Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστός ο δρόμος που συνδέει την Περιμετρική Οδό Ναυπάκτου με το  Κάστρο λόγω καύσωνα

Published

on

Τροποποιούνται τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται, από την Παρασκευή 14/7 έως και την Κυριακή 16/7, τα φώτα του Ενετικού Κάστρου δε θα ανάψουν για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, για τις ίδιες ημέρες, απαγορεύεται η διέλευση πεζών και οχημάτων στο δρόμο που συνδέει την Περιμετρική οδό της Ναυπάκτου με τον δρόμο που οδηγεί στο Κάστρο. Το μέτρο ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Πώς διαμορφώνονται τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, μέχρι τη λήξη του καύσωνα, οι οργανωμένοι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίγουν στις 8:30′ π.μ. και θα κλείνουν για το κοινό στις 12:00′ το μεσημέρι.

Το Ενετικό Κάστρο Ναυπάκτου θα ανοίγει ξανά για το κοινό από τις 17:00′ μμ έως τις 20:00′ μμ, σύμφωνα με το θερινό ωράριο λειτουργίας του.

Το Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, όπου αυτή την περίοδο λειτουργεί η εικαστική έκθεση «100 συν ΕΝΑ.  Μετά την Μεγάλη Καταστροφή» του Νίκου Μίχου, θα ανοίγει για το κοινό μεταξύ 20:00′ μμ – 22.00′ μμ.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωσή της για την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο όταν επανέλθουν οι θερμοκρασίες σε φυσιολογικά ή μη επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ