Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν και η αλήθεια σε κρίση!

Published

on

Το κυρίαρχο θέμα των ημερών είναι η παραλαβή του έργου της αποχέτευσης και το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό της Συμπληρωματικής Σύμβασης Έργου (ΣΣΕ) ύψους 1.700.000€.               Για το σοβαρό αυτό θέμα που το διαχειρίστηκε από την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας, εισπράττοντας στα επόμενα χρόνια τόνους λάσπης, ζητήσαμε να μιλήσει στο Nafsweek.gr ο Κώστας Σταυρόπουλος.

 

«Αυτό γίνεται δώδεκα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών  και θα έπρεπε να είχε τελειώσει από το Σεπτέμβριο του 2007 και με τα χίλια ζόρια ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2011. Πάνω σε αυτό το θέμα  θα εκθέσω μερικές σκέψεις  συνοδευόμενες από στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της κατασυκοφάντησης του προσώπου μου και της παράταξης που ανήκω.

Το «τροπάριο» ότι « ο Σταυρόπουλος με την υπογραφή του στις 07-04-2011 χρέωσε τη ΔΕΥΑΝ με το πανωπροίκι του 1.700.000€» είναι καιρός να αντικατασταθεί με το πόσα γλίτωσε η ΔΕΥΑΝ με αυτή την υπογραφή. Στις 16-09-2010, μετά από αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ και του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ ΔΕΥΑΝ  και εργολάβου, που μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι η ΔΕΥΑΝ θα πληρώσει το 65% της ΣΣΕ και το ΦΠΑ. Αυτό το ποσό ανέρχεται στο 1.700.000. Οι εργασίες είχαν διακοπεί από το Μάρτιο του 2009, γιατί η ΔΕΥΑΝ χρωστούσε στον εργολάβο 596.000 για το ΦΠΑ. Τελευταία προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ήταν 30-06-2011. Η διαδικασία της απένταξης του έργου είχε ξεκινήσει με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ημερομηνία 24-02-2011. Οι συνέπειες της απένταξης  έφταναν τα 8.500.000, που θα επέστρεφε η ΔΕΥΑΝ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Υπό αυτές τις συνθήκες  στις 07-04-2011 στην Κοινή επιτροπή παρακολούθησης του έργου αποφασίστηκε  και το εξής:   «Συναινούμε στην υπογραφή της Συμπληρωματικής Σύμβασης  ( Σύμφωνα με το άρθρο 8.1.3  της Προγραμματικής Σύμβασης)». Η φράση σύμφωνα με το άρθρο 8.1.3 σημαίνει ότι τις πρόσθετες εργασίες  υποχρεούται να πληρώσει το Δημόσιο.

Με αυτή τη φράση  «Η ΔΕΥΑΝ έχει το νόμιμο δικαίωμα να ζητήσει και να διεκδικήσει με τα προβλεπόμενα νόμιμα μέσα την κάλυψη από το Δημόσιο αφενός μεν του συνόλου της πρόσθετης δαπάνης που προέκυψε από την 1η ΣΣΕ ( μαζί με τον αναλογούντα ΦΠΑ) και , αφετέρου, του ποσού που αντιστοιχεί στη διαφορά του  ΦΠΑ λόγω αυξήσεως του τελευταίου σε ότι αφορά την αρχική σύμβαση».  Τα παραπάνω τα αναφέρει στην από 12-11-2015 γνωμοδότησή του ο δικηγόρος κ. Παπακων/νου στη σελίδα 44.

Τη γνωμοδότηση αυτή τη ζήτησε η σημερινή Δημοτική Αρχή και έχει γίνει ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ( απόφαση 561/2015).

Μετά από αυτό, θα περίμενε ο οιοσδήποτε νουνεχής πολίτης αμέσως να αναθέσουν στο διακεκριμένο αυτό νομικό γραφείο την υπόθεση της διεκδίκησης  της δαπάνης από το Δημόσιο. Αντί αυτού επέλεξαν  το δρόμο  της ακύρωσης της ΣΣΕ, ο οποίος σε τίποτε δεν θα ωφελούσε. Πίστευαν  ότι με ακυρωμένη τη ΣΣΕ δεν θα χρειαζόταν να πληρώσουν τίποτε! Και τους τονίζαμε: Από τη στιγμή που βεβαιώνεται η εκτέλεση των εργασιών από τους επιβλέποντες, ο εργολάβος  θα διεκδικήσει δικαστικά τα χρήματα και η ΔΕΥΑΝ  θα υποχρεωθεί από το Δικαστήριο να πληρώσει τα χρήματα γιατί είναι αυτός που τελικά ωφελείται και επιπλέον υπάρχει και το συμφωνητικό της 16-09-2010.

Δυστυχώς εκεί φτάσαμε γιατί τους τύφλωσε το κατά Μπουλέ και Σταυρόπουλου μένος . Αυτή την τύφλωση δυστυχώς θα κληθεί να την πληρώσει ο Ναυπακτιακός λαός, που ενώ ήταν τυχερός και γλίτωσε τα 8.500.000 της  απένταξης χάρη στους δικούς μας  χειρισμούς, εδώ στάθηκε άτυχος!

Όμως ζούμε στην Ελλάδα, όπου ποτέ εμείς δεν φταίμε . Πάντα φταίνε οι άλλοι. Τώρα, που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, πρέπει να βρεθεί κάποιος  να του φορτώσουν τις δικές τους παραλείψεις. Και βρήκαν ότι φταίει ο Σταυρόπουλος, που κατήγγειλε την τροποποίηση του άρθρου 8.1.3 της ΠΣ.

Για να τελειώνει άπαξ δια παντός και αυτό το παραμύθι, αναφέρω επακριβώς  τι γράφει στη γνωμοδότησή του ο κ. Παπακωνσταντίνου  στη σελίδα 43 : « Συνεπώς , η τροποποιητική σύμβαση όχι μόνον δεν καταργεί τη σχετική υποχρέωση του Δημοσίου να καλύψει την πρόσθετη δαπάνη που προέκυψε από την 1η ΣΣΕ και την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει και επιτείνει την εν λόγω υποχρέωσή της μέσω της κατά τα ανωτέρω , εξειδίκευσής της στην ως άνω τροποποιητική προγραμματική σύμβαση». Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και με απλή ανάγνωση των κειμένων του 8.1.3 τόσο στην αρχική όσο και στην τροποποιημένη ΠΣ.

 

ΕΡ.  Tι θα πρέπει να κάνει σήμερα η ΔΕΥΑΝ;  Θεωρείτε ότι έστω και την τελευταία στιγμή με σωστούς χειρισμούς και βάζοντας στην άκρη τις αντιπαραθέσεις, μπορεί να έχουμε  θετικές εξελίξεις για το θέμα;

«Δυστυχώς  και τώρα κινούνται σε εντελώς λαθεμένη κατεύθυνση. Αντί  να αρχίσουν, έστω και τώρα, την τεκμηριωμένη  διεκδίκηση της χρηματοδότησης  από το Δημόσιο, ψάχνουν απεγνωσμένα να ρίξουν λίγη ακόμη λάσπη στο Σταυρόπουλο. Πρέπει να γνωρίζουν  ότι  η εσχάτη πλάνη θα είναι χειρότερη της πρώτης. Για το θέμα αυτό παραθέτω αυτούσιες τις θέσεις  του ίδιου βασικού στελέχους της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014: «Φορτώσατε αγαπητοί συνάδελφοι της μείζονος με αυτήν την υπογραφή σας εδώ με 2.300.000 χρέος την ΔΕΥΑΝ και για να σας πω τι είναι αυτό: είναι η διαβίβαση του πρακτικού της κοινής επιτροπής για το έργο επέκταση αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Ναυπάκτου στις 07-04-2011. Ποιοι την υπέγραψαν; Ο περιφερειάρχης, ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ το έντεκα και τα λοιπά και τα λοιπά».

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ2015: «Ένας από τους βασικούς όρους , ο 8.1.3 της πρώτης προγραμματικής σύμβασης όπου προβλεπόταν ότι αν προκύψουν υπερσυμβατικές υποχρεώσεις να κληθεί να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο. Δυστυχώς η νέα σύμβαση που υπεγράφη με τον εργολάβο προέβλεπε ότι θα πληρώσει 65% η ΔΕΥΑΝ, 35% η Περιφέρεια, συν ολόκληρο το ΦΠΑ η ΔΕΥΑΝ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα πολύ μεγάλο χρέος για τη ΔΕΥΑΝ 1.800.000».

Πανομοιότυπες εκφράσεις έχουν ειπωθεί πολλές και από πολλούς. Τους καλώ όλους να τις αιτιολογήσουν. Πού τις στηρίζουν;  Πού είδαν αυτοί ότι χρέωσα τη ΔΕΥΑΝ με 1.700.000 και δεν το είδε ένας  δικηγόρος όπως ο κ. Παπακων/νου, που σημειωτέον είναι καθηγ. Πανεπιστημίου;  Μελέτησαν  τη γνωμοδότηση ή όχι;

Δυστυχώς όμως δεν  διέρχεται  μόνο η ΔΕΥΑΝ  αυτή την εποχή σοβαρή κρίση. Κρίση και μάλιστα διαρκείας διέρχεται και η αλήθεια. Καιρός είναι να αποκατασταθεί η αλήθεια και να γίνει σωστή προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί ο Ναυπακτιακός λαός με πρόσθετα βάρη».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάβρωση της ακτογραμμής Αντιρρίου-Ρίζας  συνέχεια….

Published

on

By

Σε επιστολή ενημέρωσης,  η Επιτροπή για την διάβρωση της ακτογραμμής του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ναυπακτίας, και σε αναμονή  απαντήσεων από τους αρμόδιους φορείς – Υπουργείο, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμο Ναυπακτίας, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Μετά τη συνάντηση της 16ης Νοεμβρίου 2023 στο Κτήριο Ναυπακτία, βρισκόμαστε σήμερα, τέλος Μαρτίου 2024, αντιμέτωποι με την επιδείνωση της διάβρωσης.

Με εικόνες όπως αυτή της Δυτικής Προβλήτας του Αντιρρίου. Εικόνες ντροπής και θλίψης. Από τη μία το στολίδι μας, το κάστρο του Αντιρρίου, που και η χερσαία ζώνη γύρω από αυτό κάθε χρόνο διαβρώνεται, και δίπλα του η βυθισμένη δυτική προβλήτα.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στα πληρώματα των ferry boats που με μαεστρία και υπευθυνότητα καταφέρνουν να δένουν στα ερείπια της προβλήτας και να επιβιβάζουν και αποβιβάζουν οχήματα και επιβάτες με καθοδήγηση και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Όμως, αλήθεια, η κατάσταση πλέον είναι απερίγραπτη. Δεν υπάρχουν λόγια.

Στην από 14-11-2023 απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στην υπ’ αρ. 1280/23-10-2023 Ερώτηση του βουλευτή κ. Φλώρου, αναγραφόταν:

«Επί των διαλαμβανομένων στην εν θέματι Ερώτηση σας γνωρίζουμε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των ακτογραμμών από διάβρωση έχουν οριστεί στον ν. 2971/2001 (Α΄285) και συγκεκριμένα στο άρθρο 12 περί προστατευτικών έργων και στο άρθρο 14 περί παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας για την κατασκευή έργων.

Όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) και συγκεκριμένα στις φθορές των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων εντός των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (Χ.Ζ.Λ.) Αντιρρίου, σας γνωρίζουμε ότι το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου επανειλημμένως απέστειλε σχετικά έγγραφα στον αρμόδιο φορέα διαχείρισης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Δ.Λ.Τ.) Ναυπάκτου, στα οποία επισημαίνονται οι φθορές των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων εντός των ορίων της Χ.Ζ.Λ. και ειδικότερα σε χώρους που κινούνται οχήματα και επιβάτες στον δυτικό προβλήτα Αντιρρίου καθώς και η αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης τους για την αποφυγή ατυχημάτων. Επίσης, η αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υ.ΝΑ.Ν.Π., για λόγους ασφάλειας των χρηστών της εγκατάστασης, σε συνέχεια των ως άνω εγγράφων της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, απέστειλε στις 10-10-2023 στο Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου σχετικό έγγραφο, για την άμεση αποκατάσταση των διαπιστωθέντων από την Λιμενική Αρχή προβλημάτων των λιμενικών υποδομών.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αναζήτηση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των φθορών των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων εντός των ορίων της Χ.Ζ.Λ., καθώς το κόστος του εν λόγω έργου δεν μπορεί να καλυφθεί από τα έσοδα του Δ.Λ.Τ.

Επισημαίνεται ότι στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν έχουν περιέλθει αιτήματα χρηματοδότησης για σχετικές μελέτες ή έργα ούτε μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υ.ΝΑ.Ν.Π. ούτε μέσω του Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ούτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υ.ΝΑ.Ν.Π. έτους 2017 εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Λιμένας Αντιρρίου – Αποκατάσταση Παραλιακών Υφιστάμενων Κρηπιδωμάτων Τ.Κ. Αντιρρίου Δ.Ε. Αντιρρίου (Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου)» προϋπολογισμού 124.000,00 ευρώ. Από τα τηρούμενα στοιχεία στην αρμόδια Υπηρεσία του Υ.ΝΑ.Ν.Π. προκύπτει ότι έχει καταβληθεί στον λογαριασμό του Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου στην Τράπεζα της Ελλάδος το σύνολο του ποσού για το συγκεκριμένο έργο, εκ των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 55.587,59 ευρώ.»

Διερωτάται λοιπόν κανείς, πώς έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αναζήτηση χρηματοδότησης, χωρίς να έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης για σχετικές μελέτες ή έργα ούτε μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υ.ΝΑ.Ν.Π. ούτε μέσω του Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ούτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027;

Επίσης, σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο «Λιμένας Αντιρρίου – Αποκατάσταση Παραλιακών Υφιστάμενων Κρηπιδωμάτων Τ.Κ. Αντιρρίου Δ.Ε. Αντιρρίου (Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου)», ποια ήταν τα παραδοτέα των 55.587,59 ευρώ των πραγματοποιηθέντων πληρωμών και τι αφορά το υπόλοιπο των 68.412,41 ευρώ που έχει καταβληθεί στον λογαριασμό του Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου στην Τράπεζα της Ελλάδος;

Θυμόμαστε όλοι τα στοιβαγμένα υλικά στη Δυτική προβλήτα που παρέμεναν για καιρό στοιβαγμένα, μέχρι που η κακοκαιρία του Νοεμβρίου του 2021 μετέτρεψε τα στοιβαγμένα χώματα σε λάσπη που έδωσαν μάχη τα συνεργεία του Δήμου να καθαρίσουν από το πλημμυρισμένο Αντίρριο.

Σήμερα, όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία αποκατάσταση, αλλά η εμφανώς ακόμα και με το μάτι τουλάχιστον από το 2015 ταλαιπωρημένη δυτική προβλήτα έχει βυθιστεί στο μεγαλύτερο τμήμα της και ότι δεν έχει ακόμα βυθιστεί, συνεχίζει να διαβρώνεται με μεγάλο κίνδυνο να βυθιστεί ανά πάσα στιγμή με ανυπολόγιστες ζημιές και κίνδυνο για απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Η διάβρωση σε ολόκληρη την ακτογραμμή συνεχίζεται, ανεμπόδιστη, με γεωμετρικούς ρυθμούς. Ακόμα και με μικρής έντασης φαινόμενα, εξαφανίζεται τόσο η παραλία της ακτογραμμής, όσο και δρόμοι και το νερό καταστρέφει περιουσίες.

Τα προσωρινά μέτρα επιχωμάτωσης μπροστά στα παραλιακά σπίτια του Αντιρρίου στην προέκταση της Δυτικής Προβλήτας δεν είναι ικανά να σταματήσουν τη διάβρωση και τον κίνδυνο της κατάρρευσης των σπιτιών.

Παραλιακές επιχειρήσεις κατά μήκος της ακτογραμμής Αντιρρίου-Ρίζας προσπαθούν με ίδια μέσα να συντηρήσουν και να διατηρήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο τμήμα της παραλιακής οδού ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτές.

Ακούσαμε στη συνάντηση που είχαμε ότι τα στοιχεία μας είναι φωτογραφίες και βίντεο και δεν αποτελούν επιστημονικές μετρήσεις, άρα ουσιαστικά αμφισβητήθηκε ότι υπάρχει πραγματικά διάβρωση. Όμως η αρμόδια επιτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας δεν έχει προβεί ακόμα σε αυτοψία.

Η διάβρωση για τους κατοίκους της περιοχής είναι ορατή και υπαρκτή. Οι φωτογραφίες μπορεί να μην είναι επιστημονικές μετρήσεις αλλά είναι πραγματικές αποτυπώσεις της πρότερης και της σημερινής κατάστασης. Όταν η διάβρωση είναι ορατή και μετρήσιμη ακόμα και σε φωτογραφίες της τελευταίας πενταετίας από το Google Earth δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει.

Στη συνάντηση της 16ης Νοεμβρίου 2023 ακόμα ειπώθηκε ότι θα καλέσουν την επιτροπή μας σε συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχουν και τα επιστημονικά στοιχεία και τη τεχνογνωσία. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δεχθεί κάποια πρόσκληση.

Καλούνται για άλλη μία φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαπίστωση και την αντιμετώπιση της διάβρωσης καθώς και για την αποκατάσταση της ακτογραμμής Αντιρρίου-Ρίζας.

Αντίπαλός μας είναι ο χρόνος και τα καιρικά φαινόμενα.

Ζητάμε, προσδοκούμε και ελπίζουμε στη συνεργασία όλων ώστε να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση για έναρξη των διαδικασιών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις ενέργειές σας.”

Με εκτίμηση,

Αλεξάνδρα Τσιαμτσιούρη

Κωνσταντίνος Ντούνης

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης :  «Νέο Εργασιακό & Αλλαγές στην Ασφαλιστική Νομοθεσία»

Published

on

By

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου2024 στην αίθουσα του ΕΚΝΔ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση νομικής πληροφόρησης με θέμα «Νέο Εργασιακό & Αλλαγές στην Ασφαλιστική Νομοθεσία» σε συνεργασία με τον Ινστιτούτο Εργασίας / ΓΣΕΕ.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ., συνάδελφος Αριστομένης Χάρος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ  Χρήστος Γούλας ανέπτυξε τις θέσεις των συνδικάτων για την ακρίβεια και τον κατώτατο μισθό για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια νομικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ παρουσίασαν τις εξελίξεις στα εργασιακά, όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, το ξεπάγωμα των τριετιών, η 13ωρη ημερήσια εργασία και άλλα, αλλά και στο ασφαλιστικό με ζητήματα όπως η απασχόληση των συνταξιούχων, η απονομή επικουρικών συντάξεων και άλλα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σύμβουλοι απασχόλησης δέχτηκαν ερωτήματα σε θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά προκειμένου να απαντηθούν από τη Νομική Υπηρεσία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης επισημάνθηκε το γεγονός ότι η ακρίβεια απειλεί άμεσα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Επίσης, τονίστηκε το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για την επαναφορά του δικαιώματος διαπραγματεύσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Τέλος, το ΕΚΝΔ κάλεσε σε καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική Γενική Απεργία της 17ης Απρίλη 2024.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει σήμερα 27-03-2024 το Δημοτικό συμβούλιο (Ζωντανά 18:05)

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει την Τετάρτη  27-03-2024 και ώρα 18:05 σε Τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στο σύνδεσμο «Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου «ΣΠΟΑΚ Ο ΑΡΙΩΝ» για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας,  στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  4. Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.   (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  5. Συζήτηση – Έκφραση γνώμης μετά από αίτημα κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Δάφνης, σχετικά με την λειτουργία εγκατάστασης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης στην περιοχή. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  6. Έκδοση ψηφίσματος  καθολικής αποδοχής αιτημάτων και αλληλεγγύης προς τον αγώνα των μισθωτών ιδιωτικού τομέα ενόψει της 24ωρης Απεργίας της ΓΣΕΕ την 17-04-2024. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  7. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  8. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  9. Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» σύμφωνα με το Άρθρο 172 του Ν.4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  10. Έγκριση 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε., 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & 1ης Σ.Σ. του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  11. Έγκριση 4ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  12. Έγκριση 5ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  13. Παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΟΔΟΠΟΙΙΑ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΧΑΛΚΕΙΑΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  15. Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ναυπακτίας έτους 2024.  (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  16. Καταβολή της παροχής μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) έτους 2023, σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας (ΦΕΚ 197/Α’/12.10.2020). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  17. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού κτιρίου (Πρώην Συνεδριακό κέντρο) της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου του Δήμου Ναυπακτίας στον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνολίμνης Αγίου Δημητρίου ορεινής Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  18. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης αίθουσας δημοτικού κτιρίου  της Κοινότητας Ανθόφυτου του Δήμου Ναυπακτίας στον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο  Ανθοφυταίων ¨Η Γρανίτσα¨. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  19. Έγκριση συμφωνητικού συνεργασίας Δήμου Ναυπακτίας και  «COHESION NETWORK 2 GETHER AΜKE». (εισηγήτρια κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  20. Διαγραφές παιδιών από τους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. ( εισηγητής κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  21. Άρση ρυμοτομίας και  τροποποίηση σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ. 307 A, Δυτικών Επεκτάσεων 1978, κατόπιν αιτήσεως ιδιοκτησίας «ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝ ΙΚΕ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  22. Αποδοχή – Κατανομή ποσού 75.060,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (Α’ κατανομή έτους 2024) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  23. Παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του υποέργου Α/Α 1 της πράξης 5003291, με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) Άνω Χώρας».  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  24. Ορισμό αιρετού μέλους από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για την πολιτική προστασία.  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  25. Τοποθέτηση δύο φωτιστικών στην δημοτική κοινότητα Λυγιά. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  26. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  27. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  28. Έγκριση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Ναυπακτίας. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  29. Επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Άγγελος Σταυρόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ