Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ιερόθεος Ναυπάκτου: «Δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες αλλά ομολογητές της πίστης»

Published

on

Ιερόθεος-Μητροπολίτης-Ναυπάκτου

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου σχετικά με το περιστατικό με τον ιερέα από το Κουκάκι. Πρακτικά «άδειασε» τον ιερέα λέγοντας ότι:  «Για να μπορέσει κανείς να κοινωνήσει χρειάζονται προϋποθέσεις… και να συμμετέχει στη Θεία Ευχαριστία. Η θεία κοινωνία εκτός του ναού είναι μόνο για τους βαριά ασθενούντες ή τους ετοιμοθάνατους» προσθέτοντας: «Δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες αλλά ομολογητές της πίστης».

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος απηύθυνε αυστηρό μήνυμα σε όσους αντιδρούν στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό χρησιμοποιώντας μάλιστα και μια παραβολή:

«Όταν πήγαν να συλλάβουν το Χριστό, ο Απόστολος Πέτρος παρακινούμενος από ζήλο, έκοψε το αυτί ενός υπηρέτη που λεγόταν Μάρκος. Και ο Χριστός του είπε “βάλε τη μάχαιρα εις τη θέσιν αυτής. Πάντες οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα απωλούνται (θα χαθούν)” άρα δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές. Άλλο να ομολογεί κανείς την πίστη του άλλο να το παίζει παλικαράς».

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. αναφορικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την ακολουθία του Επιταφίου, σημείωσε ότι η ακολουθία θα γίνει εντός του ιερού ναού κεκλεισμένων των θυρών. Προέτρεψε τους πιστούς να μην προσέλθουν στους ναούς και να μείνουν στο σπίτι εκμεταλλευόμενοι τα σύγχρονα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και να παρακολουθήσουν το μυστήριο.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις αποφάσεις της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου σημείωσε ότι η εκκλησία προτρέπει τους πιστούς να μείνουν στο σπίτι όχι γιατί θέλει να τους αποξενώσει αλλά γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί ο ιός. «Ξέρει ότι έχει απέναντι της μαθητές κι όχι οπαδούς. Δεν πρέπει να γίνουμε οπαδοί. Η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει αποφάσεις της προς μητροπολίτες είναι αρμόδιοι να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της είναι ξεκάθαρα αυτά που είπε», σημείωσε.

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας:

«Ο Ντοστογιέφσκι έχει δείξει ότι η απιστία και η αθεΐα δεν είναι αντίθετο σκαλοπάτι, είναι ένα μικρό σκαλοπάτι κάτω από την τελεία πίστη. Δεν πρέπει να έχουμε διωγμό έναντι της εκκλησίας αλλά διωγμό εναντίον του ιού»

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ