Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ναυμαχία

Published

on

Ναυμαχία-Ναυπάκτου

Με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και την ρίψη στεφάνων στο λιμάνι, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 451η επέτειο από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικου τελέστηκε δοξολογία στον  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ ακολούθησε Λιτανεία υπό τους ήχους της Παπαχαραλάμπειου Δημοτικής Φιλαρμονικής, με την πομπή να καταλήγει στο λιμάνι της πόλης όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.   Ακολούθησε ρίψη στεφάνων στην θάλασσα.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος. Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης  Παπαιωαννίδης , Σωκράτης Παπαβασιλείου , Ντίνος Τσουκαλάς και  Χαράλαμπος Καραδήμας, οι πρ. δήμαρχοι και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Τάκης Λουκόπουλος και Γιάννης Μπουλές,  εκπρόσωπος της Ισπανικής πρεσβείας, εκπρόσωποι των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας.

Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

 

Ναυμαχία-Ναυπάκτου Ναυμαχία-Ναυπάκτου Ναυμαχία-Ναυπάκτου Ναυμαχία-Ναυπάκτου Ναυμαχία-Ναυπάκτου Ναυμαχία-Ναυπάκτου

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ