Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι 713.000 ευρώ από τα πεζοδρόμια πάνε σε απορριμματοφόρα – Επανέρχεται το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο

Published

on

ναυπακτος-πεζοδρομια

Την διάθεση των 713.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» για την αγορά τεσσάρων απορριμματοφόρων και ενός μηχανήματος καθαρισμού κάδων απορριμμάτων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας, στην πρόσφατη σύγκλησή του την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Μια απόφαση που έφερε γκρίνιες και αντιπαραθέσεις, καθώς τα χρήματα αυτά είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου για την κατασκευή των πεζοδρομίων ανατολικά της Ναυπάκτου και στην οδό Θέρμου.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας τόνισε πως για το έργο της κατασκευής των πεζοδρομίων πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες, απορροής υδάτων και υδραυλικές, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν. Αναφερόμενος στο ήδη κατασκευασμένο πεζοδρόμιο στο Σκα, σημείωσε πως έγινε χωρίς τις απαραίτητες μελέτες, με αποτέλεσμα ο δήμος να δαπανά επιπλέον 50.000 ευρώ για διευθέτηση υδάτων, αν και δίπλα στο έργο υπήρχε ο  χείμαρρος Σκα ως φυσική απορροή των όμβριων υδάτων.

Δεσμεύτηκε δε, πως πρώτη προτεραιότητα εντός της τετραετίας της θητείας θα κατασκευαστεί το έργο των πεζοδρομίων, με πηγή χρηματοδότησης από την ΣΑΤΑ.

Από την πλευρά του πρώην δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου προτάθηκε, (όπως ο ίδιος είχε διερευνήσει), πως η αγορά των οχημάτων για την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων μπορεί να γίνει μέσω δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και με ετήσια δόση περίπου 60.000 ευρώ.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα, με την αντιπολίτευση να διαφωνεί.

 

«Τα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν». Βασική μας διαφορά η ουσία του  έργου

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπακτίας αναφέρει για το θέμα:

«Με αφορμή τη συζήτηση που αφορά στην κατασκευή των πεζοδρομίων στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου (Π.Ε.Ο 48) και την οδό Θέρμου, η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας δηλώνει προς γνώση όλων των πολιτών, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν.  Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου 2019, σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε ζήτημα προτεραιοτήτων, μεταξύ του έργου των πεζοδρομίων και της αγοράς απορριμματοφόρων, αλλά ζήτημα αλλαγής στη χρηματοδότηση της κάθε ενέργειας.

Απόδειξη των ανωτέρω και συνέχεια της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής αποτελεί το ότι το έργο των συγκεκριμένων πεζοδρομίων και η χρηματοδότησή τους θα συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, το οποίο και θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα (Νοέμβριο 2019).

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος υλοποίησης, εξετάζοντας τη χρηματοδότηση του έργου, είναι ο ίδιος με εκείνον που εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή του κ. Τάκη Λουκόπουλου, με μία όμως βασική διαφορά ως προς την ουσία του έργου.  Για τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μελέτες με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.  Αυτά που θα κατασκευαστούν όμως, από εδώ και στο εξής θα πληρούν εξαρχής το σύνολο των προϋποθέσεων, βάσει των απαραίτητων μελετών, αποφεύγοντας τις παλινωδίες που παρουσιάστηκαν στα ήδη κατασκευασμένα, οι οποίες και κόστισαν στην πορεία του έργου περισσότερα χρήματα στο Δήμο (50% επιπλέον χρήματα επί τις αρχικής συμβάσεως), αλλά και οδήγησαν σε πρόχειρες λύσεις επί πρακτικών ζητημάτων (πχ. απορροή υδάτων).

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας έχουν τοποθετήσει, από την πρώτη στιγμή, στην κορυφή της ατζέντας τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των δημοτών, ζητήματα στα οποία θα ανταποκριθούν με σοβαρότητα και συνέπεια.  Τέλος, και όσον αφορά στο αίτημα της αντιπολίτευσης για τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, δημοσίως απαντούν πως το αποδέχονται, καλώντας παράλληλα τους πολίτες των περιοχών αυτών, και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τη συζήτηση, να δώσουν το παρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Ξενία» προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά και άμεσα για τα πραγματικά δεδομένα, αποφεύγοντας τη διαστρέβλωση της αλήθειας, στην οποία σκόπιμα κάποιοι επιδίδονται τις τελευταίες ώρες».

 

Επανέρχεται προς συζήτηση και πάλι στο Δημοτικό συμβούλιο

Με την πρόσφατη κίνησή της και με την συλλογή 11 υπογραφών όπως δίνεται το δικαίωμα από τον νόμο – το 1/3 του Σώματος,  η αντιπολίτευση ζητά να επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο  προς συζήτηση και ανάκληση της απόφασης.

Αναφέρουν στο έγγραφο που κατέθεσαν τα 11 μέλη της αντιπολίτευσης:

«Σύμφωνα με το νόμο 4555/18 οι έχοντες άνω του 1/3 σύμβουλοι δύναται να υποβάλλουν αίτημα προκειμένου με εισηγητές οριζόμενους από τους αιτούντες να συζητηθεί το προτεινόμενο με το αίτημα θέμα υποχρεωτικά εντός έξι ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατόπιν τούτου οι κάτωθι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι αιτούμεθα τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση ανάκληση της 426/19 απόφαση ΔΣ που πάρθηκε στις 23/10/19 και αφορούσε τη μεταφορά πίστωσης 713.000 € και προοριζόταν για την κατασκευή πεζοδρομίων στην Π.Ε.Ο 48 και στην οδό Θέρμου 563.000 € καθώς και 150.000 € που αφορούσε δεσμευμένη πίστωση για την ολοκλήρωση της Β’ φάσης του ΓΠΣ .

 

Λόγω του ότι η παραπάνω απόφαση καταργεί στην ουσία και τα δύο έργα τα οποία είναι μείζονος σημασίας για την πόλη μας και το Δήμο μας , ζητούμε την άμεση σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου ώστε να επανεξεταστεί και να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση.

Οι κάτωθι υπογράφοντες Δημοτικοί σύμβουλοι:

1.Λουκόπουλος Παναγιώτης

2.Κοτσανάς Ανδρέας

3.Γούλας Γεώργιος

4.Σιαμαντάς  Γεώργιος

5.Χρυσανθόπουλος Λάμπρος

  1. Κονίδας Παναγιώτης

7.Σκαρλάτος Γρηγόρης

8..Δημητρόπουλος Νίκος

9.Ασημακόπουλος Νίκος

  1. Καλαβρουζιώτη Παναγιώτα

11.Ασημακόπουλος Γιώργος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 314 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 314ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Αντιπυρική περίοδος – Πόσο έτοιμοι είμαστε;:

Όλα   συνηγορούν ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί το δυσκολότερο  εδώ και πολλά  χρόνια στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών. Ήδη τα πρώτα δείγματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά και οι πρόσφατες πυρκαγιές…

#   Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας και 20 χρόνια Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου:

Η Φλόγα έφτασε στην Γέφυρα με λαμπαδηδρόμους εργαζόμενη στην εταιρεία και τον Παναγιώτη  Γιαννάκη όπου και άναψε τον βωμό στον χώρο  υποδοχής.

Ακολούθησε η τελετή υποδοχής…

#  Ενημέρωση κατοίκων για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο : 

Σύμφωνα με τον Νόμο 4830/21 οφείλουν να προβούν σε εμβολιασμό, ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα), στείρωση ή αποστολή γενετικού υλικού και αποπαρασίτωση των δεσποζόμενων ζώων τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για παράλειψη σήμανσης…

#  Στης ακρίβειας τον καιρό :

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιοποίησε η Eurostat, η Ελλάδα είχε τον Μάρτιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης…

#  «Γνωστές μούρες»        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Ελάχιστη σημασία αποδίδεται στο ότι συνήθως πρόκειται για ανθρώπους χωρίς πολιτική εμπειρία, συχνά δε χωρίς μεγάλη σχέση με την ιδεολογική διαδρομή του κόμματος που…

#   Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών – Χόρεψαν με την ψυχή τους! :

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο της Ναυπάκτου, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό…

#  Συνάντηση εργασίας για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών:  

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κεντρική συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Αναθέτουσας Αρχής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ομάδας Έργου της Αναδόχου Εταιρείας. Στην συνάντηση…

#   Οριστικό τέλος του taxisnet :

Τα πάνω κάτω θα έλθουν με το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας που δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το οποίο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια τεχνικού συμβούλου…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Φλόγα» Ναυπάκτου: Σε πασχαλινούς ρυθμούς

Published

on

By

Το πασχαλινό μπαζάρ της «Φλόγας» έχει ξεκινήσει!

Στο παράρτημά του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στην Ναύπακτο,  στη οδό Ν. Μπότσαρη 50, καθημερινά πρωί και απόγευμα μπορούμε να βρούμε χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες, αρωματικά κεριά και πασχαλινές διακοσμητικές κατασκευές φτιαγμένα όλα με αγάπη από τις πολύτιμες εθελόντριές του Συλλόγου για τη στήριξη του έργου της «Φλόγας».

Προσφέρετε ένα δώρο αγάπης για να συμβάλετε στο έργο της Φλόγας και να στηρίξετε το παιδί που νοσεί από καρκίνο.  Δεν ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ στη «Φλόγα» στοχεύει τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ