Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ – «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Published

on

Πολιτική συγκέντρωση για Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 από το ΚΚΕ και τη  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ, στην  κεντρική Πλατεία της πόλης.                                                                                                                                                                                                                                                                                             Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γενικό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται εν’ όψη και των εκλογών.

Το ρόλο ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβέρνησης και μονοπωλειακών ομίλων και στο πως υλοποιούνται οι κεντρικές κατευθύνσεις από την Τοπική Διοίκηση.

Κατήγγειλε τα αγροτοδικεία που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις κινητοποιήσεις της ΟΑΣ Αιτωλ/νιας, ανέδειξε τεκμηριωμένα και με στοιχεία τις ελλείψεις σε υποδομές στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κάλεσε το λαό της περιφέρειας και της πόλης να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ για να βγουν στο προσκήνιο οι δικές τους ανάγκες.

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ντίνα Ζέλιου στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στα άμμεσα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημότης και πως τα αναδεικνύει και τα παλεύει η Λαϊκή Συσπείρωση και στην περιφέρεια.

Αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που κατακλύζουν τις βουνοκορφές μας, για τις αίθουσες των σχολείων σε κοντέϊνερ, τα δυσβάσταχτα διόδια της Γέφυρας, το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Τέλος το λόγο πήρε η υποψήφια Δήμαρχος Ναυπακτίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ντίνα Μπούρη – Δούρου. Χαιρέτησε όλους όσους συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση κόντρα στις πιέσεις, την τρομοκρατία και τις ψεύτικες υποσχέσεις.

Ανέδειξε τις πρωτεραιότητες που βάζει η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δήμο που είναι οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Κάλεσε το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να μην χάσει την ευκαιρία να καταδικάσει ΕΕ, τα κόματά της και τους διαχειριστές τους στην Τοπική Διοίκηση.

Να ρίξουν κόκκινο, στο μαύρο μέτωπο σε όλες τις κάλπες.

Ανακοίνωσε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και Δήμο Ναυπακτίας.

Ντίνα Μπούρη: «πρόοδος δεν είναι η υποταγή στο σύστημα»

Η υποψήφια Δήμαρχος Ναυπακτίας Ντίνα Μπούρη ανέφερε στην ομιλία της:

«Χαιρετίζουμε όλους όσους συμπορεύονται με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ.

Που δεν τρομοκρατήθηκαν, δεν ενέδωσαν σε ψεύτικες υποσχέσεις.

Που στάθηκαν θαρρετά απέναντι στο αναπαλαιομένο σκηνικό και το δήθεν ανεξάρτητο.

Καλούμε τους συνδημότες μας να ψηφίσουν με βάση και την προσωπική τους εμπειρία όλα τα προηγούμενα χρόνια και για την πολιτική σκηνή και για την Τοπική Διοίκηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας να βαδίσουν με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ στο δρόμο της ελπίδας και της πάλης για τα δικαιώματά τους  τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Να δυναμώσει τη φωνή μας και στην Ευρωβουλή και στην Περιφέρεια και στο Δήμο μας.

Για να αναχαιτίσουμε αντιλαϊκές αποφάσεις.

Για να ξεσκεπάσουμε σχέδια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με επιχειρηματίες.

Για να αποκαλύψουμε προθέσεις αντεργατικές – αντιλαϊκές που κρύβονται πίσω από το προσωπείο του ανεξάρτητου και του ανεξάρτητου των ανεξάρτητων στις κοινότητες.

Για να πρωτοστατήσουμε σε αγώνες μαζί με το λαό και το ταξικό κίνημα για μέτρα και αποφάσεις που ανακουφίζουν πραγματικά τις λαϊκές οικογένειες.

Για έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και όχι βιτρίνας που θα γίνουν με μισθούς πείνας.

Να αντιπαλέψουμε και τη δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη βιώσιμη της ΝΔ που ταυτίζονται με τα κέρδη των λίγων και στο λαό δίνουν ψίχουλα.

Να απομονώσουμε και στην πόλη μας την παρείσφηση της Χρυσής Αυγής στα πεπραγμένα του Δήμου από το παράθυρο.

Στο βωμό της εκλογής με κάθε τρόπο εκτός από τα αλισβερίσια των υποψηφίων συμβούλων από συνδυασμό σε συνδυασμό, που αυτό δείχνει ότι δεν διαφέρουν σε τίποτε μεταξύ τους, δεν δυστάζουν να πάρουν στους κόλπους τους γνωστούς χρυσαυγίτες.

Στο βωμό της εκλογής και τις αναχαίτισης αντιδράσεων και κινητοποιήσεων βλέπουμε να πηγαίνουν χέρι – χέρι επιχειρηματίες και εργατοπατέρες – κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Δεν τσιμπάμε. Βγάζουμε συμπεράσματα.

Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε με τα βαρύγδουπα προεκλογικά λόγια για τη μετα μνημονίων εποχή, για τη βιώσιμη κινητικότητα, για την ευσπλαχνία, την αγάπη και αλλυλεγγύη μέχρι τον αιώνα τον άπαντα.

Δηλώνουμε αγωνιστικό παρόν.

Κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε λαϊκή αντιπολίτευση.

Αναδεικνύουμε και καταδικάζουμε κάθε γεγονός που επιβουλεύεται την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Μόλις χθες ο νυν Δήμαρχος Ναυπακτίας υποδέχθηκε και συζήτησε εγκάρδια, σαν υπεύθυνος και γνήσιος εκφραστής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το κοράκι του πολέμου και διαμεσολαβητή των ΝΑΤΟϊκών σφαγέων Τζέφρι Πάϊατ.

Μιας κυβέρνησης που έχει μετατρέψει όλη την επικράτεια σε μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ, ενώ ξεπλένει με τον πιό άθλιο τρόπο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Ίσως ξεπληρώνει τα δωράκια της κυβέρνησης προς την Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που ξεκλειδώνουν όλα μαζί, αποφάσεις, έργα, μελέτες.

Γι’ αυτό και η θέση του ήταν πολύ δύσκολη το απόγευμα της ίδιας μέρας που τίναξε στον αέρα το δημόσιο διάλογο που είχε προγραμματιστεί με τους υποψήφιους Δημάρχους για το Δήμο Ναυπακτίας.

Η δικαιολογία του ποταπή μια μαθηματική εξίσωση του δημοτικού.

Ευτυχώς το μορφωτικό επίπεδο πια των δημοτών είναι ανεβασμένο και αντιλαμβάνεται την δυσκολία που αντιμετωπίζει και δεν περνάνε οι δικαιολογίες και τα ρητά.

Καλούμε το λαό της Ναυπακτίας να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Βέβαια και η σιωπή για την επίσκεψη Πάϊατ και των άλλων υποψηφίων, το ίδιο ευνοεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της κυβέρνησης.

Το δήθεν ανεξάρτητος δεν σημαίνει απολιτικοποίητος.

Να μην περιμένει ο ναυπακτιακός λαός τίποτε από αυτές τις συνεργασίες και τις συμμαχίες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε. Θα το δούμε περίτρανα την δεύτερη Κυριακή.

Είναι απέναντι στα συμφέροντά του και τις πραγματικές ανάγκες.

Με έργα βιτρίνας και μοίρασμα της φτώχειας μέχρι τον αιώνα τον άπαντα.

Καλούμε τους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά να μην χάσουν την ευκαιρία να καταδικάσουν την ΕΕ, τα κόμματά της, τους διαχειριστές τους στην τοπική διοίκηση.

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκη Συσπείρωση γιατί έτσι δυναμώνουν τη δική τους φωνή.

Γιατί έχουν δικαίωμα στη ΔΩΡΕΑΝ δημόσια Παιδεία και Υγεία.

Γιατί έχουν δικαίωμα σε μόνιμη εργασία με διακιώματα.

Γιατί έχουν δικαίωμα στον Πολιτισμό, Αθλητισμό που αποτελεί πανάκριβο χόμπυ.

Γιατί πρέπει να πουν ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στη στρατηγική τους που μαζί με το ΝΑΤΟ σφαγιάζουν λαούς για τα κέρδη των λίγων.

Φέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Να πουν ΟΧΙ στη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Να απαιτήσει η νεολαία να απολαμβάνει ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, που μπορεί να τους προσφέρει η εποχή μας με τη μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Καλούμε τέλος όλους όσους θέλουν αιρετούς που να είναι αγωνιστές, να κάνουν λαϊκή αντιπολίτευση, να παρεμποδίζουν αντιλαϊκές πολιτικές, να έχουν πόλεμο με τα μεγάλα συμφέροντα, να διεκδικούν ανάσες για τους βιοπαλαιστές και να παλεύουν για σύγχρονα δικαιώματα, σε συστράτευση.

Γιατί πρόοδος δεν είναι η υποταγή στο σύστημα. Πρόοδος είναι να στέκεσαι απέναντί του, να παίρνεις θέση στο μέτωπο της ρήξης και της σύγκρουσης, να ανοίγεις δρόμους για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ