Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία “Αγωνιστικής Ενότητας” κατά του Εργατικού Κέντρου

Published

on

ΠΑΜΕ-

Η παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ), του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και γενικότερα στην δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπόψιν το από 5/3/20 Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων προφύλαξης της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, αλλά και την τελευταία απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή όλων των Συνεδριακών Εκδηλώσεων στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας που με την συνεδρίαση της Τρίτης 10/3/20 αποφάσισε να μετατρέψει το προγραμματισμένο Συνέδριο για τις 14_15/3/20, σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 15/3/20.

Η πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ήταν να αναβληθεί ή διεξαγωγή του Συνεδρίου για όσο διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

Συνηθισμένοι στα τερτίπια της νοθείας, έχοντας καλούς δασκάλους την «συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ, βλέπε δήλωση Παναγόπουλου χθές: δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι “το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι”. Είναι προκλητικός! Δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα των εργαζομένων, με τη συζήτηση και τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς. Βαφτίζουν το κρέας ψάρι. Αντί για Συνέδριο Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Χωρίς ίχνος ευθύνης για τη δημόσια υγεία, μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζόμενων, όπως εξάλλου ήταν και όλο το προηγούμενο διάστημα, προχώρησαν σ αυτήν την άνευ προηγουμένου απόφαση.

Δεν μας εκπλήσσουν. Έχουν πάνω απ’ όλα την καρέκλα, τα μικροσυμφέροντα, κουκούλωμα των πράξεών τους και να μην χάσουν τη βολή τους.

Ας απαντήσουν στους εργαζόμενους και το Ναυπακτιακό Λαό τί έχει μεγαλύτερη αξία για αυτούς από την δημόσια υγεία;

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας να βγάλουν για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά τους, να αναλογιστούν σε ποια χέρια έχουν εμπιστευθεί την ψήφο τους, να οργανωθούν στα Σωματεία και να παλέψουν με τις ταξικές δυνάμεις να τους πετάξουν απ το σβέρκο τους και στα Σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Τέλος ενώνουμε τη φωνή μας με τα ταξικά Σωματεία και Ομοσπονδίες και καλούμε άμεσα μαζί με την αναγκαία πρόσληψη εργαζομένων στην Υγεία και την καθαριότητα, αλλά και τα μέτρα προστασίας στην εργασία, για όσους εργαζόμενους επιβάλλεται για διάφορους λόγους να απέχουν από την εργασία τους λόγω του κορονοϊού, να εξασφαλίζεται πρόσθετη άδεια με αποδοχές και ασφάλιση, δωρεάν παροχή αντισηπτικών και μασκών σε όσους τα έχουν ανάγκη.

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ