Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κάποιοι παίζουν με την δημόσια υγεία…

Published

on

Με αφορμή τις αντιδράσεις των επαγγελματιών του κλάδου και την ανακοίνωση που έβγαλε η κλαδική Ομοσπονδία  κουρέων κομμωτών Ελλάδας για το θέμα, τόσο της παράνομης άσκησης του επαγγέλματος και χωρίς μέτρα ασφαλείας από ορισμένους ανεύθυνους, αλλά και το αίτημα της να λειτουργήσουν οι επαγγελματίες του κλάδου τα καταστήματά τους, μιλήσαμε με την  πρόεδρο κουρέων κομμωτών Ναυπάκτου και Γ.Γ της κλαδικής ομοσπονδίας  Λένα Ελευθεράκη.              Σε συνέντευξή της στο Nafsweek αναφέρει:

Μετά από ένα μήνα σχεδόν με κλειστά τα καταστήματά σας και με την  παράνομη κατ’ οίκον παροχή υπηρεσιών από κάποιους «συναδέλφους» σας, πως βιώνει ο κλάδος σας αυτή την κατάσταση;

«Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει για όλους μας μια νέα πραγματικότητα και ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων και στην επιβολή της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας των κομμωτηρίων – κουρείων. Ωστόσο καθημερινά έρχομαι αντιμέτωπη με περιστατικά τα οποία δεν είναι καθόλου τιμητικά για τον κλάδο μας και συγκεκριμένα καθημερινά παρατηρώ την πλειοψηφία τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών να εμφανίζονται περιποιημένοι και φυσικά κουρεμένοι.

Όλο αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα που όλοι εμείς οι επαγγελματίες νόμιμοι κομμωτές βιώνουμε καθώς τα κομμωτήρια μας παραμένουν κλειστά. Άρα το εύλογο ερώτημα όλων μας αλλά και το κοινό μυστικό είναι ότι παρά τις ρητές εντολές της κυβέρνησης, υπάρχουν και ορισμένα άτομα που δεν συμμορφώνονται, αγνοούν τα μέτρα της πολιτείας και παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατ΄οίκον ή ακόμη ανοίγοντας τα καταστήματά τους.

Ο σύλλογος κουρέων – κομμωτών Ναυπάκτου με την άμεση βοήθεια της κλαδικής ομοσπονδίας καταστηματαρχών κουρέων κομμωτών Ελλάδος (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε), θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες όπου χρειαστεί για όλους αυτούς που παρανόμως παρέχουν τις υπηρεσίες τους και θα υποστούν τις συνέπειες.

Οι περισσότεροι τους αποκαλούμε υγειονομικές βόμβες, αυτές τις βόμβες τις απασφαλίζουν αυτοί που τους καλούν και εννοείται ότι είναι συνυπεύθυνοι. Έχει αποδειχτεί ότι αυτοί που παρανομούν παρέχοντας υπηρεσίες κατ΄ οίκον δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όχι τώρα μόνο αλλά και πριν.   Δεν ξέρετε που ήταν πριν, ποιές          οι συνθήκες υγιεινής του προηγούμενου ατόμου ή σπιτιού,  δεν αποστειρώνονται και δεν απολυμαίνονται τα εργαλεία τους αλλά στοιβάζονται σε μια βαλίτσα όλα μαζί και μετακινούνται από σπίτι σε σπίτι.

Δεν αρκούν μόνο τα γάντια και η μάσκα ως προστασία. Τέλος εννοείται ότι φοροδιαφεύγουν την στιγμή που καλούμαστε ακόμα και τώρα που απέχουμε κατ΄ ανάγκη από τις επιχειρήσεις μας να πληρώσουμε οικονομικές υποχρεώσεις.   Ζητάμε βέβαια την στήριξη όλων των πολιτών, ζητάμε την κατανόησή τους.

Γνωρίζουμε ότι  μια περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση σίγουρα ενδυναμώνει την αυτοπεποίθησή μας και στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που όλοι βιώνουμε χρειαζόμαστε λίγο “ομορφιά” για να αντέξουμε, όμως μην παραβλέπουμε ότι αυτό γίνεται σε βάρος της δημόσιας υγείας και του κοινού καλού. Δεν βοηθάμε με το να φέρνουμε τον κομμωτή/τρια σπίτι μας ας το αντιληφθούμε όλοι μας. Θα περάσει και αυτό ,αλλά ας φροντίσουμε να περάσει με  όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις».

Πως αντιμετωπίζετε την επόμενη ημέρα και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, στον κλάδο;

«Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για όλους ,οι εξελίξεις από την πανδημία του COVID-19 είναι σίγουρο ότι θα έχουν αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα όλων μας και στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας. Γι’ αυτό σε συνεργασία με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο την ΓΣΕΒΕΕ απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων μας και ορισμένα από αυτά έγιναν πραγματικότητα με τις ΠΝΠ της κυβέρνησης.   Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ” δίχτυ προστασίας” και να μην οδηγηθούν οι επιχειρήσεις μας σε αδιέξοδο με τραγικές επιπτώσεις.  Ως κλαδική Ομοσπονδία  κουρέων κομμωτών Ελλάδας έχουμε στείλει  υπόμνημα στον υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα για την μείωση του ΦΠΑ.

Αυτό το Πάσχα θα είναι πρωτόγνωρο σε όλους μας . Οι μέρες θα είναι δύσκολες, θα βαρεθούμε και θα αγανακτήσουμε, όμως το μόνο που  έχουμε να κάνουμε είναι υπομονή και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Σύντομα όλα θα ξαναγίνουν φυσιολογικά και θα βρεθούμε όλοι μαζί. Ας έχουμε κάνει το μέγιστο που μπορούμε σε μια τέτοια κρίση ,ας αυτοπεριοριστούμε, ας μείνουμε σπίτι.

Το Δ.Σ και τα μέλη του συλλόγου μας σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

 

Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας : Με στόχο την δημόσια υγεία και την επιβίωση του κλάδου να ανοίξουν τα καταστήματά μας

Με επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς, η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας ζητά την επαναλειτουργία  κομμωτηρίων και κουρείων, εφόσον το κράτος αδυνατεί να πατάξει το φαινόμενο της παράνομης κατ’ οίκον και σε ιδιωτικούς χώρους δραστηριοποίηση κομμωτών.

Αναφέρεται στην επιστολή:

«Η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας(Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε) αντιλαμβανόμενη τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας αλλά και συγκεκριμένα ο κλάδος των κουρέων-κομμωτών λόγω των κλειστών καταστημάτων, απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς καταγγέλλοντας την παράνομη κατ’ οίκον και σε ιδιωτικούς χώρους δραστηριοποίηση κομμωτών.

Ζητάμε από την πολιτεία λοιπόν να εντατικοποιήσει και να αυστηροποιήσει τους διεξαγόμενους ελέγχους και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην καταστρατηγούνται με «φτηνές» δικαιολογίες οι λόγοι των μετακινήσεων.

Αλλά σε περίπτωση που αδυνατεί να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας, ζητάμε να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην δραστηριοποίηση μας, με λήψη αυστηρών μέτρων προφύλαξης, ώστε αφενός να προστατευθεί η δημόσια υγεία αφετέρου όμως να διασφαλιστεί και η διαβίωση μας δεδομένου ότι ήδη έχει εκκινήσει ένας κοινωνικός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των νόμιμα δραστηριοποιούμενων κομμωτών και των πλανόδιων και κατ’ οίκον λάθρα δραστηριοποιούμενων

Ζητάμε όμως δύναμη και από όλους εσάς, είτε είστε συνάδελφοι είτε όχι, με το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει,να τηρείτε η νομιμότητα από όλους και να μην θέτουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια όλης της χώρας.

Μένουμε ενωμένοι! Μένουμε δυνατοί! Μένουμε σπίτι! Τηρούμε τα μέτρα κυκλοφορίας! Μένουμε υγιείς!

Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε!».

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ