Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η φράση «Ο χρόνος είναι χρήμα» δίνει πραγματική αξία στη χρήση του Netflix!

Published

on

Κάθε φορά που το Netflix ανεβάζει μια σειρά ή μια ταινία που μου αρέσει, νιώθω ενθουσιασμένος. Ο βασικός λόγος που ενθουσιάζομαι δεν είναι μόνο ότι μου άρεσε η ταινία αλλά το γεγονός ότι συμμετέχω στη χρηματοδότηση του προϊόντος που καταναλώνω. Γιατί όσοι πληρώνουμε το Netflix αυτό ακριβώς κάνουμε. Χρηματοδοτούμε το προϊόν που καταναλώνουμε αλλά και τον τρόπο που το καταναλώνουμε.

Η μοναδική πλατφόρμα που πληρώνουμε χωρίς να το επιλέγουμε είναι η ΕΡΤ. Τα τελευταία χρόνια βέβαια η ΕΡΤ έχει καταλάβει τι σημαίνει νέα εποχή και προσπαθεί να μας επιστρέψει σε προϊόν τα χρήματα που καταβάλλουμε. Το Ertflix είναι μια πολύ σωστή κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει βέβαια να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο, αλλά σίγουρα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ας γυρίσουμε όμως στο Netflix για να απαριθμήσουμε τι κερδίζουμε όταν πληρώνουμε την συνδρομή μας. Να σημειώσουμε πριν ότι  υπάρχουν και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, αλλά στη χώρα μας το Netflix είναι η πιο  δημοφιλής.

Επιλέγοντας Netflix γλιτώνουμε από τις διαφημίσεις που μας διαλύουν, αφού μια ταινία 90 λεπτών μας στοιχίζει τουλάχιστόν δύο ώρες από τον χρόνο μας. Αυτό σημαίνει ότι χαρίζουμε (χωρίς να το επιλέγουμε συνειδητά) πολύτιμο χρόνο από την ζωή μας. Πραγματικά αυτό συμβαίνει στα ελεύθερα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια! Είναι γεγονός ότι όταν κάτι είναι «τσάμπα» στην ουσία με κάποιον τρόπο το πληρώνουμε. Την ιδιωτική ελεύθερη τηλεόραση την πληρώνουμε με τον χρόνο που δίνουμε στις διαφημίσεις, περιμένοντας να συνεχιστεί η ταινία ή γενικά το πρόγραμμα που παρακολουθούμε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Facebook. Σε αυτό βέβαια το σημαντικότερο που «πληρώνουμε» είναι η κοινοποίηση των προσωπικών μας δεδομένων.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι απολαμβάνουμε ένα καλύτερο προϊόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε βίντεο που ανεβαίνει στο Netflix μας αρέσει. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είναι ένα μέσον ψυχαγωγίας που λειτουργεί δημοκρατικά. Είναι λογικό λοιπόν ότι θα περιέχει ποικίλο περιεχόμενο ώστε να καλύπτει όλα τα γούστα, όπως για παράδειγμα αρκετές σειρές τύπου σαπουνόπερας. Όμως προσωπικά νιώθω πολύ χαρούμενος που ξέρω ότι έχω «χρηματοδοτήσει» ένα ντοκιμαντέρ όπως το «Ο δάσκαλός μου, το χταπόδι», μια ταινία όπως «Η μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς» των Αδελφών Κοέν και μια σειρά όπως το «Spy» ή το πολύ δημοφιλές τελευταία «Το Γκαμπί της Βασίλισσας».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο Netflix θα βρούμε και περιεχόμενο, π.χ. κάποια ντοκιμαντέρ, που έχουν αμφίβολη επιστημονική βάση. Αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο σε ότι λειτουργεί δημοκρατικά. Ακόμα η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια, του δίνει την δυνατότητα να δημιουργεί προϊόντα που απευθύνονται σε πάρα πολλά είδη κοινού. Έτσι είναι σίγουρο ότι θα βρούμε πολλά ενδιαφέροντα να παρακολουθήσουμε, όποια κι αν είναι τα γούστα μας. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει η ελεύθερη τηλεόραση αφού, για να επιβιώσει, πρέπει να επιλέγει μόνον ότι «φέρνει» διαφημίσεις.

Το Netflix έχει πραγματικά αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση. Διαλέγουμε τι θα δούμε, πότε θα το δούμε και πού θα το δούμε, τόσο σε τόπο όσο και σε συσκευή. Έτσι μας δίνει την δυνατότητα πιο αποδοτικής διαμόρφωσης του προγράμματός μας. Μας επιτρέπει δηλαδή να διαχειριστούμε καλύτερα ότι πιο ακριβό έχουμε. Τον χρόνο μας! Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η βασική αιτία επιτυχίας κάθε πλατφόρμας streaming, όπως είναι το Netflix.

Πραγματικά το Netflix είναι ένα ακόμα πρόσωπο της ψηφιακής παγκοσμιοποίησης. Καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό, βλέπουμε ότι θέλουμε, ότι ώρα θέλουμε, όπου θέλουμε, όπως θέλουμε! Είναι νομίζω υπέροχο να ξέρουμε ότι έχουμε γίνει  χρηματοδότες πολλών υπέροχων δημιουργιών, όπως για παράδειγμα η Ισπανική σειρά «La casa de papel» (Η τέλεια ληστεία) και τόσες άλλες…

# του Βασίλη Μαθιουδάκη

bill.mathioudakis@gmail.com

 

 

 

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι παλιοί υπολογιστές ανανεώνονται με το Chrome OS Flex!

Published

on

By

Γράφει ο Βασίλης Μαθιουδάκης

Παλαιότερα είχαμε μιλήσει για τους υπολογιστές που λέγονται Chromebook.              Το Chromebook είναι ένα φορητό PC που έχει εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google. Αυτό βασίζεται στην γνωστή σε όλους μας εφαρμογή περιήγησης στο διαδίκτυο, το Chrome. Oι περισσότερες λειτουργίες αυτού του υπολογιστή εξαρτώνται από το διαδίκτυο και τις δεκάδες δωρεάν υπηρεσίες της Google. Με ένα Chromebook μπορούμε να κάνουμε τις περισσότερες εργασίες που κάνουμε με έναν υπολογιστή Windows. Περιήγηση στο διαδίκτυο, επεξεργασία κειμένου και χρήση εφαρμογών γραφείου, email, μουσική, βίντεο, ταινίες, παιχνίδια, live streaming, φωτογραφίες, τηλεδιασκέψεις, τηλεργασία κλπ. Δεν μπορούμε ωστόσο να κάνουμε βαριές εργασίες επεξεργασίας βίντεο ή τρισδιάστατων        σχεδιαστικών εφαρμογών.    Αλλά πόσοι τα χρειάζονται αυτά;

Πρόσφατα η Google δημιούργησε μια ειδική έκδοση του Chrome OS, το Chrome OS Flex. Το Flex είναι να ένα δωρεάν ελαφρύ λειτουργικό σύστημα που μπορούμε να εγκαταστήσουμε σε παλαιότερους υπολογιστές με Windows και macOS. Στην ουσία μετατρέπουμε τους υπολογιστές παλαιότερης τεχνολογίας σε Chromebook. Με το νέο λειτουργικό σύστημα οι υπολογιστές γίνονται ταχύτεροι και μπορούμε πλέον να τους χρησιμοποιούμε με άνεση στις καθημερινές μας εργασίες ή για διασκέδαση. Πρακτικά οι παλιοί υπολογιστές, που βρίσκονται σε αχρηστία, ξαναπαίρνουν ζωή και γίνονται λειτουργικοί! Το Chrome OS Flex βασίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο διαδίκτυο, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το Chrome OS.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές που πρέπει να έχει ο υπολογιστής μας για να μπορέσει να πάρει το νέο λειτουργικό σύστημα είναι: Επεξεργαστής 64-bit Intel ή AMD, Μνήμη RAM 4GB, Σκληρό Δίσκο HDD ή SSD 80 GB, Δυνατότητα εκκίνησης του υπολογιστή από USB στικάκι και σύνδεση στο διαδίκτυο. Ακόμα θα χρειαστούμε ένα στικάκι USB χωρητικότητας 16 GB και πάνω. Πρακτικά το Chrome OS Flex μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιονδήποτε υπολογιστή δεκαπενταετίας ή νεότερο.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι εύκολη και μπορεί να γίνει από τον καθένα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε έναν υπολογιστή που διαθέτει το Chrome, με τη βοήθεια του οποίου θα γράψουμε στο USB στικάκι το πρόγραμμα εγκατάστασης του Chrome OS Flex. Αρχικά εγκαθιστούμε στον Chrome την επέκταση <Εργαλείο ανάκτησης Chromebook>. Στη συνέχεια επιλέγουμε την επέκταση από το εικονίδιο των επεκτάσεων που βρίσκεται επάνω δεξιά. Έτσι ανοίγει η εφαρμογή <Δημιουργία μέσου ανάκτησης για το Chromebook> και πατάμε <Έναρξη>. Μετά κάνουμε κλικ στο <Επιλέξτε ένα μοντέλο από μια λίστα>. Από το <Επιλέξτε κατασκευαστή> διαλέγουμε <Google Chrome OS Flex> και από το <Επιλέξτε μοντέλο> διαλέγουμε <Google Chrome OS Flex (Developer – Unstable)>. Τώρα βάζουμε το στικάκι σε μια θύρα USB και πατάμε <Συνέχεια>. Έτσι θα δημιουργηθεί στο στικάκι το πρόγραμμα εγκατάστασης του Chrome OS Flex. Προσοχή! Ότι αρχείο υπάρχει ήδη στο στικάκι θα διαγραφεί! Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε μισή ώρα ή και περισσότερο, ανάλογα με την ταχύτητα του διαδικτύου.

Στη συνέχεια συνδέουμε αυτό το στικάκι στον υπολογιστή που θέλουμε να εγκαταστήσουμε το Chrome OS Flex και κάνουμε επανεκκίνηση. Ο υπολογιστής θα ξεκινήσει φορτώνοντας το νέο λειτουργικό. Τώρα μπορούμε να επιλέξουμε τα Ελληνικά ώστε να βλέπουμε το Chrome OS Flex στη γλώσσα μας. Στην επόμενη οθόνη θα εμφανιστούν δύο επιλογές: <Install CloudReady 2.0> και <Try it first>. Με την πρώτη επιλογή θα εγκατασταθεί το Flex στον υπολογιστή μας και με τη δεύτερη έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πως λειτουργεί το Flex στον υπολογιστή μας, πριν το εγκαταστήσουμε. Επιλέγουμε την εγκατάσταση και ακολουθούμε τις οδηγίες της οθόνης. Σε 20 λεπτά περίπου το Google OS Flex θα έχει εγκατασταθεί και ο νέος Chromebook υπολογιστής μας θα είναι έτοιμος για χρήση! Να σημειώσουμε ότι το Google OS Flex βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης οπότε δεν αποκλείεται να εμφανίζει κάποια προβλήματα στη λειτουργία του, μέχρι να βγει η τελική σταθερή έκδοση.

Έχω τη γνώμη ότι αξίζει να δοκιμάσετε το Google OS Flex στον παλιό παροπλισμένο υπολογιστή σας. Έτσι θα αποκτήσετε έναν νέο, γρήγορο και απόλυτα λειτουργικό υπολογιστή για καθημερινή χρήση, χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα!   Η διαδικασία είναι απλή!

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εφαρμογή Covid Free GR Wallet: Τα πιστοποιητικά Covid και ταυτοπροσωπίας, εύκολα στο κινητό μας

Published

on

By

Γράφει ο Βασίλης Μαθιουδάκης

Από το Νοέμβριο του 2021 κυκλοφορεί η νέα εφαρμογή που υλοποίησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Covid Free GR Wallet. Είναι διαθέσιμη μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store. Η εφαρμογή αυτή απλοποιεί σημαντικά την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου Covid, διευκολύνοντας τους ελέγχους. Χρησιμοποιείται ήδη από εκατομμύρια πολίτες στη χώρα μας.  Η χρήση της είναι ιδιαίτερα απλή: Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το πιστοποιητικό μας στην εφαρμογή του κινητού με δύο τρόπους: Είτε με τη σάρωση QR Code (από εκτυπωμένο πιστοποιητικό ή από QR Code σε άλλη οθόνη), είτε με την εισαγωγή αρχείου PDF (αφορά όσους έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό στη συσκευή τους, σε μορφή PDF). Αμέσως μετά εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο Wallet». Η αποθήκευση είναι δυνατή τόσο για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 όσο και για την Εθνική Βεβαίωση Εμβολιασμού, Νόσησης ή Διαγνωστικού Ελέγχου, για όσα άτομα επιθυμούμε, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια! Όταν γίνει η εισαγωγή, το πιστοποιητικό εμφανίζεται με ευκρίνεια στο «πορτοφόλι» της εφαρμογής, ώστε ο QR Code να διαβάζεται εύκολα, αλλά και να βλέπει ο ελεγκτής το όνομα του πολίτη, την ημερομηνία γέννησης και την ημερομηνία εμβολιασμού. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο «φορτώνονται» στην εφαρμογή τα πιστοποιητικά νόσησης και τα αποτελέσματα εργαστηριακών τεστ. Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που εμβολιάζονται μπορούν να εκδώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, από αυτή τη διεύθυνση, ή το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19, από αυτό τον σύνδεσμο.

Από το τέλος του Δεκεμβρίου 2021 κυκλοφορεί η νέα βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet που προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα αποθήκευσης και του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας. Έτσι όταν μας ελέγχουν το πιστοποιητικό Covid δεν χρειάζεται να επιδεικνύουμε και την αστυνομική μας ταυτότητα. Μπορούμε απλά να δείξουμε το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που έχουμε επίσης αποθηκεύσει στην εφαρμογή.

Η διαδικασία δημιουργίας και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας είναι απλή.

Αρχικά πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει στο κινητό ή το tablet μας τη νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την καρτέλα «Ταυτοπροσωπία» και πατάμε το «+». Έτσι ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης του εγγράφου εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet ή Web Banking.

Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό του κινητού τηλεφώνου μας.

Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία επαλήθευσης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται με ασφαλή τρόπο στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet.

Μπορούμε να δούμε τη διαδικασία και σε αυτό το βίντεο.

Σημειώνεται ότι η άντληση των στοιχείων γίνεται από το Μητρώο Αστυνομικών Δελτίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που δημιουργείται από το gov.gr λαμβάνει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και QR Code. Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει το όνομα, το επώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και την φωτογραφία ταυτότητας του κατόχου.

Σε κάθε περίπτωση, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ελέγχους των πιστοποιητικών, σύμφωνα με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και δεν υποκαθιστά σε καμία άλλη περίπτωση την αστυνομική ταυτότητα, ούτε αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας απλώς επιδεικνύεται και δεν σκανάρεται από ιδιώτες, παρά μόνο από τα αρμόδια κρατικά όργανα και μόνο κατόπιν επαλήθευσής τους με Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι στην εφαρμογή μπορούμε να αποθηκεύσουμε μόνο ένα πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, του κατόχου του κινητού τηλεφώνου. Αντίθετα μπορούμε να καταχωρίσουμε όσα πιστοποιητικά Covid θέλουμε, για όλα τα μέλη της οικογένειας. Στη νέα έκδοση της εφαρμογής μάλιστα  δίνεται η δυνατότητα αλλαγής της σειράς απεικόνισης των πιστοποιητικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά πατάμε στις τέσσερεις γραμμές του πιστοποιητικού δεξιά και το «σέρνουμε» στη θέση που θέλουμε.

Στο «ψηφιακό πορτοφόλι» θα προστεθούν αργότερα εκτός από τις ταυτότητες και άλλες υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ιστοσελίδες με δωρεάν Ελληνικά ψηφιακά βιβλία ( μέρος 1)

Published

on

By

Ο κόσμος του διαδικτύου μας προσφέρει ατελείωτες δωρεάν πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπάρχουν ιστοσελίδες με ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ιστοσελίδες με επιστημονικά άρθρα, νέα από τον καλλιτεχνικό κόσμο, από την τεχνολογία, συνταγές μαγειρικής κλπ. Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με ιστοσελίδες στις οποίες μπορούμε να βρούμε δωρεάν ψηφιακά βιβλία που μπορούμε να διαβάσουμε on line ή να τα κατεβάσουμε στις συσκευές μας. Πραγματικά στις μέρες μας η πρόσβαση στα ψηφιακά βιβλία είναι πολύ εύκολη. Παρακάτω θα δούμε τις καλύτερες Ελληνικές ιστοσελίδες με δωρεάν βιβλία (ebooks), αλλά και audiobooks, όλα στη γλώσσα μας.

Το βιβλίο στην Ελλάδα: Είναι αλήθεια ότι μέχρι πρόσφατα η χώρα μας δεν είχε τη φήμη των «δυνατών αναγνωστών» βιβλίων. Στις μέρες μας  φαίνεται πως αυτό έχει αλλάξει θεαματικά. Οι επίσημοι στατιστικοί πίνακες δείχνουν ότι ο χρόνος ανάγνωσης έχει αυξηθεί σημαντικά στην Ελλάδα, όπως και το ποσοστό των ανθρώπων που διάβασαν πάνω από δέκα βιβλία τον χρόνο. Σήμερα η χώρα μας κατέχει την πέμπτη θέση στην Ευρώπη στον ημερήσιο χρόνο ανάγνωσης, έχοντας υψηλότερη κατάταξη από χώρες με παράδοση στο διάβασμα βιβλίου. Σίγουρα στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε πολύ η σταδιακή ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ebooks που έχει φέρει στο προσκήνιο τα ψηφιακά βιβλία. Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ψηφιακών βιβλίων αλλά και των ιστοσελίδων που διαθέτουν επί πληρωμή και δωρεάν ebooks στα Ελληνικά. Εμείς έχουμε ξεχωρίσει κάποιες ιστοσελίδες που προσφέρουν επιλεγμένα δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική έκδοση, με δυνατότητα on line ανάγνωσης ή αποθήκευσης των βιβλίων στις συσκευές μας. Ας τις δούμε!

eBooks4Greeks: Το eBooks4Greeks είναι μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές κοινότητες που προσφέρουν δωρεάν ebooks. Διαθέτει μία τεράστια συλλογή τίτλων σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες ελεύθερες βιβλιοθήκες και μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε δεκάδες δωρεάν βιβλία στα Ελληνικά. Η ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη του eBooks4Greeks περιλαμβάνει βιβλία που αφορούν κυρίως κλασσική λογοτεχνία, μυθιστορήματα, και ποιήματα. Επιπλέον, διαθέτει audiobook και ψηφιακά βιβλία για τις τέχνες, για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού και για τους υπολογιστές.

Ανέμη: Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανέμη ιδρύθηκε το 2006 από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης και δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων βιβλίων. Από το 2008 περιλαμβάνει πίνακες περιεχομένων και ευρετήρια σε επιλεγμένα βιβλία. Επίσης, χάρις στο ηλεκτρονικό ευρετήριο «Ανταίος», μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση σε όλα τα λήμματα που περιέχονται σε επιμέρους ευρετήρια.

OpenBook: Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη είναι μία επίσης εξαιρετικά δημοφιλής ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα. Στην ανοιχτή βιβλιοθήκη openbook.gr θα βρούμε δωρεάν βιβλία από τον χώρο της λογοτεχνίας, της ποίησης και των δοκιμίων. Δεν θα βρούμε όμως επιστημονικά συγγράμματα που διαθέτουν άλλες ιστοσελίδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ανοικτή Βιβλιοθήκη αναλαμβάνει και δικές της εκδόσεις ηλεκτρονικών βιβλίων.

Free-Ebooks: Πρόκειται για μία γρήγορα ανερχόμενη ιστοσελίδα με δωρεάν ψηφιακά βιβλία. Το Free-Ebooks διαθέτει δεκάδες εκατοντάδες τίτλους με ιδιαίτερη έμφαση στα επιστημονικά βιβλία (800+ τίτλοι) και στα βιβλία για παιδιά (750+). Θα θέλαμε η ιστοσελίδα να περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα την ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου και τον εκδοτικό οίκο. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Free-Ebooks διαθέτει μια ειδική υπηρεσία μεταπώλησης των φυσικών βιβλίων που διατηρούμε, σε περίπτωση που δεν τα θέλουμε και μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε κάποια χρήματα.

# του Βασίλη Μαθιουδάκη

bill.mathioudakis@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ