Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αλήθεια περί μισθού και εξοικονόμησης πόρων

Published

on

Σε απάντηση των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον μισθό του δημάρχου Ναυπακτίας και  την προσφορά  του για την αγορά οικοπέδων  προς όφελος του Δήμου Ναυπακτίας και των δημοτών, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

“Η κοινωνία χρειάζεται αλήθειες και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που κάνουν θόρυβο και δημιουργούν εντυπώσεις λίγες ημέρες πριν την κάλπη. Και επειδή με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούμε την αλήθεια, την οποία λέμε και υπερασπιζόμαστε  χωρίς ποτέ να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος και χωρίς να χρειαζόμαστε «ντελάληδες» ενημερώνουμε τους δημότες για τα εξής:

Όχι μόνο οργανώσαμε και ξεχρεώσαμε το δήμο αλλά αφήσαμε στο ταμείο του 1,4 εκατομμύρια ευρώ .  Ποσό το οποίο έδινε τη δυνατότητα στο δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο να αγοράσει τουλάχιστον δέκα οικόπεδα  για σχολεία, πλατείες  κ.λπ. αντίστοιχα με αυτό που αγόρασε ο δήμος για το 3ο δημοτικό σχολείο.

Αυτά για τα οποία καυχιέται και κόπτεται σήμερα ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος  τα είχαν κάνει στελέχη της παράταξης μας αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς διαφήμιση και προβολή Συγκεκριμένα:

  • Στελέχη που υπηρέτησαν ως πρόεδροι στο δημοτικό συμβούλιο και στη ΔΕΥΑΝ  είχαν επιλέξει, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως  ακριβώς έκανε και ο κ. Λουκόπουλος να παίρνουν τη σύνταξη τους και όχι την αντιμισθία της θέσης. Για την αλήθεια οφείλουμε να πούμε ότι την ίδια επιλογή είχαν κάνει και στελέχη της παράταξης Λουκόπουλου, που πλέον έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και δεν ανήκουν στην παράταξη του. Γιατί άραγε τα δημοσιεύματα δεν αναφέρθηκαν σε όλους αυτούς;
  • Με την προεδρεία δημοτικών  εταιρειών επιφορτίστηκαν στελέχη που κατείχαν και άλλη θέση προκειμένου να εξοικονομηθούν και να διασφαλιστούν πόροι για το δήμο (π.χ. ΚΕΔΝ)σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου που τις αντίστοιχες θέσεις τις έδωσε σε αμειβόμενα στελέχη.
  • Στελέχη που υπηρέτησαν επί τέσσερα χρόνια ως πρόεδροι τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου έχοντας αποποιηθεί την αντιμισθία της θέσης.

Όσον αφορά τη συνέπεια και την  αξιοπιστία του δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και των στενών συνεργατών του σχετικά με την «τιτάνια» προσπάθεια τους για εξοικονόμηση πόρων από την πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα και των ειδικών συνεργατών ας ανατρέξουν οι δημότες στις ανακοινώσεις της Κίνησης Πολιτών το 2011 « …Αντί για τους ειδικούς συνεργάτες, συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας Να περιοριστούν τα έξοδα των ειδικών συνεργατών του δημάρχου (150.000 ευρώ τον χρόνο). Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο να προσλάβει μέχρι έξι το πολύ ειδικούς συνεργάτες. Και ο κ. Μπουλές τερματίζει το κοντέρ από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Προσλαμβάνει 3 πολιτικούς μηχανικούς, 2 Οικονομολόγους και 1 για το γραφείο τύπου με το ξεκίνημα της τετραετίας. Κι όμως ο δήμος διαθέτει και μηχανικούς και οικονομολόγους. Κι αν δεν φθάνουν, ας ξεκινήσουμε διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμων. Το πιθανότερο όμως είναι να θέλει ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, από αυτούς που τον στήριξαν. Όμως έτσι και το κόστος ανεβάζει για τον δήμο και δεν προσλαμβάνουμε συνεργάτες αλλά παρατρεχάμενους». Περίτρανα λοιπόν αποκαλύπτεται ο λαϊκισμός με τον οποίο ασκούσαν αντιπολίτευση. Δια μαγείας , όταν ανέλαβαν την εξουσία ξέχασαν  οι ίδιοι να εφαρμόσουν τις συμβουλές που έδιναν  και τις προτάσεις που έκαναν για εξοικονόμηση πόρων και αποτελεσματικότερη διοίκηση.

Δυστυχώς όμως ακόμα και σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, εξακολουθούν να μετέρχονται τους ίδιους τακτικισμούς και να παραπλανούν τους δημότες. Άλλες είναι οι πραγματικές ανάγκες των δημοτών και οι προσδοκίες της κοινωνίας από αυτούς που την εκπροσωπούν. Είναι κρίμα  να υποβαθμίζουν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των δημοτών διακυβεύοντας ακόμη και την προσωπική τους αξιοπρέπεια με δήθεν χορηγίες και παροχές με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της θέσης τους.

Ως παράταξη έχουμε επιλέξει να λέμε  την αλήθεια και να τιμάμε ανθρώπους που με αξιοπρέπεια και πολιτικό ήθος  υπηρετούν την κοινωνία έναντι εκείνων που χρησιμοποιούν κάθε μέσο, ακόμα και την ύστατη στιγμή για να σωθούν πολιτικά.

Η κοινωνία πλέον γνωρίζει και μπορεί και κρίνει”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα σε εθελοντές για τους Εορτασμούς της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, οι εορτασμοί για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Μαΐου 2024 σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος».

Λόγω του μεγάλου όγκου συμμετοχών Σχολείων, Εκπαιδευτηρίων, Σωματείων, Φιλαρμονικών, Λαογραφικών, Πολιτιστικών και Συλλόγων Αναβίωσης προκαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των εκδηλώσεων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται έως τις 12 Απριλίου 2024 στο Σύλλογο Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος» και στα τηλέφωνα: 6949787200 (Μαρία Σαγώνα) και 6946125859 (Νεκταρία Πανάγου).

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής στους ΟΤΑ

Published

on

By

Δημαρχείο-Ναύπακτος

Με έγγραφο του, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της κατάρτισης του βασικού σεναρίου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2025-2028, οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα του υποτομέα των ΟΤΑ, με ευθύνη των Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών, υποχρεούνται να υποβάλουν συμπληρωμένους τους πίνακες μεσοπρόθεσμων προβλέψεων των συνημμένων αρχείων μέχρι την 10η Απριλίου 2024.

Στους πίνακες μεσοπρόθεσμων προβλέψεων, θα αποτυπωθούν τα δημοσιονομικά αποτελέσματα των δύο προηγούμενων ετών (2022 και 2023), οι εκτιμήσεις για το έτος 2024 καθώς και οι προβλέψεις αναφορικά με την εξέλιξη των εσόδων, των δαπανών, των απλήρωτων υποχρεώσεων και των λοιπών στοιχείων ισολογισμού για την περίοδο 2025 – 2028.

Οι προβλέψεις των δήμων, των περιφερειών και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) θα καταγραφούν  επίσης.

Για τα ΝΠΙΔ η κατηγοριοποίηση των εσόδων και των δαπανών είναι ίδια με την κατηγοριοποίηση των απολογιστικών στοιχείων που υποβάλλονται στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠΕΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εθνική Επέτειος»

Published

on

By

Γράφει ο Πέτρος Πιτσιάκκας – Φιλόλογος – Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου

Πολιτισμός είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Και όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Η αποφυγή της λήθης είναι υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου. Είναι υποχρέωση προς τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας για τα οποία κάποιοι έχουν πασχίσει για να θεωρούνται σήμερα αυτονόητα αγαθά. Ας κρατάμε δε στο μυαλό μας ότι η εξασφάλιση της διαχρονικότητας της κοινής μας Ιστορίας εξασφαλίζει τη διαχρονικότητα της ίδιας της ύπαρξής μας. Γι’ αυτό και πρέπει να γιορτάζουμε τις εθνικές μας επετείους και να τιμούμε τους ήρωες μας.

Σήμερα, ο Ελληνισμός γιορτάζει την εθνική μας παλιγγενεσία. Την επέτειο του μεγάλου Αγώνα του 1821 για την ανεξαρτησία του Έθνους. Γιορτάζουμε τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, που θα συμβολίζει πάντα την προσπάθεια κάθε ανθρώπου, κάθε λαού, που αγωνίζεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του, που οραματίζεται και παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον

Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που έβαλαν την αγάπη τους για την πατρίδα πάνω από τον εαυτό τους. Σήμερα, διδασκόμαστε από όλους αυτούς που απέδειξαν έμπρακτα την αφοσίωσή τους και την πίστη τους στην αξία της ελευθερίας.
Η προσήλωση στα ιδανικά της αξιοπρέπεια και της ελευθερίας αποτελεί προορισμό για κάθε άνθρωπο με υπερατομική συνείδηση. Η θυσία των αγωνιστών της Ανεξαρτησίας είναι για μας σήμερα υπόμνηση της αίσθησης της ευθύνης μας απέναντι στην πατρίδα. Πρέπει να διατηρούμε με πράξεις και όχι με λόγια την ανεξαρτησία μας έναντι οποιασδήποτε επιβουλής.

Ο γνώμονας και η στόχευση της συλλογικής μας σκέψης και δράσης είναι σταθεροί και αμετακίνητοι για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη, για μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα. Το μήνυμα του μεγάλου απελευθερωτικού αγώνα του 1821, δείχνει το δρόμο για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν  τη χώρα. Γι’ αυτό και πρέπει να γιορτάζουμε τις εθνικές μας επετείους και να τιμούμε τους ήρωες μας. Για να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε. Γιατί όπως γράφει και ο Ισοκράτης στον Πανηγυρικό του λόγο τον 4ο αι. π.Χ:

«αν θυµάσαι το παρελθόν, θα αποφασίσεις καλύτερα για το µέλλον».

«Χρόνια Πολλά»

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ