Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη  προβολής και ανακοινώσεων

Published

on

Είναι και αυτό ένα είδος προβολής. Ο καθένας προβάλλει ό, τι έχει και ό,τι μπορεί. Είναι και αυτός ένας τρόπος να παραμένεις στην επικαιρότητα.

Το δρόμο αυτό φαίνεται ότι έχουν επιλέξει δυο κυρίως δημοτικές παρατάξεις στο δήμο Ναυπακτίας.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία του Τάκη Λουκόπουλου έχει επιλέξει να προβάλει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο το έργο που δημοπράτησε και δεν πρόλαβε να υλοποιήσει. Είναι φανερή η αγωνία των στελεχών της συγκεκριμένης παράταξης να κατοχυρώσουν την πατρότητα των έργων.

Η ιστορία βέβαια έχει δείξει ότι η κοινωνία συνήθως συνδέει ένα έργο με το δήμαρχο που το υλοποιεί, ιδίως όταν η υλοποίηση πραγματοποιείται μετά τον πρώτο χρόνο της θητείας του και δύσκολα θυμάται και αναγνωρίζει την προηγούμενη διαδικασία.

Η παράταξη του Αντρέα Κοτσανά έχει επιλέξει να προβάλει εικόνες εγκατάλειψης και παραλείψεις, όπως αναφέρει, της δημοτικής αρχής. Η αλήθεια είναι ότι η μέθοδος που ακολουθεί φαίνεται να έχει αποτέλεσμα.

Ρίχνει το δόλωμα και έρχονται οι απαντήσεις ή οι αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή Γκίζα. Έτσι μετά την αντίδραση μέσω ανακοινώσεων για το γήπεδο του Αντιρρίου, πιθανόν φαίνεται να καθαριστούν τα δημοτικά κτήρια του Αντιρρίου προκειμένου να στεγάσουν υπηρεσίες του δήμου.

Καλομελέτα κι έρχεται, σαν να λέμε.

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΕΚΝΔ συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία της 17ης Απριλίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του για την 24ωρη Γενική Απεργία της  Τετάρτης 17ης Απριλίου,  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας αναφέρει: 

“Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απαιτούμε μείωση των διοδίων της Γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου.

Το ΕΚΝΔ   έχει λάβει απόφαση και συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ   17   ΑΠΡΙΛΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΩΡΑ 9:30″

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Black Out» από την θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου

Published

on

By

Η αστυνομική κωμωδία «Black Out» του Jack Sharkey, που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου ξεκινά με την προετοιμασία ενός δείπνου στην έπαυλη των Γουίκενχαμ στις Βερμούδες. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής και η βοηθός του φτάνουν στο αρχοντικό πριν από τους καλεσμένους καθώς έχουν λάβει ένα μυστηριώδες σημείωμα που ανακοινώνει έναν φόνο που πρόκειται να γίνει στην έπαυλη εκείνο το βράδυ. Κι εκεί που έχουν μαζευτεί όλοι οι καλεσμένοι, ξεσπά μια καταιγίδα. Ξαφνικά σβήνουν τα φώτα και τότε…

Ένας πυροβολισμός.
Ένα ματωμένο στιλέτο.
Ένα σημείωμα γραμμένο με αίμα.
Ένα δηλητηριασμένο ποτό.
Φόνος στις Βερμούδες.
Ποιός έγραψε το μυστηριώδες σημείωμα που έχει ο επιθεωρητής;
Τι γυρεύει μια άγνωστη στο σπίτι των Γουίκενχαμ;
Τι μυστικά κρύβουν οι οικοδεσπότες αλλά και οι καλεσμένοι τους;

Η αστυνομία προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι και να ανακαλύψει τον ή τους ένοχους. Μια κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, ευτράπελες σκηνές, κωμικές ανατροπές,  που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Ταυτόχρονα, προβάλλει ένα κοινωνικό μήνυμα κατά της ανθρώπινης απληστίας και της υποκρισίας που καταλύει τις ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή μας …

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις για την Ανακύκλωση και το Νερό, στο ΔΣ Γαλατά Ναυπακτίας

Published

on

By

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα  των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά Ναυπακτίας και του Συλλόγου Γυναικών Γαλατά η «Αρμονία» και σε συνεργασία μαζί τους, η Μη Κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε»  πρόκειται να υλοποιήσει περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης για την Ανακύκλωση και το Νερό, για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά και τους γονείς τους.

Η δράση θα υλοποιηθεί στον περίβολο χώρο του ΔΣ Γαλατά το Σάββατο 13 Απριλίου από τις 10.00 έως τις 13.00 και θα περιέχει δύο διαδραστικά παιχνίδια, υπενθυμίζοντας στους μικρούς μαθητές και γονείς τις αξίες της ανακύκλωσης καθώς και τη σημασία της εξοικονόμησης του νερού.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ