά προβλήματα που έχουν ανακύψει (εισηγητής κ. Κοτσανάς)
  2. Έγκριση μελέτης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για τη χωροθέτηση του νέου Δημαρχείου Δήμου Ναυπακτίας και για τον καθορισμό των όρων και περιορισμών δόμησης του χώρου εγκατάστασής του, σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 26 του Ν.1337/1983 καθώς και της υπ. απόφασης 27022/ΦΕΚ1976/7.6.2017 για τις «Τεχνικές προδιαγραφές μελετών Ειδικών Χωρικών Σχεδίων (Ε.Χ.Σ) του N. 4447/2016», δεδομένου ότι τα Τοπικά Ρυμοτομικά Σχέδια θεωρούνται «ισοδύναμα» προς τα Ειδικά Πολεοδομικά (Χωρικά) Σχέδια (ΕΠΣ). (εισηγητής κ. Νταουσάνης)
  3. Έγκριση μελέτης του έργου «Ανάπλαση-διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου, θέση «Παλίοστανη», κοινότητα Γαλατά Δ.Ε Χάλκειας δήμου Ναυπακτίας για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα του πράσινου ταμείου, «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Άξονα Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  4. Έγκριση εργοταξιακής σήμανσης που αφορά το έργο «Ανάπλαση ανάδειξη του τμήματος το παροδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  5. Προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση εντός Σχεδίου Πόλεως Λυγιά (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  6. Ορισμός επιτροπής για την παραλαβή του φυσικού εδάφους του έργου «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης Δημόσιου Χώρου για την Δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  7. Συγκρότηση επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Έργα αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου Τοπικής Κοινότητας Περίστας Δημοτικής Ενότητας  Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας»  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  8. Συγκρότηση επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 22-10-2016 ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  9. Συγκρότηση επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ & ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ»  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  10. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου« ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΛΗΝ Δ.Κ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  11. Ορισμός επιτροπής για την παραλαβή του φυσικού εδάφους του έργου «Ανάπλαση –Ανάδειξη της Πλατείας Τζαβελαίων» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  12. Αντικατάσταση εκπροσώπων του δήμου Ναυπακτίας στην επιτροπή επίλυσης διοικητικών διαφορών της προγραμματικής σύμβασης της πράξης/ του έργου «Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  13. Καταγραφή τυχόν μεταβολών που έχουν επέλθει από την απογραφή πληθυσμού-κατοικιών έτους 2011(συγχωνεύσεις-καταργήσεις, αναγνωρίσεις νέων οικισμών κλπ )στους οικισμούς του δήμου μας (εισηγητής κ. Νταουσάνης)
  14. Έγκριση Σχεδίου Κανονισμού Οργάνωσης & Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών του Δ. Ναυπακτίας (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  15. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικ. έτους 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  16. Εξουσιοδότηση του προέδρου της Τ.Κ. Αμπελακιώτισσας κ. Δούρο Ιωάννη του Πολυκάρπου με σκοπό την ανάληψη για το έτος 2022 από το λογαριασμό Αυτοτελούς Διαχείρισης Κεφαλαίου του κληροδοτήματος «Δ. Πλούμη» (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  17. Ορισμός υπολόγου του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  18. Εξουσιοδότηση Προϊστάμενου Οικονομικών Υπηρεσιών για ορισμό εκκαθαριστών δαπανών και υπεύθυνων λογαριασμών για την ηλεκτρονική καταχώρηση και πληρωμή  έργων μέσω του συστήματος ePDE της Τράπεζας της Ελλάδος (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  19. Ορισμός υπολόγου της Πράξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5045553 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  20. Ορισμός 2 Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επιτροπή καθορισμού τιμήματος εκμισθώσεων με απευθείας ανάθεση από το Δήμο Ναυπακτίας έτους 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  21. Ορισμός Επιτροπής Διενέργειας των Δημοπρασιών μίσθωσης, εκμίσθωσης και εκποίησης ακινήτων του άρθρου 1 του ΠΔ 270/81 για το έτος 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  22. Ορισμός μελών Επιτροπής εκτίμησης αγοράς ακινήτων για το έτος 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  23. Ορισμός μελών Επιτροπής εκτίμησης για μίσθωση ακινήτων από το Δήμο για το έτος 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  24. Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών έτους 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  25. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 39,9 MW της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ» στη θέση «ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ-ΠΑΤΗΜΑΤΑ» Δ.Ε. Βαρδουσίων στο Δήμο Δελφών Ν. Φωκίδας (ΠΕΤ2111662629) (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  26. Τοποθέτηση φωτιστικού στην ΤΚ Αντιρρίου (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  27. Ηλεκτροδότηση παροχής δικτύου φωτισμού στην ΤΚ Νεοκάστρου (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  28. Διαγραφή παιδιού από τους Δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  29. Αντικατάσταση μέλους του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Ναυπακτίας (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  30. Τροποποίηση της 408/2019 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου περί: Σύστασης Τεχνικής Επιτροπής του δήμου Ναυπακτίας-Αντικατάσταση μέλους (εισηγητής κ. δήμαρχος)
  31. Αποδοχή παραίτησης μέλους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου. Ορισμός νέου μέλους (εισηγητής κ. Δήμαρχος)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 313 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 313ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  ΝΕΡΟ: Αυξήσεις και φόβοι ιδιωτικοποίησης:

Την κατάργηση δεκάδων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) δια της μεθόδου της συγχώνευσης περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για το νερό, το οποίο έχει φέρει κύμα αντιδράσεων πριν καν…

#   Αντέχουν τα πλατάνια της Ναυπάκτου :

Πρασίνισαν πλέον τα πλατάνια, σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου, ωστόσο το φυλλοβόλο δέντρο που ομορφαίνει και σκιάζει πλατείες και παραλίες στην πόλη έχει πέσει θύμα…

#  Έτοιμη το Πάσχα η γέφυρα στον Εύηνο : 

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να  ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα οδική γέφυρα του Εύηνου ποταμού…

#  Σε τι σχολείο ζουν και μαθαίνουν τα παιδιά μας :

Η ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον δεν περιορίζεται στη στατική επάρκεια του κτηρίου. Αποτελεί ευρύτερο θέμα που σχετίζεται με την αναγκαιότητα…

#  Η ιστορία των λαθών…    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία των λαθών του παρελθόντος, ιδιαίτερα οι πολιτικοί σε κάθε επίπεδο, για να τα αποφύγουμε. Σε επιστημονικό δε επίπεδο…

#   Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου:

Για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00’-20:00’.  Το συγκεκριμένο ωράριο…

#   Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά στο σχολείο:

Τα πρόστιμα αφορούν περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν με τη συνήθη φθορά που προκαλείται σε ένα σχολείο, αλλά…

#  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προετοιμάζεται για την άρτια διεξαγωγή των    ευρωεκλογών:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκτελεί μία σειρά ενεργειών και συντονισμού των διαδικασιών των εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους…

……………………………………………………………………………………………………………………………….Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα ΚΕΠ δεν θα εξυπηρετούν την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ

Published

on

By

Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας από το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 δεν εξυπηρετούν  την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ,  συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ.
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους:

“Οι  υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ για αποχή από την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ , διαδικασίες έκδοσης, ενεργοποίησης – απενεργοποίησης , μετάπτωσης και επικαιροποίησης δεν θα εξυπηρετούν την παραπάνω αρμοδιότητα από το Σάββατο 13-04-2024 και μέχρι νεωτέρας.

Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μόνο οι υπάλληλοι ΕΦΚΑ γνωρίζουν και όχι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιοτική και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έως και σήμερα, δεν υπήρξε πολίτης στα 21 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠ Ναυπακτίας που να μην έχει εξυπηρετηθεί από την  υπηρεσία μας. Λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης και προς αποφυγήν  επερχόμενων προβλημάτων οι εργαζόμενοι θα απέχουν από το Σάββατο 13-04-24 μόνο από τη συγκεκριμένη διαδικασία ζητώντας από το Υπουργείο να διασφαλίσει συνθήκες επαρκούς εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού  καθώς και του εξορθολογισμού των υπηρεσιών των ΚΕΠ.

Δυστυχώς δεν είναι αρκετό το φιλότιμο και ο ζήλος που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γενικευμένα προβλήματα του κλάδου.

Το προσωπικό των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ