Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λασπόνερα στη Θεσσαλία, λάσπη στην Ναύπακτο

Published

on

Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί Σκαρλάτου κατά Γκίζα, τα απόνερα της πλημμύρας στην Θεσσαλία!

Και ενώ η Θεσσαλία ζει το δράμα της απώλειας ανθρώπινων ζωών και περιουσιών από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, στην …στεγνή  Ναύπακτο βρήκαμε ως θέμα για μικροπολιτική αντιπαράθεση, την συμμετοχή της  Ελληνοαμερικανικής Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης στο έργο του απεγκλωβισμού κατοίκων από τα νερά που κατάπιαν τα σπίτια και το βιός τους στις πληγείσες περιοχές.

Με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (Θα έπρεπε να ντρέπεσαιμε μηδέν τσιπα ανθρωπιάς –  είσαι γελοίος!!!),  ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» Γρηγόρης Σκαρλάτος κατηγορεί τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως για ψηφοθηρικούς λόγους στηρίζει και χρησιμοποιεί σήμερα την εθελοντική ομάδα και μόνο.

Δυστυχώς πριν να κατέβουν τα νερά στη Θεσσαλία και φανεί η λάσπη στα χωριά και τις πόλεις που πνίγηκαν από τις πλημμύρες, στην Ναύπακτο εμφανίστηκε μόνο λάσπη, προερχόμενη δυστυχώς από ένα νέο παιδί που αδικεί τον εαυτό του χρησιμοποιώντας τέτοιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς ένα θεσμικό πρόσωπο.

Η όποια αγανάκτηση – δικαιολογημένη ή μη, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χωρέσει τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Γράφει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Θα έπρεπε να ντρέπεσαι Βασίλειος Γκίζας που χρησιμοποιείς την Εθελοντική ομάδα για ψηφοθηρικούς λόγους!!! είμαι ενεργό μέλος της ομάδας περίπου 4 χρόνια σαν δήμος δημοτική αρχή γκιζα ήσουν απών!!! δεν βοήθησες ούτε στο ελάχιστο με προσωπικά μας έξοδα κάναμε ότι κάναμε και με αυτούς τους ανθρώπους που βοηθούσαν!!! αν πρέπει να πούμε κάπου ευχαριστώ είναι στον Δήμο Δωριδος και στον κύριο Γιώργος Καπεντζώνης ο οποίος παραχώρησε αποθήκη να μπει μέσα ο εξοπλισμός!!! είσαι γελοίος!!! με μηδέν τσιπα ανθρωπιάς και εθελοντισμού!!! αν ήθελες την ομάδα θα την βοηθούσες τόσα χρόνια όχι τώρα προεκλογικά!!! και οποίος έχει αντίθετη άποψη από αυτά που λέω να μου απάντηση…. τον προκαλώ!!!!!!»

Η σκληρή απάντηση του προέδρου

Η ανάρτηση του κ. Σκαρλάτου έφερε την άμεση αντίδραση του προέδρου της Ελληνοαμερικανικής εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Δημήτρη Καλογερόπουλου που απαντά από το πεδίο της μάχης , μέσα από τα νερά του Θεσσαλικού κάμπου.  Αναφέρει ο κ. Καλογερόπουλος:

«Γρηγόρης Σκαρλάτος καταρχάς δεν είσαι εκπρόσωπος τύπου της ομάδας.

Είμαστε στο πεδίο της μάχης και δίνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλα τα εμπόδια σε όλες τις άσχημες εικόνες σε όλες τις άσχημες μυρωδιές σε όλες τις σωματικές μας αντοχές και παρά πολλά αλλά που αντιμετωπίζουμε .

Την ίδια ακριβώς ώρα διαβάζω με έκπληξη τα όσα ξεστομίζεις σε όσους αποδέκτες επιτίθεσαι με άσεμνους χαρακτηρισμούς χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και με ένα ύφος ότι είσαι εσύ και χωρίς εσένα θα χανόμασταν .

Άκου λοιπόν τώρα την ολόκληρη αλήθεια και την ολόκληρη πραγματικότητα .

Ένας όρος για να συμμετέχει κάποιος στην ομάδα είναι ότι δεν ανεβαίνει τίποτα στο Ίντερνετ χωρίς την έγκριση μου (για να μην γίνει η ομάδα λάστιχο και γιατί την ομάδα την γέννησα εγώ και σε όποιον αρέσει ) .

Εγώ δεν σου έδωσα το δικαίωμα να επιτίθεσαι εις το όνομα της ομάδας που ήσουν πλέον Εθελοντής, σε όποιον άνθρωπο η φορέα δεν σου αρέσει η οτιδήποτε άλλο σου συμβαίνει.

Ο Δήμος Ναυπακτίας τώρα θέλει τώρα μπορεί τώρα του ήρθε να μας βοηθήσει και το κάνει εγώ δεν μπορώ να μην δεχθώ την στήριξη του και δεν με απασχολεί αν είναι προεκλογικά μετεκλογικά μέρα η νύχτα εγώ θέλω στήριξη να πάω να βοηθήσω ανθρώπους κατεστραμμένους κυριολεκτικά. Εσύ προσωπικά έχεις να εμφανιστείς στην ομάδα από την 25η Μαρτίου στην παρέλαση.

Που είσαι Γρηγόρη τις προηγούμενες μέρες για την προετοιμασία της αποστολής της ομάδας προς τους συνανθρώπους μας .

Ούτε τηλέφωνο ούτε προσωπική παρουσία άφαντος .

Δηλαδή με τα λεγόμενα σου όποιος δεν βοηθάει την ομάδα όταν το ζητήσω θα πρέπει να του επιτεθώ λεκτικά μέσω Ίντερνετ από τον καναπέ ΛΑΘΟΣ.

Τώρα για να τελειώνω γιατί δεν μου αρέσει να κάνω κουβέντες του καναπέ

Η παράταξη που υποστηρίζεις ούτε αυτή μας έχει βοηθήσει πουθενά όλα αυτά τα χρόνια και το γνωρίζεις αυτό πολύ καλά αλλά δεν είδα να το γράψεις κάπου ξεκάθαρα με ονόματα και δεν χρειάζεται κάποιος η κάποια παράταξη να είναι και δημοτική αρχή για να βοηθήσει γιατί όλοι μπορούν να βοηθήσουν ατομικά η συλλογικά φυσικά εάν και όποτε θέλουν και μπορούν .

Τέλος όποιος θέλει όποιος μπορεί και όταν θέλει μπορεί να βοηθήσει την ομάδα γιατί η ομάδα βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη χωρίς χρώματα παρατάξεις ή προσωπικές βλέψεις.

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του καναπέ σου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΣΤΩ ΜΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ .

Και ντροπή Γρηγόρη είναι αυτή την ώρα που δεν έχουμε βάλει μπουκιά στο στόμα μας από εχθές να αφιερώνω τον ανύπαρκτο χρόνο που έχω να γράφω για χάρη σου την όλη αλήθεια και τις ώρες που τα έγραψες αυτά εμείς κάναμε 12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΟΥΠΙ 12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΟΥΠΙ

Αυτή είναι ΝΤΡΟΠΗ Γρηγόρη.

Υ.Γ  Δεν θα απαντήσω σε τίποτε άλλο που έχει να κάνει με καναπέ και οτιδήποτε άλλο.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 315 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 315ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Ω γλυκύ μου έαρ! :

Την ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη της  Μεγάλης Παρασκευής αναμένεται να βιώσουν και φέτος οι κάτοικοι  και οι επισκέπτες που θα βρεθούν την ημέρα αυτή  στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου. Αναμφισβήτητα η Ναύπακτος…

#   Είμαστε έτοιμοι για το ΕΣΠΑ 2021-2027; :

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν έργα, όταν βγουν οι προσκλήσεις, και εφόσον από τους δήμους υπάρχουν προτάσεις για ένταξη έργων που θα διαθέτουν…

#  Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια : 

Η τροποποίηση του πλαισίου κρίνεται αναγκαία καθώς υφίσταται κατεπείγουσα ανάγκη παροχής κατευθύνσεων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μεταβολές του ύψους, οι οποίες, παρόλο…

#  Ψηφιακός κυνισμός      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Η κοινωνία έπειτα από αλλεπάλληλες κρίσεις –οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή– έχει ανάγκη από φωτεινές σκέψεις και θετικά μηνύματα. Οι πολίτες ως δέκτες της πληροφορίας…

#   Η θέση του δημάρχου για το Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο :

το Σχέδιο που ψηφίστηκε από την Βουλή- νόμος πλέον-   προβλέπει πως το κεντρικό Πρωτοδικείο της  Αιτωλοακαρνανίας θα εδρεύει στο Αγρίνιο, με παράλληλη έδρα του στο Μεσολόγγι και Περιφερειακό στη Ναύπακτο. Αναφορικά με τον Δήμο Ναυπακτίας…

#  Χωρίς περίφραξη πλέον το λιμάνι της Ναυπάκτου  :

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, αφού ολοκληρωθεί η αρμολόγηση των τειχών θα περάσει στην  φάση της αποκατάστασης των σπηλαιώσεων και της δημιουργία νέου περιμετρικού καταστρώματος και…

#  Συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας για την ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα στη Δυτική Ελλάδα :  

Στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχει προχωρήσει η Περιφερειακή Αρχή για την ενίσχυση του Πρωτο-γενούς τομέα αναφέρθηκε διεξοδικά ο Αντιπεριφερειάρχης    Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

#   Οι πολίτες απαντούν για Πάσχα, Ιεραρχία, Εκκλησία :

Το κατά πόσο εμπιστεύονται και αντιλαμβάνονται το θεσμό της Εκκλησίας, αλλά και τους άλλους φορείς του Κράτους, καταγράφει δημοσκόπηση…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι θα δούμε την Μ. Παρασκευή στο Ενετικό λιμάνι – Πρόγραμμα

Published

on

By

Θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη θα βιώσουν και φέτος όσοι θα βρεθούν στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου την Μεγάλη Παρασκευή.

Η πομπή των Επιταφίων των δύο κεντρικών Ενοριών, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, θα καταλήξει στο Λιμάνι της πόλης, εκεί όπου δεκάδες αναμμένες δάδες έχουν τοποθετηθεί στις πολεμίστρες, ο φλεγόμενος σταυρός στέκει επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού και η ατμόσφαιρα κυριαρχείται από τους Ύμνους της Ημέρας.

Φέτος, η διεθνούς φήμης Σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει το αριστουργηματικό έργο του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων».

Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Xορωδία της Πάτρας “CANTELENA” υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.  Μουσική συνοδεία: Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής.

Στην αφήγηση και την απαγγελία θα είναι ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης

Πρόγραμμα

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων»

Μουσικό έργο του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή με μελοποιημένα Τροπάρια, Ψαλμούς και κείμενα από τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση

Περιφορά Επιταφίων

(συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Αμπατζή)

– Η Ζωή εν Τάφω – Εγκώμια Μεγ. Παρασκευής (Στάση Πρώτη)

– Άξιον Εστί – Εγκώμια Μεγ. Παρασκευής (Στάση Δεύτερη)

– Αι Γενεαί Πάσαι – Εγκώμια Μεγ. Παρασκευής (Στάση Τρίτη)

– Πάσχα των Ελλήνων – Στ. Κουγιουμτζή

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ