Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Φαρμάκης στο RGC 2023

Published

on

«Να σκοτώσουμε τον παλιό κακό μας εαυτό για να δώσουμε στη νέα γενιά το μέλλον που της αξίζει»

Την ανάγκη ισχυρής και ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης, ως προϋπόθεση συνολικής ανάπτυξης της χώρας, καθώς και την ανάγκη να «σκοτώσουμε τον παλιό κακό μας εαυτό» – όπως χαρακτηριστικά είπε – επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας στην έναρξη του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης (RGC 2023) που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπό το βάρος και των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Συνέδριο γίνεται και φέτος στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης της Πάτρας, εδώ όπου χτυπάει η καρδιά της πιο μεγάλης ελπίδας που έχει αυτή η πατρίδα. Ένας τόπος γεμάτος με νέα και όμορφα παιδιά, που διαθέτουν αρετές και ικανότητες, ταλέντα και όνειρα. Χρέος δικό μας είναι να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να αναδείξουν τις αρετές και τις ικανότητές τους.  Να στρώσουμε τον δρόμο ώστε τα ταλέντα και οι ικανότητές τους να δημιουργήσουν λεωφόρους προς το μέλλον», σημειώνοντας ότι για να συμβεί αυτό πρέπει «να αποδεικνύουμε ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας» και ότι φέρνει αποτέλεσμα η προσπάθεια για έναν τόπο «όπου η κομματοκρατία, η μετριοκρατία, ο ωχαδελφισμός και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας θα έχουν γίνει οριστικό παρελθόν».

Πρώτη ημέρα εργασιών του 11ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης “Regional Growth Conference”, που διοργανώνει η εφημερίδα “Πελοπόννησος” στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.
(ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
/ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ/

Εστιάζοντας στην μέχρι σήμερα προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής στη Δυτική Ελλάδα, υπογράμμισε: «Τα τελευταία 3,5 χρόνια προσπαθήσαμε καθημερινά να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και η δουλειά μας να παράγει απτό αποτέλεσμα για όλους. Είμαστε περήφανοι γιατί υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία και μετρήσεις που δείχνουν ότι καταφέραμε πολλά.  Όλα τα στοιχεία και οι αριθμοί όμως, δείχνουν ότι αυτές τις 1.200 περίπου μέρες που πέρασαν, δόθηκε μία μεγάλη μάχη με την υστέρηση, αλλά και με τις επείγουσες συνθήκες που επικράτησαν, η οποία έφερε αποτέλεσμα. Κερδίσαμε πολλά μέτρα σε έναν τόπο που μέχρι πρότινος έκανε ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Όμως, όπως έχω πει πολλές φορές, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Πρόσθεσε πως η δουλειά που ήδη έγινε είναι η βάση πάνω στην οποία διαμορφώνονται οι συνθήκες για τη Δυτική Ελλάδα της επόμενης 5ετίας και κατέληξε: «Οι προκλήσεις, όχι μόνο δεν σταματούν, αλλά πολλαπλασιάζονται. Όπως έλεγα προτού ακόμα εκλεγώ Περιφερειάρχης, εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν βλέπουμε καρέκλες. Βλέπουμε μόνο ανθρώπους. Κοιτάζουμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και προχωράμε μαζί τους.  Ξέρουμε πως ότι κάνουμε, το κάνουμε για τον τόπο μας και για τους δικούς μας ανθρώπους. Με αυτή τη νοοτροπία και με αυτή την αγάπη θα προχωρήσουμε.  Με χαμηλά το κεφάλι και ψηλά τα μανίκια. Ελπίζοντας ότι οι δύσκολες μέρες που δεν εξαρτώνται από εμάς, δεν θα κρατήσουν για πάντα. Αλλά και οι δύσκολες μέρες που εξαρτώνται από εμάς, θα παρέλθουν. Γιατί εμείς γινόμαστε σοφότεροι κι καλύτεροι…».

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την έκαναν «λαμπίκο»

Published

on

By

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση της διεύθυνσης καθαριότητας του δήμου Ναυπακτίας καθώς μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης των καρναβαλιστών  τα συνεργεία καθαριότητας καθάρισαν τα πάντα,  επαναφέροντας τους δρόμους  της Ναυπάκτου  στην πρότερη τους κατάσταση.

Και όλα αυτά συνοδευόμενα από κέφι, μια και τα ίδια τα συνεργεία και οι υπάλληλοι του δήμου το γλέντησαν και αυτοί.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντονιστές και περισσότερα στους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου Ναυπακτίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

Published

on

By

με θεατρικά έργα από το 7Ο ΔΣ Ναυπάκτου και το ΚΔΑΠ Γαλατά Ναυπακτίας.

Έπεσε η Αυλαία στις θεατρικές παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων, που υλοποίησε με επιτυχία για 13η χρονιά, η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παραστάσεις που έχουν ως σκοπό την εμπλοκή και ενημέρωση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική δράση με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ΚΔΑΠ, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια και όχι μόνο, σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή (10/03) υλοποιήθηκαν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, οι δύο τελευταίες θεατρικές παραστάσεις της δράσης «ΟΙΚΟθέατρο».

  Πρώτη παράσταση από το 7ο ΔΣ Ναυπάκτου τάξη δ’ με τίτλο «Η Μεσόγειος είμαι και δεν είμαι πια εδώ» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε διασκευή της Ιωάννας Σύψα, και δεύτερη παράσταση από το ΚΔΑΠ  Γαλατά,  με τίτλο  «Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας» του Σταύρου Σπυράκη.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 7ου ΔΣ Ναυπάκτου στη Δντρια κα Μαρία Παυλοχρήστου, στη δασκάλα της Δ’ τάξης Ιωάννα Σύψα και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Ιωάννα Σακκούλη καθώς και του ΚΔΑΠ Γαλατά και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Λαμπρίνα Κανέλλου, στον Μουσικό Θωμά Νικολάου και στη χοροδιδάσκαλο Άντζελα Σιτοκωνσταντίνου.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, ανανεώνοντας το ραντεβού για το “ΟΙΚΟθέαρο” 2025.

Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ναυπακτίας  Νίκος Ραυτόπουλος ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των ΚΔΑΠ Ναυπακτίας.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, τα καταστήματα τροφίμων s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη σημαντική υποστήριξη.

Στο «ΟΙΚΟθέατρο» όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές,  έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20.000 θεατές, ενώ η δράση έχει βραβευτεί από κορυφαίες διοργανώσεις όπως: *TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2025!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Πειρατές της ΑΔΚΝ εφορμούν στο μπαρ το Ναυάγιο

Published

on

By

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 από τις 8.00 μ.μ. οι πειρατές της ΑΔΚΝ θα βρίσκονται στο μπαρ το ΝΑΥΑΓΙΟ (στου Ρηγανά στο Λιμάνι) και θα σας περιμένουν για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Με ή χωρίς πειρατική αμφίεση η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αρκεί να έχετε άφθονη πειρατική διάθεση και λάφυρα να αφήσετε (κατά προτίμηση τρόφιμα μακράς διαρκείας) για να δοθούν στο Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης “ΣΚΕΠΗ“.

Το μόνο που πληρώνετε είναι το ποτό σας.

Guest εμφάνιση του αρχιπειρατή Captain Pirate Τάκη Κερασιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ