Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ξαφνική» συνέντευξη Μοσχανδρέου για τη δωρεά έργων στην πόλη

Published

on

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί  ο Χρήστος Π. Μοσχανδρέου, συλλέκτης έργων, ιδιοκτήτης και   ιδρυτής της «πινακοθήκης Μοσχανδρέου» στο Μεσολόγγι.

Η συνέντευξη είχε ως θέμα τα έργα – πίνακες ζωγραφικής, για τα οποία  έχει εκφράσει εδώ και καιρό την βούλησή του να δωρίσει στον Δήμο Ναυπακτίας για την δημιουργία πινακοθήκης στην πόλη.

Στην συνέντευξη ο κ. Μοσχανδρέου αναφέρθηκε στην από το 2019 αλληλογραφία που είχε με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, τον οποίον και κατηγόρησε πως δεν ανταποκρίθηκε στις συνεχείς οχλήσεις του για το θέμα.

Σημείωσε δε ότι ως μοναδικό «αντάλλαγμα» της δωρεάς των έργων είναι η ονοματοδοσία οδού, στο σημείο όπου και σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς  μέλη της οικογένειάς του στην πόλη της Ναυπάκτου.

Επιπρόσθετα τόνισε πως στην περίπτωση που δεν ανταποκριθεί ο δήμαρχος στην δημιουργία λειτουργία  πινακοθήκης, θα αποσύρει τη δωρεά του και θα διαθέσει αυτή  στον δήμο Ζωγράφου, με «αντάλλαγμα» την ονοματοδοσία αντίστοιχης οδού εκεί.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην στάση του πρώην δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου σημειώνοντας: «αν και δεν έχω κανένα όφελος από τις τοπικές εκλογές αφού ψηφίζω στο Μεσολόγγι, ωστόσο αν ψήφιζα στη Ναυπακτία, θα στήριζα τον κ. Λουκόπουλο».

Κλείνοντας την συνέντευξη ο κ. Μοσχανδρέου κάλεσε όλους τους υποψηφίους δημάρχους Ναυπακτίας να πάρουν θέση για το θέμα.

Σε ερώτηση που ακολούθησε αν η δωρεά ισχύει, ανεξαρτήτως του χώρου που θα λειτουργήσει η πινακοθήκη, η απάντηση ήταν πως υπάρχει ο χώρος στο «Ξενία», επαναλαμβάνοντας ότι αν το πρώτο εξάμηνο του 2024 δεν υπάρξει αντίδραση από μέρους του Δήμου Ναυπακτίας θα αποσύρει την δωρεά.

Σε κάθε περίπτωση, και μετά τα όσα δήλωσε μόλις έξι ημέρες προ των εκλογών στην συνέντευξή του ο κ. Μοσχανδρέου, αναμένουμε την απάντηση του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΊΑ  ΜΕΤΑΞΥ ΧΡ. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ – Β. ΓΚΙΖΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ