Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζ. Χοχτούλας: «Πιστεύω, έβαλα ένα λιθαράκι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια»

Published

on

Στο τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται η θητεία της δημοτικής αρχής του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, ξεκινώντας από την καινούργια χρονιά μια νέα θητεία μετά από την επανεκλογή του. Μέλος της δημοτικής αρχής τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ήταν και ο Ζαχαρίας Χοχτούλας, όπου και άφησε το    στίγμα του αφού διετέλεσε αντιδήμαρχος με  αρμοδιότητες την Τεχνική υπηρεσία του δήμου Ναυπακτίας και σήμερα είναι  πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ.

Για τα τέσσερα  χρόνια της αυτό-διοικητικής του διαδρομής, για τα θετικά αλλά και τα αρνητικά  μιλά στο Nafsweek.gr σε μια συνέντευξη απολογισμό, μια και  μετά  το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου δεν θα είναι πλέον μέλος  του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπακτίας  κατά την περίοδο 2024 – 2028.

……………………………………………………………………………………………………………………………..

«Πετύχαμε αρκετά πράγματα και στον τομέα των έργων, το σχέδιο πόλης  και της πολεοδομίας»

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη Γκίζα που μου εμπιστεύτηκε τέσσερα  χρόνια τώρα δύο θέσεις ευθύνης στο δήμο Ναυπακτίας, κρίσιμες και ας πούμε δύσκολες.

Όσον αφορά την τεχνική υπηρεσία, στους 26 μήνες που βρέθηκα εκεί ως αντιδήμαρχος, θεωρώ ότι έχουμε πετύχει αρκετά πράγματα και στον τομέα των έργων και το σχέδιο πόλης και της Πολεοδομίας.»

ΕΡ.  Στα δύσκολα και διαχρονικά θέματα της  υπηρεσίας δώσατε λύσεις και ποιες;

«Σε όλα προφανώς δεν μπορούν να δοθούν λύσεις, προσπαθήσαμε και δώσαμε κατευθύνσεις και δεν μπορώ να πω ότι πετύχαμε στο 100%.

Σε μία δύσκολη υπηρεσία όπως της Πολεοδομίας και του σχεδίου πόλης θεωρώ ότι είχαμε ένα αρκετά   μεγάλο ποσοστό επιτυχίας όμως εκεί που αρχίσαμε και βρίσκαμε το βηματισμό μας ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μας προέκυψε η πανδημία με τον κορωνοϊό. Αποτέλεσμα, αρκετά από όσα είχαμε βάλει σε στόχους και προγραμματισμό να έχουν  πάει όλα πίσω.

Για όλο αυτό βέβαια δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι και θα ήθελα εδώ να τους ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα. Ομολογώ ότι αυτούς τους μήνες της πανδημίας δυσκολευτήκαμε αρκετά.

Να πούμε ότι το διάστημα των 26 μηνών που ήμουν αντιδήμαρχος κάποια έργα είχαν ήδη πάρει το δρόμο τους. Να θυμίσουμε πως λύθηκε και προχωρά το θέμα των ρυμοτομικών σχεδίων σε όλες τις δημοτικές ενότητες  του δήμου, θέμα που για χρόνια “σερνόταν” καθώς και το ΓΠΣ.

Λόγω κάποιου οικογενειακού προβλήματος ζήτησα από τον Δήμαρχο να με απαλλάξει από τη θέση του αντιδημάρχου ο οποίος αρχικά  δεν ήταν σύμφωνος.

Έτσι μου ανέθεσε την θέση του προέδρου στην ΔΕΥΑΝ, με ότι συνεπάγεται αυτό και εκεί με έργα που θα πρέπει να γίνουν και με προβλήματα.

Θεωρώ ότι έβαλα ένα μεγάλο λιθαράκι από τη μεριά μου σε αυτά τα τέσσερα χρόνια και στους δύο τομείς που μου ανατέθηκαν και πάντα θα είμαι δίπλα στο Βασίλη Γκίζα να του προσφέρω όποιες υπηρεσίες χρειαστούν».

ΕΡ.  Με τη ΔΕΥΑΝ, πέραν των έργων, να διαχειρίζεται και την καθημερινότητα,  κοιτάζοντας πίσω στη διαδρομή σας θεωρείται ότι είναι θετικό το  πρόσημο της θητείας σας στην επιχείρηση;

«Και ο προκάτοχος μου ο κ. Κούκουνας συνεχίσαμε και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε καινούργια έργα, όπως επέκτασης   δικτύων    κλπ.                   Όλοι γνωρίζουν ότι η ΔΕΥΑΝ  σαν επιχείρηση έχει στριμωχτεί αρκετά μετά την εκτόξευση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να περιοριστούμε αρκετά στα έργα.

Όσον αφορά την καθημερινότητα θα ήθελα να    ευχαριστήσω τα παιδιά της σε τεχνικής υπηρεσίας, όχι ότι οι υπόλοιποι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αλλά αυτοί συγκεκριμένα σε αργίες, μέρα και νύχτα έδιναν μάχες για να αποκαταστήσουν θέματα του δικτύου, ώστε να μπορούν οι συνδημότες μας να απολαμβάνουν το αγαθό του νερού.»

ΕΡ. Θα είστε πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ  μέχρι τη λήξη της δημαρχιακής θητείας την 31η Δεκεμβρίου του 2023, ποια έργα έχουν δρομολογηθεί;

«Αυτό που είχε δρομολογηθεί και ξεκίνησε ήταν η επέκταση της αποχέτευσης στο ανατολικό τμήμα της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Στάϊκου, μία περιοχή που πάνω από 50 περιουσίες στερούνταν αποχέτευσης.

Περιμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει ο διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό πάρκο ώστε να υπάρχει μία σχετική αυτονόμηση στην     ενέργεια για τη επιχείρηση, ενώ και σε συνεργασία με την Διεύθυνση  περιβάλλοντος  και χρηματοδότηση της περιφέρειας θα προχωρήσουμε στο έργο της        αποκατάστασης των σωλήνων  αμιάντου στην οδό Μεσολογγίου.

Επίσης το έργο της αποχέτευσης του Αντιρρίου προχωράει κανονικά ώστε να φτάσει να συνδεθεί στον αγωγό του βιολογικού καθαρισμού της Ναυπάκτου.

Δώσαμε επίσης λύση και στο σοβαρό πρόβλημα που είχε η Παλαιοπαναγιά με τον ύδρευση επί δεκαετίες.»

 

ΕΡ.  Γυρίζοντας πίσω στην τετραετία, υπήρχαν  δύσκολες στιγμές που περάσατε;

«Σίγουρα υπήρχαν και θα υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις, ίσως και με τους εργολάβους και με τους υπαλλήλους όμως όταν έχουμε όλοι θέληση όλα αυτά λύνονται. Νομίζω ότι περάσαμε αυτό το διάστημα  χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και προχώρησαν αρκετά έργα.

Έχοντας την εμπειρία 28 χρόνια ως επαγγελματίας πήρα τις αρμοδιότητες που μου ανέθεσε ο δήμαρχος χωρίς να πω ναι ή όχι. Σαφώς και είναι θετικό το πρόσημο σε όλη αυτή τη διαδρομή  καθώς απέκτησα και μία μεγαλύτερη εμπειρία. Μέσα σε αυτή τη διαδρομή διέκρινα ανθρώπους που ήταν θετικοί και ήθελαν να προσφέρουν και κάποιους που ζητούσαν ανταλλάγματα…

Δεν μπήκα σε καμία τέτοια διαδικασία. Μάλιστα έχασα και κάποιους πελάτες σαν επαγγελματίας.»

ΕΡ.  Δεν θα είστε μέλος στο επόμενο δημοτικό  συμβούλιο.  Ποια είναι η επόμενη μέρα για εσάς;

«Και να μην είμαι στο δημοτικό συμβούλιο θα είμαι και ψυχή και σώμα δίπλα στο δήμο. Άλλωστε αυτό το έχω κάνει και με άλλες δημοτικές αρχές και ας μην ήμουν εκλεγμένος με την παράταξη τους.

Θέλω ο τόπος μας να πάει μπροστά. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει τα βήματα ώστε να προχωρήσουμε και να φτάσουμε στο επίπεδο  να δούμε μία διαφορετική Ναύπακτο.

Αυτά βέβαια δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν θα πρέπει να υπάρχει γκρίνια και να     δουλέψουμε όλοι μαζί.

Μπορεί από το 2024 να μην είμαι στο δημοτικό   συμβούλιο όμως θα είμαι δίπλα στην όποια προσπάθεια της δημοτικής αρχής.»

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ