Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ομάδες ετοιμάζονται να κατέβουν στον στίβο

Published

on

Διανύοντας ήδη τον δεύτερο μήνα στο νέο έτος, έτος προεκλογικό, οι ομάδες βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία μονταρίσματος. Οι περισσότεροι από τους αρχηγούς και προπονητές κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους περιμένοντας τις κινήσεις των αντιπάλων και τις καλές μεταγραφές ακολουθώντας την τακτική πως καλό είναι τα δυνατά ματς να αποφεύγονται στην αρχή, όπως άλλωστε και οι συγκινήσεις.

Σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον είναι στραμμένο κυρίως στην ομάδα Λουκόπουλου.

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν όλους, εντός και εκτός. Το πρώτο  αν η ομάδα, παρά τις απώλειες Ράπτη, Σπυρόπουλου και Σύψα, θα κατέβει με τα ίδια βασικά στελέχη. Και το δεύτερο, ως απόρροια πιθανής απόσχισης στελεχών, σε ποια ή σε ποιες ομάδες θα κάνουν μεταγραφές. Στο προσκήνιο τα ονόματα που παίζουν πολύ είναι του Κοτρωνιά και των ορεινών, αλλά και εκείνα του Σαλαμούρα και της Σμπούκη,  στελεχών, που ο καθένας τους διαθέτει ομάδα αλλά και εμπειρία στη διαπραγμάτευση και στο στίβο των μεταγραφών.

Είναι γεγονός πάντως ότι ακόμα και το τελευταίο διάστημα και παρά την προσπάθεια που έχει γίνει από το κορυφαίο στέλεχος τον Καρακώστα να συσπειρώσει την ομάδα  με την εξαγγελία πλήθους μελετών και έργων που σχεδιάζονται, οι αναταράξεις είναι έντονες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της ανακοίνωσης για το έργο της Αποχέτευσης του Αντιρρίου, που προκάλεσε δημόσιες δηλώσεις και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε στελέχη της δημοτικής ομάδας σχετικά με την πατρότητα του έργου.

Η ομάδα Μπουλέ παρά την ήττα των προηγούμενων εκλογών παραμένει αρραγής και με αυξημένη τη δημοτικότητα του επικεφαλής της σε σχέση με το παρελθόν. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η συγκεκριμένη ομάδα καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει αλλά και τη στάση που κράτησε από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης διεισδύοντας σε κοινωνικά στρώματα που θα της επιτρέψουν να αυξήσει το ποσοστό της.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομάδες που προέρχονται από τον παραδοσιακό δεξιό χώρο, μιας και οι επικεφαλής τους που παίζουν στο προσκήνιο, Παπαθανάσης, Τσουκαλάς  και Γκίζας, παρόλο που δηλώνουν ότι θα κατέβουν ως ανεξάρτητοι, είναι ταυτισμένοι με το δεξιό χώρο και ως εκ τούτου ξεκινούν από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Το βασικό ερώτημα είναι αν τελικά και οι τρεις επικεφαλής τολμήσουν να κατέβουν στον στίβο ή κάποιος από αυτούς θα εξαρτήσει την τελική απόφαση του από ενδεχόμενες μεταγραφές που προσβλέπουν από το δοκιμασμένο πολιτικό σύστημα.

Η αυτόνομη, όπως φαίνεται, κάθοδος Γούλα και Νταουσάνη, με καταβολές από τον παραδοσιακό κεντρώο χώρο, δημιουργεί το ερώτημα αν θα καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά να διευρύνει το ποσοστό της προηγούμενης κοινής τους καθόδου ή αν τελικά το  ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης  διαιρεθεί δια δυο.

Το ερώτημα τέλος για τη Λαϊκή Συσπείρωση,  παράταξη με καθαρά κομματική ταυτότητα, είναι αν θα καταφέρει με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη να διατηρήσει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλες οι ομάδες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας.

Στο επόμενο η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη μετά τις επίσημες δηλώσεις από τους επικεφαλής για την κάθοδο και τη σύνθεση των ομάδων που οριστικά θα πάρουν θέση στο στίβο για την τελική αναμέτρηση.

Δική μας ευχή, με την Αυτοδιοίκηση να μπαίνει στην εποχή του Κλεισθένη, να δούμε ένα καθαρό και έντιμο αγώνα με ξεκάθαρες θέσεις και προγραμματικές δηλώσεις, που θα βοηθήσουν το εκλογικό σώμα να προκρίνει τους πιο ικανούς και άξιους.

Γιατί οι επικεφαλής έχουν την ευθύνη για τη σύνθεση των ομάδων με τις οποίες θα κατέβουν στον εκλογικό στίβο, το εκλογικό σώμα όμως  είναι αυτό που θα αποφασίσει  για τη σύνθεση της ομάδας του δημοτικού συμβουλίου που θα εκπροσωπήσει τη Ναυπακτία την επόμενη τετραετία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει σήμερα 27-03-2024 το Δημοτικό συμβούλιο (Ζωντανά 18:05)

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει την Τετάρτη  27-03-2024 και ώρα 18:05 σε Τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στο σύνδεσμο «Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου «ΣΠΟΑΚ Ο ΑΡΙΩΝ» για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας,  στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  4. Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.   (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  5. Συζήτηση – Έκφραση γνώμης μετά από αίτημα κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Δάφνης, σχετικά με την λειτουργία εγκατάστασης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης στην περιοχή. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  6. Έκδοση ψηφίσματος  καθολικής αποδοχής αιτημάτων και αλληλεγγύης προς τον αγώνα των μισθωτών ιδιωτικού τομέα ενόψει της 24ωρης Απεργίας της ΓΣΕΕ την 17-04-2024. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  7. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  8. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  9. Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» σύμφωνα με το Άρθρο 172 του Ν.4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  10. Έγκριση 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε., 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & 1ης Σ.Σ. του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  11. Έγκριση 4ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  12. Έγκριση 5ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  13. Παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΟΔΟΠΟΙΙΑ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΧΑΛΚΕΙΑΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  15. Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ναυπακτίας έτους 2024.  (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  16. Καταβολή της παροχής μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) έτους 2023, σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας (ΦΕΚ 197/Α’/12.10.2020). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  17. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού κτιρίου (Πρώην Συνεδριακό κέντρο) της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου του Δήμου Ναυπακτίας στον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνολίμνης Αγίου Δημητρίου ορεινής Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  18. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης αίθουσας δημοτικού κτιρίου  της Κοινότητας Ανθόφυτου του Δήμου Ναυπακτίας στον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο  Ανθοφυταίων ¨Η Γρανίτσα¨. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  19. Έγκριση συμφωνητικού συνεργασίας Δήμου Ναυπακτίας και  «COHESION NETWORK 2 GETHER AΜKE». (εισηγήτρια κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  20. Διαγραφές παιδιών από τους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. ( εισηγητής κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  21. Άρση ρυμοτομίας και  τροποποίηση σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ. 307 A, Δυτικών Επεκτάσεων 1978, κατόπιν αιτήσεως ιδιοκτησίας «ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝ ΙΚΕ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  22. Αποδοχή – Κατανομή ποσού 75.060,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (Α’ κατανομή έτους 2024) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  23. Παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του υποέργου Α/Α 1 της πράξης 5003291, με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) Άνω Χώρας».  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  24. Ορισμό αιρετού μέλους από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για την πολιτική προστασία.  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  25. Τοποθέτηση δύο φωτιστικών στην δημοτική κοινότητα Λυγιά. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  26. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  27. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  28. Έγκριση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Ναυπακτίας. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  29. Επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Άγγελος Σταυρόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ναύπακτος γιόρτασε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε  την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με εκδηλώσεις και γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων τόσο στην Ναύπακτο όσο και στο Αντίρριο.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου τελέστηκε Δοξολογία  στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.κ. Ιερόθεου, παρουσία του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα,  των  βουλευτών Θανάση Παπαθανάση και Κώστα Καραγκούνη, του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας  Χρήστου Παίσιου, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου δήμου Ναυπακτίας Άγγελου Σταυρόπουλου, αντιδημάρχων  δημοτικών συμβούλων, της πολιτειακής ηγεσίας και πλήθους  κόσμου.

Με το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και λαός έφτασαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Φαρμάκη, όπου και αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αγωνιστών για την Ελευθερία  της Πατρίδας και έγινε κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές Αρχές, τους εκπροσώπους των Δημοσίων Αρχών, εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ακολούθησε η  εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την Ανδριάνα Μαντζαβά, Φιλόλογο 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου και η παρέλαση τμημάτων σχολείων φορέων και συλλόγων υπό τους ήχους της Παπαχαραλάμπειου Δημοτικής Φιλαρμονικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Published

on

By

Το Πρόγραμμα των Επετειακών Εκδηλώσεων στην Ναύπακτο και το Αντίρριο

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με εορταστικές εκδηλώσεις στην Ναύπακτο και το Αντίρριο.  Από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ, καθώς και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024
Ώρα 07.30΄– Χαρμόσυνη σήμανση από τις καμπάνες των Ιερών Ναών µε  φροντίδα της Ιεράς  Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.
Ώρα 09.30΄– Άφιξη στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, του Δημάρχου, των Βουλευτών, του Δημοτικού Συμβουλίου,  των Δημοσίων Αρχών και των Σημαιοφόρων των Σχολείων.
Ώρα 10.00΄ – Τέλεση Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.κ. Ιεροθέου.
Ώρα 10.20΄– Πέρας της Δοξολογίας και μετάβαση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Φαρμάκη.
– Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων, που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία  της Πατρίδας.
– Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην Μνήμη των αθανάτων νεκρών.
– Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την κα Μαντζαβά Ανδριάνα, Φιλόλογο 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου.
– Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (πλατεία Φαρμάκη) από τις Πολιτικές Αρχές,τους εκπροσώπους των Δημοσίων Αρχών, εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τοπικών συλλόγων και φορέων.
Ώρα 11.00΄– Παρέλαση τμημάτων από την οδό Αθηνών έως την οδό Αγελάου των οποίων θα προηγείται η Παπαχαραλάμπειος Δημοτική Φιλαρμονική.

Τελετάρχες ορίζουμε τους:
1) κα Κωστή Ιωάννα, Δημοτική Υπάλληλο, για τον χώρο του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.
2) κ. Νούλα Νικόλαο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα των τμημάτων που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Δήλωση κατάθεσης στεφάνων στα τηλέφωνα του Δήμου 26343 60102 &  60105 (κα Παυλοχρήστου Ρούλα).

ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024
 Ώρα 07.30΄– Χαρμόσυνη σήμανση από τις καμπάνες των Ιερών Ναών µε  φροντίδα της Ιεράς  Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Ώρα 09.30΄– Άφιξη στον  Ι. Ν. Αγίου Νικολάου των τοπικών  Αρχών καθώς και των Σημαιοφόρων των Σχολείων.
Ώρα 10.00΄– Τέλεση Δοξολογίας.
Ώρα 10.20΄– Πέρας της Δοξολογίας και μετάβαση στην Πλατεία Χορμόβα.
– Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων, που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία της Πατρίδας.
– Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην Μνήμη των αθανάτων νεκρών.
– Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την κα Ταχυρίδου Κυριακή,

Εκπαιδευτικό στο Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου.
– Κατάθεση στεφάνων
Ώρα 11.00΄– Παρέλαση τμημάτων εντός της πλατείας Χορμόβα, των οποίων θα προηγείται  η Φιλαρμονική Αντιρρίου.

Τελετάρχες ορίζουμε τους:
1) κα Δημοπούλου Λένα, Δημοτική Υπάλληλο, για τον χώρο της Πλατείας Χορμόβα

2) κα Γκούνεμαν Ιουλιανή, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, η οποία θα έχει το γενικό πρόσταγμα των Τμημάτων που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ