Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και αυτό το καλοκαίρι… «Go Nafpaktia»!

Published

on

Όλες οι δράσεις – εκδηλώσεις της Κοιν.Σ.Επ. «Προβάλλω τη Ναυπακτία»

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Προβάλλω τη Ναυπακτία», μέσα από την διοργάνωση επιλεγμένων εκδηλώσεων (πολιτιστικών, αθλητικών κλπ), έχει σαν στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως θεματικό προορισμό. Στα πλαίσια αυτά προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις-εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2018:

 

Δι-άνοιξη: Εβδομάδα Διάνοιξης Μονοπατιών (14.05 – 20.05)

Από 14-20 Μαΐου διοργανώνουμε εθελοντικό καθαρισμό πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην Ορεινή Ναυπακτία. Δημιουργούμε  νέα μονοπάτια, βιώνουμε την επαφή με την φύση, την εμπειρία της συντροφιάς και την χαρά της εθελοντικής προσφοράς. Αναδεικνύουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Αφήνουμε το πολιτιστικό μας αποτύπωμα, κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Fam Trip τουριστικών πρακτόρων από την Γαλλία (15/5)

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Πρακτορείο FRAM, την Τρίτη 15 Μαΐου φιλοξενούμε 40 τουριστικούς πράκτορες από την Γαλλία. Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην πόλη και το Κάστρο της Ναυπάκτου και στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Ναυπακτία, παρουσία εκπροσώπων του δήμου και του «Go Nafpaktia», θα γίνει παρουσίαση της ευρύτερης περιοχής και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ναυπακτίας καθώς και ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων ευελπιστώντας την προσέλκυση Γάλλων τουριστών, πιστεύοντας  ότι η περιοχή μας είναι ιδανική για την τουριστική αγορά της Γαλλίας.

2ο International Volleyball Tournament Nafpaktos Cup (22.06 – 24.06)

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το International Volleyball Tournament (Nafpaktos Cup) με τη συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα. Πρόκειται για τουρνουά πετοσφαίρισης όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν κορίτσια κάτω των 18 ετών. Η διοργάνωση θα γίνει σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο της Ομόνοιας Ναυπάκτου και συνδιοργανωτή τον Δήμο Ναυπακτίας. Στόχοι μας είναι η τουριστική προβολή της περιοχής της Ναυπακτίας εντός και εκτός Ελλάδας μέσα από ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού (Αθλητικός τουρισμός), η διάδοση του αθλήματος της πετοσφαίρισης και η συνάντηση νέων από διαφορετικές χώρες, με διαφορετική κουλτούρα και συνήθειες.

LEPANTO FOLK FESTIVAL (28.06 – 01.07)

Ένα Φεστιβάλ γεμάτο μουσική, ρυθμούς και χρώματα!

Για 4η χρονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί το Φολκλορικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Lepanto Folk FestivalΓια 4 ολόκληρες μέρες η Ναύπακτος θα αποτελέσει σημείο πολιτισμικής συνεύρεσης για περισσότερους από 500 χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα συγκροτήματα ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους θα συνθέσουν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης, που πλέον έχει καθιερωθεί .

Όσοι ενδιαφέρονται  να συμμετέχουν ως εθελοντές  στις εκδηλώσεις του Lepanto Folk Festival μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα  του Φεστιβάλ www.lepantofolkfestival.com.

Gala Χορού «Step to a Dream» (28.06)

Στα πλαίσια του Lepanto Folk Festival και του παιδικού και εφηβικού διαγωνισμού χορού «Step to a Dream», στις 28 Ιουνίου στο λιμάνι της Ναυπάκτου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην πόλη μας ένα φαντασμαγορικό  gala χορού που θα δώσει μια πιο νεανική και σύγχρονη νότα  στο Festival. Παιδιά από Ναύπακτο, Πάτρα, Αθήνα, Αίγιο και Ρωσία θα παρουσιάσουν διάφορα είδη χορού, από Κλασικό Μπαλέτο έως Σύγχρονo, Hip-Hop και φυσικά Folk.

International Dance Camp BDDC (26/6 – 5/7)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά,  σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων, διοργανώνεται στην πόλη μας  το International Dance Camp BDDC (26/6–5/7). Σε αυτό το εργαστήρι σύγχρονου χορού με καθηγητή τον διάσημο Ρώσο καλλιτέχνη Denis Boroditsky, μπορούν να  συμμετέχουν Έλληνες και Ρώσοι καλλιτέχνες, επαγγελματίες και μη. Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε στο http://www.lepantofolkfestival.com/dance-camp-ikarus/

Παράσταση «Stone Wings» στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας (4/7)

Το ιδιαίτερο για φέτος είναι η παραγωγή μιας μουσικοχορευτικής παράστασης με συντελεστές τους συμμετέχοντες του International Dance Camp. Η μοναδική αυτή παράσταση, με τίτλο STONE WINGS,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, στον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μακύνειας, όπου θα αναβιώσει ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας «Ο Ίκαρος». Την παράσταση θα πλαισιώσει με την μαγευτική της φωνή η διάσημη Ρωσίδα ερμηνεύτρια Sivara Knushevitskaya, η οποία για τις ανάγκες της παράστασης θα τραγουδήσει στα Αρχαία Ελληνικά.

Εκπαιδευτικό CAMP Ινστιτούτου Goethe στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας (05.07 – 15.07)

Το Ινστιτούτο Goethe (Γκαίτε) είναι το παγκόσμιας εμβέλειας και δράσης πολιτιστικό ίδρυμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Προωθεί τη γνώση της γερμανικής γλώσσας στο εξωτερικό και στηρίζει τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία.

Το Ινστιτούτο Goethe σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ  «Προβάλλω τη Ναυπακτία»  διοργανώνει εκπαιδευτικό camp στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας. Στο camp θα συμμετέχουν παιδιά από 9 χώρες της Ευρώπης που μαζί με τους καθηγητές στους (συνολικά 50 άτομα), θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την ελληνική ύπαιθρο. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει μαθήματα για το περιβάλλον, πεζοπορικές εξορμήσεις, επαφή με ντόπιους αγρότες και παραγωγούς, δράσεις οικοτουρισμού και πολλά άλλα.

Η επιλογή της Ορεινής Ναυπακτίας ως μέρος διεξαγωγής του camp αποτελεί διεθνή καταξίωση για τον περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε και αναδεικνύει την περιοχή μας ως προορισμό για παρόμοιες διοργανώσεις.

Η Κοιν.Σ.Επ. έχει σκοπό την διοργάνωση εκδηλώσεων (πολιτιστικών, αθλητικών κλπ) που θα αναδείξουν την περιοχή ως θεματικό προορισμό και θα προσελκύσουν επισκέπτες που θα συνδυάσουν το χόμπι τους με τις διακοπές τους, δίνοντας ανάσα στην τοπική κοινωνία. Η όλη λειτουργία της, διέπεται από τις αρχές της πορτοκαλί ή δημιουργικής οικονομίας, δηλαδή δημιουργώ ένα event, απασχολώ κόσμο και δημιουργώ έσοδα για την τοπική κοινωνία. Το παραπάνω μοντέλο είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ευρώπη όπου ένα ποσό που φθάνει ακόμα και το 15% του ΑΕΠ κάθε χώρας στηρίζεται στην δημιουργική οικονομία. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο πρωταρχικό στάδιο, αλλά κατά πολλούς είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από την κρίση. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ναυπακτίας για την άψογη συνεργασία στην συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων, τους χορηγούς μας, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές μας και όλους τους επαγγελματίες της πόλης αλλά και τους απλούς πολίτες που στηρίζουν την προσπάθειά μας, επενδύοντας μακροπρόθεσμα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ