Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιακό έγκαυμα: Αντιμετωπίστε το  με έξι κινήσεις

Published

on

Το δέρμα μας μπορεί να καεί εάν εκτεθεί πολύ ώρα στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία από αντηλιακά και ρούχα. Για να βοηθήσετε στην επούλωση και να καταπραΰνετε το τσούξιμο του δέρματος, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη θεραπεία του ηλιακού εγκαύματος μόλις το παρατηρήσετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε από τον ήλιο — και κατά προτίμηση να πάτε σε εσωτερικούς χώρους.

Μόλις μπείτε σε εσωτερικό χώρο, αυτές οι συμβουλές των δερματολόγων μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την ενόχληση:

1.Κάντε συχνά δροσερά μπάνια ή ντους για να ανακουφίσετε τον πόνο. Μόλις βγείτε από την μπανιέρα ή το ντους, χρησιμοποιήστε απαλά τη πετσέτα για να στεγνώσετε, αλλά αφήστε λίγο νερό στο δέρμα σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα για να βοηθήσει να παγιδευτεί το νερό στο δέρμα σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ξηρότητας.

  1. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αλόη βέρα ή σόγια για να καταπραΰνει το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα άβολα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορεί να θέλετε να εφαρμόσετε μια κρέμα υδροκορτιζόνης που μπορείτε να αγοράσετε χωρίς ιατρική συνταγή. Μην αντιμετωπίζετε τα ηλιακά εγκαύματα με προϊόντα «-καΐνης» (όπως η βενζοκαΐνη), καθώς αυτά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα ή να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.
  2. Εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης ασπιρίνης ή ιβουπροφαίνης για να μειώσετε τυχόν πρήξιμο, ερυθρότητα και ενόχληση.
  3. Πίνετε επιπλέον νερό. Ένα ηλιακό έγκαυμα αντλεί υγρό στην επιφάνεια του δέρματος και μακριά από το υπόλοιπο σώμα. Η κατανάλωση επιπλέον νερού όταν έχετε καεί από τον ήλιο βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης.
  4. Εάν το δέρμα σας βγάλει φουσκάλες, αφήστε τις φουσκάλες να επουλωθούν. Το δέρμα με φουσκάλες σημαίνει ότι έχετε ηλιακό έγκαυμα δεύτερου βαθμού. Δεν πρέπει να σκάσετε τις φουσκάλες, καθώς αυτές σχηματίζονται για να βοηθήσουν το δέρμα σας να επουλωθεί και να σας προστατεύσει από τη μόλυνση.
  5. Προσέξτε ιδιαίτερα για να προστατέψετε το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο ενώ επουλώνεται. Φοράτε ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σας όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Τα σφιχτά υφάσματα λειτουργούν καλύτερα. Το φως δεν πρέπει να διαπερνάει το ύφασμα.

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια προσωρινή κατάσταση, το ηλιακό έγκαυμα – αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) – μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια βλάβη στο δέρμα. Αυτή η βλάβη αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρκίνο του δέρματος, καθιστώντας κρίσιμη την προστασία του δέρματος από τον ήλιο.

Για ερωτήσεις σχετικά με το ηλιακό έγκαυμα ή για να μάθετε πώς να προστατεύετε καλύτερα το δέρμα σας από τον ήλιο, επισκεφτείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την έκαναν «λαμπίκο»

Published

on

By

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση της διεύθυνσης καθαριότητας του δήμου Ναυπακτίας καθώς μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης των καρναβαλιστών  τα συνεργεία καθαριότητας καθάρισαν τα πάντα,  επαναφέροντας τους δρόμους  της Ναυπάκτου  στην πρότερη τους κατάσταση.

Και όλα αυτά συνοδευόμενα από κέφι, μια και τα ίδια τα συνεργεία και οι υπάλληλοι του δήμου το γλέντησαν και αυτοί.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντονιστές και περισσότερα στους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου Ναυπακτίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

Published

on

By

με θεατρικά έργα από το 7Ο ΔΣ Ναυπάκτου και το ΚΔΑΠ Γαλατά Ναυπακτίας.

Έπεσε η Αυλαία στις θεατρικές παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων, που υλοποίησε με επιτυχία για 13η χρονιά, η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παραστάσεις που έχουν ως σκοπό την εμπλοκή και ενημέρωση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική δράση με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ΚΔΑΠ, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια και όχι μόνο, σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή (10/03) υλοποιήθηκαν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, οι δύο τελευταίες θεατρικές παραστάσεις της δράσης «ΟΙΚΟθέατρο».

  Πρώτη παράσταση από το 7ο ΔΣ Ναυπάκτου τάξη δ’ με τίτλο «Η Μεσόγειος είμαι και δεν είμαι πια εδώ» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε διασκευή της Ιωάννας Σύψα, και δεύτερη παράσταση από το ΚΔΑΠ  Γαλατά,  με τίτλο  «Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας» του Σταύρου Σπυράκη.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 7ου ΔΣ Ναυπάκτου στη Δντρια κα Μαρία Παυλοχρήστου, στη δασκάλα της Δ’ τάξης Ιωάννα Σύψα και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Ιωάννα Σακκούλη καθώς και του ΚΔΑΠ Γαλατά και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Λαμπρίνα Κανέλλου, στον Μουσικό Θωμά Νικολάου και στη χοροδιδάσκαλο Άντζελα Σιτοκωνσταντίνου.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, ανανεώνοντας το ραντεβού για το “ΟΙΚΟθέαρο” 2025.

Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ναυπακτίας  Νίκος Ραυτόπουλος ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των ΚΔΑΠ Ναυπακτίας.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, τα καταστήματα τροφίμων s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη σημαντική υποστήριξη.

Στο «ΟΙΚΟθέατρο» όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές,  έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20.000 θεατές, ενώ η δράση έχει βραβευτεί από κορυφαίες διοργανώσεις όπως: *TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2025!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Πειρατές της ΑΔΚΝ εφορμούν στο μπαρ το Ναυάγιο

Published

on

By

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 από τις 8.00 μ.μ. οι πειρατές της ΑΔΚΝ θα βρίσκονται στο μπαρ το ΝΑΥΑΓΙΟ (στου Ρηγανά στο Λιμάνι) και θα σας περιμένουν για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Με ή χωρίς πειρατική αμφίεση η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αρκεί να έχετε άφθονη πειρατική διάθεση και λάφυρα να αφήσετε (κατά προτίμηση τρόφιμα μακράς διαρκείας) για να δοθούν στο Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης “ΣΚΕΠΗ“.

Το μόνο που πληρώνετε είναι το ποτό σας.

Guest εμφάνιση του αρχιπειρατή Captain Pirate Τάκη Κερασιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ