Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία η “Ημέρα Βιώσιμης Κινητικότητας” στη Ναύπακτο

Published

on

Mε την ευχή να χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητά μας όσο το δυνατό λιγότερο το αυτοκίνητο στη πόλη της Ναυπάκτου, η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο Μπλε» και η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος δράσης με τίτλο “ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ”, σε συνέργεια με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Τροχαία και το Λιμενικό, υλοποίησαν στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας»  τη δράση «Ημέρα Βιώσιμης Κινητικότητας», με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Από νωρίς την Κυριακή στις 18 Σεπτεμβρίου, η δράση παρότρυνε τους πολίτες να περπατήσουν στη πόλη τους, να λάβουν μέρος σε οργανωμένη ποδηλατάδα και να χρησιμοποιήσουν τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Παράλληλα μικροί επίδοξοι ποδηλάτες 3-5 ετών έλαβαν μέρος σε «αγώνες» με ποδήλατα ισορροπίας χωρίς πετάλι, διασκεδάζοντας μαζί με τους γονείς τους.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Γιάννης Φρέρης δήλωσε τα εξής:

«Με επιτυχία και συμμετοχή μικρών και μεγάλων οργανώθηκε στη Ναύπακτο την Κυριακή 18.9.2022 η κοινή δράση της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με τη περιβαλλοντική οργάνωση «ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ» για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ», η οποία είχε ως αφορμή την Εβδομάδα Κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια πόλη με το μέγεθος της Ναυπάκτου προσφέρεται -σε όλο της το μήκος- για αστική κινητικότητα με «πράσινα» μέσα όπως το ποδήλατο και τη χρήση των υπαρχόντων, αλλά μη-αξιοποιούμενων στην καθημερινότητα ποδηλατοδρόμων.

Ο στόχος του περιορισμού της έκλυσης αερίων του θερμοκηπίου μπορεί να επιδιωχθεί και με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ως εναλλακτική λύση για την αποσυμφόρηση του κέντρου από τα Ι/Χ με τα προβλήματα που αυτά δημιουργούν, όπως οι εκπομπές καυσαερίων με το φαινόμενο «σταμάτα – ξεκίνα» κατά τις ώρες αιχμής. Ταυτόχρονα, η χρήση ποδηλάτων δίνει λύση σε παράπλευρα ζητήματα που εγείρονται, όπως η υπερκάλυψη νόμιμων και μη χώρων στάθμευσης.

Το πέρασμα του ποδηλατικού κομβόι μπροστά στα μάτια των περιπατητών μιας «καλοκαιρινής» Κυριακής, έδωσε το μήνυμα για έναν άλλο, εφικτό και ταυτόχρονα εναλλακτικό τρόπο κινητικότητας και ζωής, δραστικά πολύ πιο φιλικό στο φυσικό περιβάλλον.

Η σταθερή συνέργεια με τους ενεργούς πολίτες και η υποστήριξη παρόμοιων δράσεων από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, αλλά και τις αρχές τήρησης της τάξης, αποδίδει καρπούς που μπορούν βραχυπρόθεσμα να αλλάξουν το μέλλον».

« Η Ναύπακτος είναι μια πόλη που προσφέρεται για περπάτημα, ποδήλατο και τη χρήση αστικής συγκοινωνίας. Ας την προστατέψουμε ως πολίτες και φορείς από το καυσαέριο, το κυκλοφοριακό και την ηχορύπανση. Είναι κρίμα να καταστρέφεται μια πόλη από την αδιαφορία κάποιων πολιτών της και με τη χαλαρότητα των φορέων της. Ο Ποδηλατόδρομος  έχει μετατραπεί σε parking, πεζοδρόμια στενά και αυτά σε parking, διπλό παρκαρίσματα με αδιαφορία οδηγών και έντονο κυκλοφοριακό, συνθέτουν την εικόνα της πόλης σήμερα. Ας μη κρύβουμε τα προβλήματά μας κάτω από το χαλί. Ας τολμήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε» επισημαίνουν από τον Φορέα ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002  με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας

*ευχαριστούμε για την υποστήριξη το κατάστημα Ναυπάκτου “IDEAL X. Παπαδόπουλος για τη κλήρωση παιδικού ποδηλάτου και της εταιρίας DOLE  και ΖΑΓΟΡΙ για τη δωρεάν διάθεση τους.

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο Καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα

Published

on

By

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου ανακοινώνει  το Ωράριο των Καταστημάτων για την Μεγάλη Εβδομάδα και εύχεται σε όλους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!
Ο Πρόεδρος
Παπαϊωάννου Αποστόλης
Η Γραμματέας
Κόκλα Κατερίνα
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
                      “Ο ΕΡΜΗΣ”
              ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ  1911

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Χόρεψαν με την ψυχή τους!

Published

on

By

Κατάμεστο ήταν το Παπαχαραλάμπειο Κλειστό Γυμναστήριο  Ναυπάκτου από μαθητές και γονείς που παρακολούθησαν το «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών», την Κυριακή 21 Απριλίου το πρωί.

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό.

Με εξαιρετικές χορογραφίες αυτοσχεδίασαν και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα από τους θεατές.

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν το  Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών στην  Ναύπακτο, που πλέον έχει γίνει θεσμός, με τους νέους να το αγκαλιάζουν, δίνοντας τον δικό τους τόνο στην δράση.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ρυθμό και τον χορό, η ανάπτυξη των σχέσεων, συνεργασίας, ομαδικότητας και φιλίας.

Όπως προαναφέραμε στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ χορού Ναυπάκτου πήραν μέρος δεκαεπτά σχολεία, από το Αγρίνιο, το Αιτωλικό, τον  Αγ, Κωνσταντίνο, Ευηνοχώρι, το  Μεσολόγγι, το Αντίρριο και από την Ναύπακτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού την Κυριακή στο Παπαχαραλάμπειο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν αυτό την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Γυμναστήριο Ναυπάκτου το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

10.30: ΕΝΑΡΞΗ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Πρόγραμμα με μοντέρνους χορούς (μίξη)

Υπεύθυνος καθηγητής: Ακαλέστου Σταυρούλα

2ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

HIP HOP

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζαβιτσανάκης ΠαναγιώτηςΠοντίκη ΒασιλικήΔάφνου ΑντωνίαΜπάρμπα Αλεξάνδρα

1ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μοντέρνο, Hip Hop, Βαλς, Disco

 Υπεύθυνος καθηγητής: Λιάπης Λάμπρος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

PARTNERSHIP Book – Black Ori  Σύγχρονος χορός

“CONFLICT – Sand – Nathan Lanier” Σύγχρονος χορός

“Remix Modern Dance”  Μοντέρνο – Χιπ Χοπ

«Αλλά τα Βράδια» Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Θώδη ΧαΐδηΓήτα Βασιλική

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δημαρά Κωνσταντίνα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ανθρώπινα δικαιώματα – σύγχρονος χορός (GLORY)

Ανθρώπινα δικαιώματα – χορός με κορδέλες (ΑΛΗΛΟΥΙΑ)

   Ελευθερία στην έκφραση- ρυθμική με κορδέλα (HAVANA)

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νικολάου Στάλω

4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Hip Hop, Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζωναρά ΆνναΖορμπά Βησσαρία

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Dynamite BTS

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γούργαρη Ελένη

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Hip Hop

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπαδημητρίου Γεώργιος, Δερμιτζιώτη Ευγενία

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

«OI QUECALOR-ΙΣΤΕΣ» Hip Hop

«LAS KOTRONEROS»     Hip Hop και σύγχρονος χορός

Υπεύθυνος καθηγητής: Αγγελόπουλος Αλέξανδρος

1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Hip Hop, Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζερβουλάκος ΒασίλειοςΤέφας Σωτήριος

3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Angels in Tibet

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζια Μαρία

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

Σύγχρονο

Υπεύθυνος καθηγητής: Σταθάτος Γεώργιος

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

“Η ΒΙΑ”

Υπεύθυνοι καθηγητές: Τραγουλιάς Γεώργιος, Κυρίτση Αλεξάνδρα, Μανδέλλου Μαρία

2ο ΓΕ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Σύγχρονοι χοροί

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιωάννου Μαρία, Φλωροπούλου Παναγιώτα

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ