Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κραυγή αγωνίας από τα ΚΔΑΠ και  ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας – Μένουν εκτός δεκάδες παιδιά

Published

on

Πρωτοφανή, επικίνδυνη και καταστροφική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών — ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων σε  επείγουσα Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

Εξέλιξη  που προκάλεσε ο σχεδιασμός των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, σχετικά με την χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ πανελλαδικά, με συνέπεια να μείνουν εκτός δομών ΚΔΑΠ – ενώ πληρούσαν στο έπακρο τα κριτήρια- παιδιά  μετά από χρόνια αδιάκοπης συμμετοχής και παιδαγωγικής απασχόλησης σε αυτές τις δομές.

Με το πρόβλημα να εμφανίζεται και στον Δήμο Ναυπακτίας,  σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, συνήλθε χθες  Τρίτη 25 Αυγούστου 2020,  το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας  (ΚΕΔΝ),  ύστερα από την έκδοση και των οριστικών αποτελεσμάτων της Πρόσκλησης   9549/16-7-2020 της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, από τα οποία υπάρχει αισθητή μείωση των ωφελουμένων ατόμων (Voucher) σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΚΕΔΝ η  σύνταξη και αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις δομές των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ τόσο στους ωφελούμενους όσο και στους εργαζόμενους, αν δεν υπάρξει περαιτέρω κρατική χρηματοδότηση.

Ταυτόχρονα ορίστηκε συνάντηση για αύριο  Πέμπτη 27 Αυγούστου με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας για ενημέρωση και την συνδρομή του – προώθηση  του σοβαρού αυτού θέματος στα αρμόδια όργανα, όπως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).                                                                                                                                                       

Εκτός προγράμματος τα μισά παιδιά!

Η επιστολή που συνέταξε και ψήφισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης με αποδέκτες  τον    Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την  Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους  Νομού Αιτ/νίας, τον Πρόεδρο Της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Πρόεδρο ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Θανάση Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Σπύρο Σπυρίδωνα και κοιν/ση  στον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλειο Γκίζα,   αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ωφελούμενων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» το Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ) εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο μας για την προσεχή περίοδο η οποία πολύ περιληπτικά έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα που υλοποιούσε η ΚΕΔΝ μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε πλέον των 400 ωφελουμένων και απασχολούνται σ’ αυτό 43 εργαζόμενοι, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η μεγάλη απήχηση που είχε το πρόγραμμα λόγω της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, δημιούργησε κίνητρο για μεγαλύτερη συμμετοχή σ’ αυτό από οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια της επιλεξιμότητας. Ενώ λοιπόν οι αιτήσεις για φέτος αυξήθηκαν ένας μεγάλος αριθμός ωφελουμένων που ανέμεναν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αποκλείσθηκε. Ακόμα δε  χειρότερα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα και ήταν ενθουσιασμένα από την δημιουργική τους απογευματινή απασχόληση αποκλείονται από το πρόγραμμα στη νέα περίοδο.

Με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα εκτιμούμε ότι θα αποκλεισθούν από το πρόγραμμα οι μισοί περίπου ωφελούμενοι, παρόλο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις

Ο αποκλεισμός αυτός θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας. Σε μια πολύ κρίσιμη  περίοδο ένας μεγάλος αριθμός ωφελούμενων  θα στερηθεί τον πολιτισμό, αθλητισμό, καλλιτεχνικά, κλπ που σε περιόδους κρίσης τα έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Επίσης οι δημοτικές δομές θα χάσουν θέσεις εργασίας σε επιστημονικό κυρίως προσωπικό που δεν μπορούν να υποκατασταθούν στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας,  ιδίως στην περιφέρεια.

κ. Υπουργέ,

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να ενισχυθεί το πρόγραμμα με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ώστε όλοι οι ωφελούμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όλοι οι απασχολούμενοι σ’ αυτό να συνεχίσουν να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους.

Ναύπακτος 25/8/2020

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ (ΚΕΔΝ)»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 314 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 314ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Αντιπυρική περίοδος – Πόσο έτοιμοι είμαστε;:

Όλα   συνηγορούν ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί το δυσκολότερο  εδώ και πολλά  χρόνια στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών. Ήδη τα πρώτα δείγματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά και οι πρόσφατες πυρκαγιές…

#   Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας και 20 χρόνια Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου:

Η Φλόγα έφτασε στην Γέφυρα με λαμπαδηδρόμους εργαζόμενη στην εταιρεία και τον Παναγιώτη  Γιαννάκη όπου και άναψε τον βωμό στον χώρο  υποδοχής.

Ακολούθησε η τελετή υποδοχής…

#  Ενημέρωση κατοίκων για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο : 

Σύμφωνα με τον Νόμο 4830/21 οφείλουν να προβούν σε εμβολιασμό, ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα), στείρωση ή αποστολή γενετικού υλικού και αποπαρασίτωση των δεσποζόμενων ζώων τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για παράλειψη σήμανσης…

#  Στης ακρίβειας τον καιρό :

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιοποίησε η Eurostat, η Ελλάδα είχε τον Μάρτιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης…

#  «Γνωστές μούρες»        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Ελάχιστη σημασία αποδίδεται στο ότι συνήθως πρόκειται για ανθρώπους χωρίς πολιτική εμπειρία, συχνά δε χωρίς μεγάλη σχέση με την ιδεολογική διαδρομή του κόμματος που…

#   Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών – Χόρεψαν με την ψυχή τους! :

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο της Ναυπάκτου, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό…

#  Συνάντηση εργασίας για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών:  

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κεντρική συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Αναθέτουσας Αρχής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ομάδας Έργου της Αναδόχου Εταιρείας. Στην συνάντηση…

#   Οριστικό τέλος του taxisnet :

Τα πάνω κάτω θα έλθουν με το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας που δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το οποίο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια τεχνικού συμβούλου…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Φλόγα» Ναυπάκτου: Σε πασχαλινούς ρυθμούς

Published

on

By

Το πασχαλινό μπαζάρ της «Φλόγας» έχει ξεκινήσει!

Στο παράρτημά του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στην Ναύπακτο,  στη οδό Ν. Μπότσαρη 50, καθημερινά πρωί και απόγευμα μπορούμε να βρούμε χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες, αρωματικά κεριά και πασχαλινές διακοσμητικές κατασκευές φτιαγμένα όλα με αγάπη από τις πολύτιμες εθελόντριές του Συλλόγου για τη στήριξη του έργου της «Φλόγας».

Προσφέρετε ένα δώρο αγάπης για να συμβάλετε στο έργο της Φλόγας και να στηρίξετε το παιδί που νοσεί από καρκίνο.  Δεν ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ στη «Φλόγα» στοχεύει τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ