Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και προ πάντων άποψη για τα όσα συμβαίνουν,
κυκλοφορεί το 61ο φύλλο της ηλεκτρονικής
συνδρομητικής εφημερίδας Nafsweek.gr, που κάθε Παρασκευή
φθάνει στα e- mail των συνδρομητών μας.
Διαβάστε σε αυτό το
φύλλο:
# Μας
χαιρετάει το ΤΕΙ:
Όπως αναφέρουν οι
πληροφορίες μας, η συνάντηση ναι μεν είχε διερευνητικό χαρακτήρα, όμως ο
υπουργός Παιδείας, ενημέρωσε τους Πρυτάνεις, ότι μέχρι την Πέμπτη 4 Απριλίου θα
ανακοινώσει το τελικό σχέδιο της συγχώνευσης Πανεπιστημίων με ΤΕΙ, με τις
εξελίξεις να είναι αρνητικές για το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής της Ναυπάκτου…
# Καλά
νέα για οικιστικό και τούνελ:
Δυο
συναντήσεις πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, σε ταξίδι που έκανε στην Αθήνα το
πρωί της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών
υπηρεσιών Κώστα Καρακώστα…
# ΑΔΚΝ –Το όραμά μας: Καστρόπολη Ναυπάκτου:
Πέραν της
ανακοίνωσης ονομάτων υποψηφίων, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ προχωρά στην ανάδειξη των
θεμάτων που απασχολούν την Ναύπακτο, καταγράφοντας τα όσα υλοποιήθηκαν κατά την
θητεία της (2011-2014) αλλά και τις προτάσεις της για την επόμενη ημέρα.
# Τ. Λουκόπουλος: Σύντομος απολογισμός για ένα πλούσιο έργο στον δήμο
Ναυπακτίας:
Με ανακοίνωσή του ο
Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλοςπροχωρά σε απολογισμό πεπραγμένων
της Δημοτικής αρχής…
# Στον πόλεμο της επικοινωνίας για έναν
σταυρό!!! :
Αυτή
η προεκλογική περίοδος έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από όλες τις
προηγούμενες. Δεν είναι μόνο ο
Κλεισθένης και το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που ανατρέπουν τα
πάντα και διαμορφώνουν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό …
# «Κρίση
και ναρκωτικά», μια ξεχωριστή εκδήλωση :
Με μεγάλη συμμετοχή
κοινού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση
με θέμα «Κρίση και ναρκωτικά» που
διοργάνωσαν το Κοινωνικό Ιατρείο -Φαρμακείο
Ναυπάκτου
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», σε συνεργασία με την Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας…
Γίνε συνδρομητής στο Nafsweek: (ΕΤΗΣΙΑ Συνδρομή 20 ευρώ)
1) Επικοινωνώντας
μαζί μας στο τηλ: 6978 500 005
2) Μέσα από την ιστοσελίδα μας στο πεδίο ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ, όπου υπάρχουν οδηγίες.
Η υπόθεση του κυκλώματος διαφθοράς σε Πολεοδομικές Υπηρεσίες της Αττικής, που εξάρθρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ανατρέπει άρδην το σκηνικό της διεκδίκησης των αρμοδιοτήτων των Πολεοδομιών από τους Δήμους και την ΚΕΔΕ και όλα δείχνουν ότι φέρνει στο προσκήνιο ραγδαίες εξελίξεις και πολιτικές αποφάσεις για τη δημιουργία του νέου φορέα με τίτλο «Εθνικός Οργανισμός Κτηματολογίου και Ελέγχου Δόμησης» (ΕΟΚΕΔ).
Οι εξελίξεις για τις Πολεοδομίες, που κυριαρχούν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αποδυναμώνουν την έως τώρα επιχειρηματολογία Δήμων και ΚΕΔΕ ότι η ύπαρξη διαφθοράς στις ΥΔΟΜ των Δήμων «είναι ένα αυθαίρετο και προσβλητικό συμπέρασμα», που εξυπηρετεί «το αφήγημα της αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων».
Με οδηγό τη μουσική και την αγάπη για τα παιδιά, ο “Φιλαθλητικός Όμιλος Ναυπάκτου Ομόνοια” διοργανώνει τη μουσική εκδήλωση «ΦΩΣ και ΕΛΠΙΔΑ», μία ξεχωριστή συναυλία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που θα πραγματοποιηθεί σε δυο ημερομηνίες στις 10 και 13 Ιουνίου 2026, στις 20:30, στον εμβληματικό χώρο του Φετιχιέ Τζαμιού Ναυπάκτου, για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Ναυπάκτου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, η οποία παραχωρεί το μνημείο για την πραγματοποίησή της.
Συμμετέχουν: Ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Δημήτρης Σουκαράς
Σκοπός της εκδήλωσης: Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου της «Φλόγας», στηρίζοντας παιδιά και οικογένειες που δίνουν τη δική τους γενναία μάχη.
Πληροφορίες εκδήλωσης: Ημερομηνίες: 10 και 13 Ιουνίου 2026 Ώρα έναρξης: 20:30 Χώρος: Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
Είσοδος μόνο με την επίδειξη πρόσκλησης. Οι προσκλήσεις διατίθενται στο πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης υπέρ του φιλανθρωπικού σκοπού της εκδήλωσης – 15€
Τεράστια υπερηφάνεια για τρία δικά μας παιδιά που μπήκαν στην Εθνική Αντιπροσωπεία και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες (EUCYS 2026) στη Γερμανία!
Ο Γιώργος Γκέκας (1ο Λύκειο Ναυπάκτου), η Νικολέτα Μαλιάρη (Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσολογγίου) και ο Γιώργος Μπαμπάνης (Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη), με το καινοτόμο project τους Varroa-X, δίνουν λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα: τη σωτηρία των μελισσών!
Τι ακριβώς έκαναν;
Σχεδίασαν ένα «έξυπνο» φωτονικό τούνελ (Deep-UVC) για τις κυψέλες. Με τη βοήθεια στοχευμένου φωτός και αισθητήρων, η συσκευή τους εξοντώνει το καταστροφικό παράσιτο Varroa που σκοτώνει τις μέλισσες, χωρίς σταγόνα τοξικών χημικών και με 100% ηλιακή ενέργεια!
Το EUCYS είναι το απόλυτο “Champions League” της νεανικής καινοτομίας στην Ευρώπη. Οι μαθητές μας δεν έφτιαξαν απλώς μια εργασία, αλλά μια παγκόσμιας κλάσης τεχνολογική λύση που προστατεύει τη φύση και το μέλλον του πλανήτη μας.