Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβανίου κατανέμεται σε Δήμους της χώρας, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», δηλαδή από τους ΚΑΠ, συνολικό ποσό ύψους δεκαέξι εκατομμυρίων εκατόν ογδόντα χιλιάδων ευρώ (16.180.000,00€), που αντιστοιχεί στο δύο τοις εκατό (2%) του συνόλου των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Περιφερειών έτους 2026.
Η κατανομή των ανωτέρω ποσών πραγματοποιείται αναλογικά με βάση τον αριθμό χιλιομέτρων περιφερειακού οδικού δικτύου ανά Δήμο, για την αποκομιδή απορριμμάτων από τους δήμους.
Οι Δήμοι διαθέτουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δαπανών
αποκομιδής απορριμμάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητας περιφερειών και των παράπλευρων δρόμων αυτών, των νησίδων τους, των υπόγειων διαβάσεων, καθώς και των πρανών αυτών κατά το τμήμα που διέρχεται εντός των ορίων τους.
Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 187.554 ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του πρώην εργοταξιακού χώρου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το 2024, το ταμείο προχώρησε την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 στην υπογραφή της σύμβασης πώλησης του οικοπέδου των 165 στρεμμάτων σε Αχαϊκή ΑΒΕΕ.
Η πατρινή εταιρεία ανακηρύχθηκε πλειοδότης έναντι 2.885.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου τιμήματος της προηγούμενης διαγωνιστικής διαδικασίας που ήταν η 4η κατά σειρά, ενώ το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης είχε δώσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα 1η Απριλίου 2026, η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα στα 165 στρέμματα του Αντιρρίου, μια μονάδα μεταποίησης των προϊόντων της, ενώ παράλληλα σκοπεύει να αξιοποιήσει την τοπική μικρή λιμενική εγκατάσταση, που σήμερα χρησιμοποιείται από τα φέρυ/ μποτ, με στόχο να εξάγει μέσω θαλάσσης τα προϊόντα της στην Ιταλία.
Αίτημα για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας κατέθεσαν δέκα (10) δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μοναδικό θέμα την λειτουργία και την βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΝ.
Στο αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης που φτάνουν σε ποσοστό έως και το 25%, και τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ, ζημιές που εμφανίζει η επιχείρηση.
Επίσης ζητούν , την επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και την ανάκληση των αυξήσεων, την πλήρη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΝ, καθώς και τη διενέργεια πλήρους διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου.
Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι οι ακόλουθοι: