Connect with us

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ξημερώνει και… βραδιάζει

Published

on

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΟΣΜΟΣ

Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σήμερα

Published

on

By

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι και το μεσημέρι στο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΟΣΜΟΣ

Χαρακίρι για Ιάπωνα αθλητή

Published

on

By

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964, στο βάθρο των μαραθωνοδρόμων νικητών, δίπλα από τον «ξυπόλητο» χρυσό ολυμπιονίκη Αμπέμπε Μπικίλα, στεκόταν ο Ιάπωνας πρωταθλητής Κοκίτσι Τσουμπουράγια.

Απογοητευμένος που δεν κέρδισε την πρώτη θέση, ο Ιάπωνας αθλητής, επιδόθηκε σε εντατικές προπονήσεις για τους επόμενους Ολυμπιακούς στο Μεξικό το 1968.

Λίγους μήνες πριν την έναρξη των Αγώνων, ο Τσουμπουράγια επιβλήθηκε σε εγχείρηση στη σπονδυλική του στήλη λόγω τραυματισμού. Οι γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς.

Ήταν τόση η θλίψη του, που στις 9 Ιανουαρίου του 1968 αποφάσισε να αυτοκτονήσει κάνοντας χαρακίρι, στον χώρο που προπονούταν.   Βρέθηκε νεκρός κρατώντας το χάλκινο μετάλλιό του.

Πριν αυτοκτονήσει φρόντισε να αφήσει ευχαριστήριο σημείωμα στους γονείς, τα αδέρφια και τους προπονητές του, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους αυτοκτονίας του.

 

Από την στήλη της συνδρομητικής e-εφημερίδας μας 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΟΣΜΟΣ

Πλαστικά παντού

Published

on

By

Ακούμε για θαλάσσια θηλαστικά, φάλαινες, χελώνες και θαλασσοπούλια που επηρεάζονται από τα πλαστικά στην θάλασσα. Δυστυχώς αυτό δεν είναι  μόνο πρόβλημα στις θάλασσες, αλλά και στη στεριά.

Στο Ντουμπάι, μέρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ζουν περίπου 390.000 dromedary καμήλες. Από την εξέταση 30.000 νεκρών καμήλων, οι 300 είχαν έντερα γεμάτα με πλαστικό!

Καθώς οι καμήλες περιπλανιούνται στην έρημο, βρίσκουν πλαστικές σακούλες και άλλα σκουπίδια που συσσωρεύονται κατά μήκος των δρόμων.  Καθώς γεμίζει το στομάχι, ένα ζώο μπορεί να σταματήσει να τρώει.

Όχι πια πεινασμένο μπορεί να λιμοκτονήσει μέχρι θανάτου. Το πλαστικό μπορεί επίσης να βγάλει τοξικές χημικές ουσίες .  Σε μελέτη, αναφέρουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι κάθε χρόνο τα πλαστικά σκοτώνουν περίπου μια  σε κάθε 100 από τις πολιτιστικά σημαντικές καμήλες στα Εμιράτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ