Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η “Ενωτική πρωτοβουλία” ανταπαντά στην “Συνεργασία πολιτών”

Published

on

Με-Αρκα-απάντηση-ενωτική-πρωτοβουλία

Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της “Συνεργασίας Πολιτών”  δίνει με ανακοίνωσή του το  γραφείο τύπου της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας”. Αναφέρει σε αυτή:

Ανοικτή επιστολή προς τους φίλους της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Β. Γκίζας)

Με-Αρκα-απάντηση-ενωτική-πρωτοβουλία

Επίσης ίσως να προτιμούσατε στα λιβάδια να βόσκουν έτοιμα μοσχαρίσια φιλέτα, αντί για αγελάδες και κομμάτια ψαρονέφρι αντί για χοιρινά. Η ζωή όμως αποφάσισε διαφορετικά.

Αγαπητοί φίλοι της Συνεργασίας Πολιτών. Το να διοικείς τον δήμο Ναυπακτίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα το καταλάβατε όταν γεμίσατε τα πεζοδρόμια με «αγάνες», με πινακίδες που καταργούν, αν δεν προσβάλλουν, την προσβασιμότητα. Τώρα τρέχετε να βγάλετε τα εμπόδια που εσείς οι ίδιοι βάλατε στα πεζοδρόμια.

πινακίδες-πεζοδρόμια-ναυπακτος-ανάπλαση

Χωρίς κανένα νέο επιχείρημα, επαναλαμβάνετε σε ανακοίνωσή σας, τις ανακρίβειες προηγούμενης. Δεν χρειάζεται να σας απαντήσουμε. Θα θέλαμε όμως να σας επισημάνουμε ότι τώρα είναι η ώρα που ο τόπος μας απαιτεί από εσάς «λιγότερα συνθήματα και πιό πολλή δουλειά». Επί έξι μήνες τώρα συμπεριφέρεστε σαν να κάνετε αντιπολίτευση στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Η μόνη δική σας μελέτη που μας παρουσιάσατε είναι αυτή για τις δίποδες κυκλοφοριακές πινακίδες, που εμποδίζουν την κίνηση των πεζών, καταλαμβάνοντας τα πεζοδρόμια.

Αν θέλετε να πείτε κάτι στους πολίτες της Ναυπακτίας αφήστε την παρελθοντολογία και απαντήστε επιτέλους στο επίκαιρο ερώτημα που σας έχουν απευθύνει πολλές φορές.

Θα προσθέσετε κάτι στην Ναυπακτία ή μόνο θα αφαιρέσετε;

Μέχρι όμως να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον αποφύγετε τις τερατώδεις ψευδολογίες.

Λέτε στην μάλλον πρόχειρη ανακοίνωσή σας, απευθυνόμενοι στην προηγούμενη δημοτική αρχή:

«Ως δημοτική αρχή, δεν καταφέρατε να υλοποιήσετε ούτε ένα έργο!»

Εαν αυτό το πιστεύετε και δεν είναι συνειδητό ψέμμα, τότε μάλλον ελάχιστη είναι η επαφή σας με την πραγματικότητα ή απλώς το λέτε στον εαυτό σας μήπως και το πιστέψετε.

Προς το παρόν θα σας απαντήσουμε με ένα μικρό κατάλογο υλοποιημένων έργων. Αν επιμείνετε, ευχαρίστως θα σας κοινοποιήσουμε αναλυτικό κατάλογο έργων ανά Δημοτική Ενότητα  συνοδευόμενο από φωτογραφίες.

Μετρήστε μαζί μας:

Γήπεδο Λυγιά, γήπεδο Γαβρολίμνης, πλατεία Λυγιά, προαύλειο 3ου Γυμνασίου, προαύλεια 1ου Γυμνασίου, ΕΠΑΛ, 1ου, 2ου, 3ου , 4ου Δημοτικού, Δημοτικού Λυγιά, Ξηροπηγάδου, Δάφνης κ.α, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ΞΕΝΙΑ (ποταμάκι του Νόβα), συντήρηση κτιρίου ΞΕΝΙΑ και εκκίνηση εργασιών για την πλήρη αναβάθμισή του, δεκάδες παιδικές χαρές, παραλιακός Παλαιοπαναγιάς, φωτισμός λιμανιού, πλωτή εξέδρα, ασφαλτόστρωση παζαριών, επανεκκίνηση ΓΠΣ, αύξηση 2,5 φορές του συντελεστή δόμησης – οικιστικό, πεζοδρόμια μετά τον Σκα, κλειστό Γυμναστήριο στο 2ο Γυμνάσιο, δημιουργία 10 parking, επίλυση του προβλήματος στις πηγές της Βαρναρράχης, τηλεμετρία για την μείωση των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης,, μάντρα στο 3ο Δημοτικό, έργα προστασίας των γεωτρήσεων στον Εύηνο, δημιουργία των ΚΔΑΠ, Δημιουργία του κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού παντοπωλείου, Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου και 3ου Δημοτικού, υδροδότηση Δυτικών περιοχών, αναβάθμιση Βιολογικού καθαρισμού, νέο κύτταρο στον ΧΥΤΑ, έργα εκατομμυρίων στις Δημοτικές Ενότητες εκτός Ναυπάκτου (π.χ. η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην Αράχωβα κλπ) και πολλά ακόμη.

Μερικά δε από αυτά, ήταν έργα που αντιμετώπισαν χρόνια προβλήματα, που πολλοί προσπάθησαν στο παρελθόν να τα επιλύσουν χωρίς να  τα καταφέρουν.

Σήμερα συνεχίζονται επίσης πολλά έργα που θα ολοκληρωθούν άμεσα όπως το Πολιτιστικό μονοπάτι, το Ειδικό σχολείο, η αναβάθμιση και επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ κ.α.

Επίσης στην δική μας θητεία ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν μια σειρά έργων, τις χρηματοδοτήσεις των οποίων είχαν εξασφαλίσει προηγουμενες δημοτικές αρχές όπως το κτίριο στο 2ο Γυμνάσιο Λύκειο, η ανάπλαση ανατολικά της Ναυπάκτου,το κτίριο της Αλκυόνης, το κτίριο Τσώνη, το κτίριο Ναυπακτία. Και σε αυτά τα έργα βγάλαμε αρκετές αγάνες, χωρίς πολλή φασαρία και τυμπανοκρουσίες, γιατί όταν διοικείς απαιτείς από τον εαυτό σου να είσαι αποτελεσματικός, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες.

Είμαστε βέβαια υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε, ότι σωστά παραδέχεστε στην ανακοίνωσή σας πως η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου, εξασφάλισε – πάρα πολλές – χρηματοδοτήσεις έργων στην θητεία της. Αποκτώντας εμπειρία στην διάρκεια της θητείας σας, θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι αυτό.

«δεῖ δή χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων»

Μεταφράζοντας:

Χρειάζονται χρήματα και χωρίς αυτά τίποτε δε μπορεί να γίνει απ΄όσα χρειάζονται (Δημοσθένης προς Ολυνθίους).

Επίσης θα καταλάβετε ότι αυτό το πετυχαίνεις μόνο αν έχεις τις απαραίτητες προϋποθέσεις και μελέτες. Επισημαίνουμε δε, πως στα περισσότερα προγράμματα χρηματοδότησης οι προτάσεις μας βαθμολογήθηκαν πολύ ψηλά για να κερδίσουν την χρηματοδότηση. Η πρόταση για το ΞΕΝΙΑ κατατάχθηκε 2η πανελλαδικά, ενώ η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου καθώς και η μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ ξεπέρασαν σε βαθμολογία πολύ μεγαλύτερους δήμους και κατατάχθηκαν επίσης πολύ ψηλά.

Θα μας επιτρέψετε κλείνοντας, μια φιλική συμβουλή που πιθανόν να σας βοηθήσει να είστε αποτελεσματικοί και να προσθέσετε κάτι στην Ναυπακτία αντί να αφαιρείτε.

Προέρχεται από τον Αμερικανό στρατηγό Τζορτζ Πάτον, σύμφωνα με τον οποίο:

«Ένα καλό σχέδιο που εκτελείται άμεσα είναι καλύτερο από ένα τέλειο σχέδιο που θα εκτελεστεί την επόμενη εβδομάδα.»

 Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 309 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 309ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Προς νέο ανάδοχο η πλ. Τζαβελλαίων :

Από τον  Νοέμβριο του 2021 έχει υπογραφτεί η εργολαβική σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανάπλαση – Ανάδειξη της Πλατείας Τζαβελλαίων στο Ανατολικό Τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου».  Το έργο έχει χρηματοδότηση    από…

#   Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η Γέφυρα στον Εύηνο :

Το έργο, πέραν της κατασκευής της γέφυρας, περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία υδραυλικά έργα προστασίας των βάθρων και αυτά της διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, καθώς…

#  Τι γίνεται με την «ενεργειακή κοινότητα» του Δήμου; Ναυπακτίας : 

Με την λειτουργία της θα μειωθεί κατά 352.632 ευρώ ετησίως η δαπάνη που αντιστοιχεί στην εξοικονόμηση 2.245.856 κιλοβατωρών ανά έτος των 650 παροχών ευάλωτων νοικοκυριών…

#   Αντικειμενικές αξίες : Έρχονται ριζικές αλλαγές από το 2025

Νέο σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών φιλοδοξεί να εφαρμόσει από το 2025 το υπουργείο    Εθνικής Οικονομίας. Ειδικότερα, το υπουργείο θα καθιερώσει…

#  Και η επόμενη ημέρα…     ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Στις νέες συνθήκες και μετά το όλο σοκ που περνάει και θα υποστεί παγκόσμια πλέον η ανθρώπινη κοινωνία, η ασφάλεια θα προηγείται της ελευθερίας.   Ο άνθρωπος αυτή την περίοδο οδηγείται…

#  Υποχρεωτική η προληπτική πυροπροστασία :  

Ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων, υπενθυμίζεται ότι αφορά σε ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα ή γήπεδα σε δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο…

#   Ναύπακτος: Δράση ενημέρωσης από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αιτωλ/νίας :

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει     δράσεις το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου, όπου θα μοιράζονται δωρεάν μέσα στοματικής υγιεινής, ενημερωτικά έντυπα…

#  Έντονη η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε εκθέσεις και τον   Μάρτιο : 

Η «Ολυμπιακή Γη»  ανοίγεται στην γερμανική και διεθνή αγορά, δημιουργώντας σχέσεις συνεργασίας με αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου για την αναγνώριση των τάσεων στην φετινή τουριστική περίοδο…

………………………………………………………………………………………………………………………………Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ