Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με δυο συνεδριάσεις, την Τετάρτη 3/7/2019 το Δημοτικό συμβούλιο

Published

on

Με μία ειδική και μία τακτική συνεδρίαση, συγκαλείται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας

 

Στις 19.00 συνεδριάζει σε ειδική συνεδρίαση με θέμα:

Έγκριση πρακτικού σύσκεψης για την διάθεση-κατανομή των δημοτικών χώρων στα κόμματα που μετέχουν στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

 

Στις 19.15 σε τακτική πλέον συνεδρίαση με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

  1. Χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ του κ. Ε. Χ. του Παναγιώτη σε ανώνυμη οδό (4ηκάθετη) Αγίας Σοφίας στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  2. Οριοθέτηση χώρου στάθμευσης ατόμων με πινακίδα Ρ71 επί της οδού Εθνικής Συμφιλίωσης 20, έμπροσθεν του σχολείου ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  3. Δημιουργία θέσεως φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Ήρας. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  4. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου εμβαδού 9.642,12 τ.μ. στη θέση «Πούντος» στην εταιρία «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» ώστε να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή του 3ουΔημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.  (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  5. Έγκριση 1ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) &  1ου Πρωτόκολλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.)  του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων & Αύλειων Χώρων και Λοιπές Δράσεις»- ΥΠΟΕΡΓΟ 1 Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  6. Έγκριση 1ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) για το έργο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμό του Ξενία Ναυπάκτου – Παρεμβάσεις σε δημοτικό κτίριο Αρχιτεκτονικού/Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  7. Επιλογή στάθμης επιτελεστικότητας κτιρίων  ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  8. Έγκριση 1ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 1ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του Έργου «Ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου  Ναυπάκτου». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  9. Έγκριση 2ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 2ο  Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του Έργου «αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές έντονων βροχοπτώσεων στις 22-10-2016 στις Δ.Ε. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΕΙΑΣ Δήμου  Ναυπακτίας ΤΗΣ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  10. Έγκριση 2ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του Έργου «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Σίμου ΠΥΛΛΗΝΗΣ-ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Ανάπλαση Δραγατσούλας Τ.Κ. Σίμου» (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  11. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής – προσωρινής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση χώρου εντός του Β.Κ.283». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  12. Απόφαση συγκρότηση  επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΚ ΔΕ ΠΥΛΗΝΗΣ ΜΗΛΙΑ ΠΟΚΙΣΤΑ ΔΟΡΒΙΤΣΑ ΣΤΡΑΝΩΜΑ  ΦΑΜΙΛΑ ΣΤΥΛΙΑ» προϋπολογισμού σύμβασης 45.853,66 € (χωρίς Φ.Π.Α.) €.  (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  13. Αίτημα του τμήματος Μεταφορών & Επικοινωνιών Ναυπάκτου για παραχώρηση χώρου για πρακτική εξέταση υποψηφίων οδηγών όλων των κατηγοριών. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  14. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος του τουριστικού καταλύματος με τίτλο “AMARYLLIS”, που βρίσκεται στην οδό Ι. Καναβού αριθ. 3  στην Ναύπακτο του Δήμου Ναυπακτίας.  (εισηγητής κ. Καρακώστας)
  15. Έγκριση Απολογισμού-Ισολογισμού οικονομικού έτους 2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. (εισηγητής κ. Φράγκος)
  16. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
  17. Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου έτους 2019. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
  18. Παράταση μίσθωσης ακινήτου για στέγαση του ΚΑΠΗ Ναυπάκτου του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
  19. Επαναδημοπράτηση έκτασης  93,55 στρεμμάτων στη θέση “ΜΠΟΥΚΑ ΣΑΛΤΣΙΝΑ” της Τ.Κ. Γαλατά – Δ.Ε. Χάλκειας. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
  20. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους.  (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
  21. Υποβολή πρότασης ένταξης χρηματοδότησης  της  πράξης  με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» συνολικού προϋπολογισμού ποσού 20.000.000,00€ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» – αρ.πρ.42256/03-06-2019 – πρόσκληση Χ του Υπουργείο Εσωτερικών. (εισηγητής κ. Κονίδας)
  22. Μετατόπιση κάδων απορριμμάτων από την πλατεία Λιμένος. (εισηγητής κ. Κονίδας)
  23. Τροποποίησης άρθρου 19 του κανονισμού καθαριότητας. (εισηγητής κ. Κονίδας)
  24. Παραχώρηση Λιμενικού φυλακίου Αντιρρίου.  (εισηγητής κ. Κονίδας)
  25. Τοποθέτηση φωτιστικών στις ΤΚ Γαλατά & Βασιλικής. (εισηγητής κ. Κονίδας)
  26. Τοποθέτηση τριών στύλων με αντίστοιχα φωτιστικά στην ΤΚ Βομβοκούς. (εισηγητής κ. Κονίδας)
  27. Έγκριση πραγματοποίησης της συνδιοργάνωσης ΕΟΠΕ με το Δήμο Ναυπακτίας, Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley  Ανδρών  – Γυναικών στις 13, 14 & 15 Ιουλίου 2019, στην παραλία Αντιρρίου – Έγκριση Συμφωνητικού Συνεργασίας Συνδιοργάνωσης  μεταξύ του φορέα Δήμου Ναυπακτίας  και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρησης «TOYΡΝΟΥΑ MASTERS του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley  Ανδρών  – Γυναικών 2019 στην παραλία Αντιρρίου της Τ.Κ Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας – Εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο υπογραφής του Συμφωνητικού Συνεργασίας. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
  28. Συμμετοχή του Δήμου στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» 2019-2020 (αρ.πρωτ.:6451/7-6-2019, ΑΔΑ: 605Ξ465ΖΩ5-Γ5Η), της ΕΕΤΑΑ ΑΕ. και εξουσιοδότηση προς το νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Ναυπακτίας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες  και να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο απαιτηθεί στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
  29. Τροποποίηση της 156/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής της 1ηςετήσιας συνάντησης Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμων. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
  30. Έκτακτη επιχορήγηση της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής για τις ανάγκες των σχολείων που στεγάζουν το ΚΔΑΠ. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
  31. Ορισμός ειδικής επιτροπής επιλογής φιλοξενούμενων παιδιών. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
  32. Ορισμός  ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
  33. Λειτουργία τμήματος βρεφών στον 2οΔημοτικό Παιδικό Σταθμό (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
  34. Διακοπή της φιλοξενίας  παιδιών από τους δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 310 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 310ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Σε καλό δρόμο το εργοστάσιο  :

Από «σαράντα κύματα» έχει περάσει μέχρι  σήμερα ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο της κατασκευής μονάδας  επεξεργασίας απορριμμάτων στον Δήμο Ναυπακτίας, με τις εξελίξεις να  δείχνουν…

#   Ολοκληρώθηκε η αποχέτευση Αντιρρίου :

Όπως δήλωσε στο Nafsweek.gr ο αντιδήμαρχος  Θωμάς Κοτρωνιάς, «το έργο σήμερα έχει ολοκληρωθεί όπως και οι απαιτούμενοι λειτουργικοί έλεγχοι  στα  πέντε αντλιοστάσια. Παραμένει σε εκκρεμότητα η κατασκευή και λειτουργία του συνδετήριου αντλιοστάσιου με το δίκτυο…

#  Σχέδιο αναδιοργάνωσης της Δημοτικής Αστυνομίας : 

Με τον χρόνο για τις αιτήσεις για τις 1.213 προσλήψεις στην  Δημοτική Αστυνομία να ολοκληρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο της Δημοτικής    Αστυνομίας υλοποιείται με μια σειρά αποφάσεων του υπουργείου που…

#   Ξεκινά η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης στην Αθ. Νόβα:

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Μάλιστα, προκειμένου…

#  Η γενιά του τρένου…    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Οι νέοι και οι νέες, στον αντίποδα της λογικής της «ατομικής ευθύνης», αλλά και της ατομικής διεξόδου, φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι η λύση στα  προβλήματα και στα αδιέξοδα που βιώνουν μπορεί…

#   «Φωτιά» στους Δήμους έβαλε η τεχνική έκθεση πυροπροστασίας:  

Φωτιές» άναψε σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες αλλά και στους Δήμους όλης της χώρας εγκύκλιος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή πλαισίου μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για τα ακίνητα που…

#   Πως θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση στην Αγ. Παρασκευή; :

Η ανάδοχος εταιρεία  θα αποπερατώσει για λόγους ασφάλειας των χρηστών των οδών καθώς και για την προστασία των ήδη κατασκευασμένων τμημάτων , όλες τις εργασίες οικοδομικές – οδοποιίας- ηλεκτρομηχανολογικές και πρασίνου στο…

#  Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA 2024! : 

Οι φίλοι της ποδηλασίας, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν απολαυστικές διαδρομές στα μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία της Δυτικής Πελοποννήσου. Η διοργάνωση προσφέρει…

………………………………………………………………………………………………………………………………Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 309 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 309ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Προς νέο ανάδοχο η πλ. Τζαβελλαίων :

Από τον  Νοέμβριο του 2021 έχει υπογραφτεί η εργολαβική σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανάπλαση – Ανάδειξη της Πλατείας Τζαβελλαίων στο Ανατολικό Τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου».  Το έργο έχει χρηματοδότηση    από…

#   Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η Γέφυρα στον Εύηνο :

Το έργο, πέραν της κατασκευής της γέφυρας, περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία υδραυλικά έργα προστασίας των βάθρων και αυτά της διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, καθώς…

#  Τι γίνεται με την «ενεργειακή κοινότητα» του Δήμου; Ναυπακτίας : 

Με την λειτουργία της θα μειωθεί κατά 352.632 ευρώ ετησίως η δαπάνη που αντιστοιχεί στην εξοικονόμηση 2.245.856 κιλοβατωρών ανά έτος των 650 παροχών ευάλωτων νοικοκυριών…

#   Αντικειμενικές αξίες : Έρχονται ριζικές αλλαγές από το 2025

Νέο σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών φιλοδοξεί να εφαρμόσει από το 2025 το υπουργείο    Εθνικής Οικονομίας. Ειδικότερα, το υπουργείο θα καθιερώσει…

#  Και η επόμενη ημέρα…     ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Στις νέες συνθήκες και μετά το όλο σοκ που περνάει και θα υποστεί παγκόσμια πλέον η ανθρώπινη κοινωνία, η ασφάλεια θα προηγείται της ελευθερίας.   Ο άνθρωπος αυτή την περίοδο οδηγείται…

#  Υποχρεωτική η προληπτική πυροπροστασία :  

Ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων, υπενθυμίζεται ότι αφορά σε ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα ή γήπεδα σε δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο…

#   Ναύπακτος: Δράση ενημέρωσης από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αιτωλ/νίας :

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει     δράσεις το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου, όπου θα μοιράζονται δωρεάν μέσα στοματικής υγιεινής, ενημερωτικά έντυπα…

#  Έντονη η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε εκθέσεις και τον   Μάρτιο : 

Η «Ολυμπιακή Γη»  ανοίγεται στην γερμανική και διεθνή αγορά, δημιουργώντας σχέσεις συνεργασίας με αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου για την αναγνώριση των τάσεων στην φετινή τουριστική περίοδο…

………………………………………………………………………………………………………………………………Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ