Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ναυπακτία ψηλά: «Μετασυνεδριακές» Επισημάνσεις

Published

on

   Το Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο κατάφερε να είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τους στόχους που είχε θέσει. Να καταγραφούν δηλαδή τα δεδομένα, να επισημανθούν οι δυσκολίες και οι ανασταλτικοί παράγοντες, να αποδοθεί το πλαίσιο των δυνατοτήτων, να κατατεθούν προτάσεις και να τονιστούν οι προοπτικές της περιοχής, ώστε  να φτάσει και να μείνει η Ναυπακτία ψηλά.

   Το πρώτο βήμα από την πλευρά της ΟΣΥΝ επιτεύχθηκε. Το αν η προσπάθεια αυτή θα έχει συνέχεια, αν δηλαδή θα γίνουν τα επόμενα βήματα, ώστε  από τη θεωρία να περάσουμε στην υλοποίηση των επόμενων στόχων, είναι πλέον το ζητούμενο.

Και την ευθύνη την έχουν όλοι, η ΟΣΥΝ αλλά  κυρίως οι φορείς που σχεδιάζουν και υλοποιούν αλλά και  η κοινωνία που οφείλει να ασκεί έλεγχο.

  Μετά λοιπόν τον ενθουσιασμό,  που λογικό είναι να φέρνει η επιτυχία ενός εγχειρήματος, η ΟΣΥΝ οφείλει να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες και να παραδώσει τη σκυτάλη των ενεργειών στους καθ’ ύλην αρμοδίους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων ανάπτυξης της Ναυπακτίας.

  Η δημοσιοποίηση και η κοινοποίηση τόσο των εισηγήσεων και πολύ περισσότερο των συμπερασμάτων του Συνεδρίου κρίνεται επιτακτική, γιατί θα συμβάλλει όχι μόνο στο σχεδιασμό και στην περαιτέρω υλοποίηση δράσεων και έργων αλλά και στην ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

   Περιμένοντας λοιπόν να δοθούν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της ΟΣΥΝ, ώστε να αποτελέσουν βάση περαιτέρω συζήτησης δίνοντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα ιεράρχησης και εστίασης σε συγκεκριμένους στόχους, θα περιοριστούμε στην επισήμανση των κύριων παραγόντων που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι παίζουν καθοριστικό  ρόλο  στην ανάπτυξη    της Ναυπακτίας.

  Ο πρώτος παράγοντας είναι το οδικό δίκτυο. Βασική προτεραιότητα είναι η συντήρηση του υφιστάμενου δικτύου, ώστε να είναι ευκολοπρόσιτο και ασφαλές και κατά δεύτερο λόγο η δημιουργία αξόνων που θα συντομεύουν τις αποστάσεις.

 Ο δεύτερος παράγοντας είναι η τουριστική ανάπτυξη, που όπως φαίνεται είναι και η στόχευση της Ναυπακτίας. Επισημάνθηκε ότι δεν νοείται η τουριστική ανάπτυξη της Ναυπακτίας χωρίς την ενδοχώρα της.

Καταγράφηκε για άλλη μια φορά ότι η ορεινή Ναυπακτία έχει καταστεί τουριστικός προορισμός, ωστόσο φάνηκε ότι δεν έχει αναπτυχθεί ισόρροπα το ανατολικό και το δυτικό τμήμα της. 

Η περιοχή της Ευηνολίμνης, της Λουτροπηγής Στάχτης και της Βαράσοβας βρέθηκαν στο επίκεντρο πολλών εισηγήσεων αναδεικνύοντας τις πολύ μεγάλες αναξιοποίητες μέχρι και σήμερα δυνατότητες τους. Τονίστηκαν επίσης η ανάγκη διαφύλαξης και ανάδειξης της Καστροπολιτείας της Ναυπάκτου καθώς  και οι τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει το παραλιακό μέτωπο της Ναυπακτίας με τις αναγκαίες παρεμβάσεις και  τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.

Αυτό που όμως έχει ιδιαίτερη αξία και τονίστηκε από τα πλέον έγκριτα χείλη και στο Β’ Πανναπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο και αφορά όχι μόνο τη Ναυπακτία αλλά και τη χώρα γενικότερα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη «παράγοντας αέρα» πουλώντας δηλαδή μόνο υπηρεσίες.

Αναγκαία λοιπόν παράμετρος για την ανάπτυξη καθίσταται η αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα.

Με την ευχή και την ελπίδα ότι το Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο υπήρξε η αφετηρία, αναμένουμε τα επόμενα βήματα στο δρόμο που θα οδηγήσει τη Ναυπακτία ψηλά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 314 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 314ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Αντιπυρική περίοδος – Πόσο έτοιμοι είμαστε;:

Όλα   συνηγορούν ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί το δυσκολότερο  εδώ και πολλά  χρόνια στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών. Ήδη τα πρώτα δείγματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά και οι πρόσφατες πυρκαγιές…

#   Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας και 20 χρόνια Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου:

Η Φλόγα έφτασε στην Γέφυρα με λαμπαδηδρόμους εργαζόμενη στην εταιρεία και τον Παναγιώτη  Γιαννάκη όπου και άναψε τον βωμό στον χώρο  υποδοχής.

Ακολούθησε η τελετή υποδοχής…

#  Ενημέρωση κατοίκων για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο : 

Σύμφωνα με τον Νόμο 4830/21 οφείλουν να προβούν σε εμβολιασμό, ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα), στείρωση ή αποστολή γενετικού υλικού και αποπαρασίτωση των δεσποζόμενων ζώων τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για παράλειψη σήμανσης…

#  Στης ακρίβειας τον καιρό :

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιοποίησε η Eurostat, η Ελλάδα είχε τον Μάρτιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης…

#  «Γνωστές μούρες»        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Ελάχιστη σημασία αποδίδεται στο ότι συνήθως πρόκειται για ανθρώπους χωρίς πολιτική εμπειρία, συχνά δε χωρίς μεγάλη σχέση με την ιδεολογική διαδρομή του κόμματος που…

#   Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών – Χόρεψαν με την ψυχή τους! :

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο της Ναυπάκτου, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό…

#  Συνάντηση εργασίας για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών:  

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κεντρική συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Αναθέτουσας Αρχής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ομάδας Έργου της Αναδόχου Εταιρείας. Στην συνάντηση…

#   Οριστικό τέλος του taxisnet :

Τα πάνω κάτω θα έλθουν με το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας που δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το οποίο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια τεχνικού συμβούλου…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Φλόγα» Ναυπάκτου: Σε πασχαλινούς ρυθμούς

Published

on

By

Το πασχαλινό μπαζάρ της «Φλόγας» έχει ξεκινήσει!

Στο παράρτημά του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στην Ναύπακτο,  στη οδό Ν. Μπότσαρη 50, καθημερινά πρωί και απόγευμα μπορούμε να βρούμε χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες, αρωματικά κεριά και πασχαλινές διακοσμητικές κατασκευές φτιαγμένα όλα με αγάπη από τις πολύτιμες εθελόντριές του Συλλόγου για τη στήριξη του έργου της «Φλόγας».

Προσφέρετε ένα δώρο αγάπης για να συμβάλετε στο έργο της Φλόγας και να στηρίξετε το παιδί που νοσεί από καρκίνο.  Δεν ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ στη «Φλόγα» στοχεύει τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ