Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργανώνεται Διοικητικά το νέο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα

Published

on

Το νέο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει ως αποστολή την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στους φοιτητές/φοιτήτριες του, ώστε αυτοί:

  • να καταστούν ικανοί να κατανοούν και να μελετούν έννοιες, αρχές, θεωρίες και φυσικά φαινόμενα,
  • να δραστηριοποιούνται στην έρευνα, μελέτη, σχεδιασμό, ανάπτυξη και κατασκευή ενεργειακών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών, τηλεπικοινωνιακών και πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας,
  • να αποκτήσουν ερευνητικές δεξιότητες στα ίδια αντικείμενα, μέσω της εκπόνησης διπλωματικής εργασίας,
  • να καταστούν ικανοί να συμμετέχουν σε σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου και
  • να ασκήσουν με επιτυχία το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών.

Ο σκοπός αυτός ορίστηκε με σαφήνεια στη δεύτερη Γενική Συνέλευση του Τμήματος στην Πάτρα. Μέσα από γόνιμη συζήτηση, το τμήμα αποφάσισε τη διοικητική οργάνωση του σε 4 τομείς που καλύπτουν τις περιοχές των:

  1. Ενεργειακών Συστημάτων
  2. Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων
  3. Ηλεκτρονικής, Υπολογιστών και Συστημάτων
  4. Πληροφορικής

Ο Τομέας Ενεργειακών Συστημάτων έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των φοιτητών και τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας στην ευρύτερη επιστημονική περιοχή των ενεργειακών συστημάτων. Ειδικότερα, η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά εκπαιδευτικά αντικείμενα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Ηλεκτρονικά Ισχύος, Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις και Αυτοματισμοί, Υψηλές Τάσεις, Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Μεταφορά και Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ισχύος, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγνητισμός, Φωτοβολταϊκά Συστήματα, Ηλεκτρικά Κινητήρια Συστήματα, Προστασία Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων από Υπερτάσεις, Ευφυή Ενεργειακά Δίκτυα, Ηλεκτρολογικό Σχέδιο, Ηλεκτροτεχνικά Υλικά, Ανάλυση Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων, Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία, κλπ.

Ο Τομέας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων έχει σκοπό την εκπαίδευση φοιτητών και τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας στις σύγχρονες τηλεπικοινωνίες και στα δίκτυα υπολογιστών. Ειδικότερα, η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά εκπαιδευτικά αντικείμενα: Σήματα και Συστήματα, Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων, Αναλογικές Επικοινωνίες, Ψηφιακές Επικοινωνίες, Ασύρματα Δίκτυα, Θεωρία Πληροφορίας, Δίκτυα Υπολογιστών, Προσομοίωση Δικτύων, Οπτικά Δίκτυα, Αδόμητα και Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων, Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας, Αναγνώριση Προτύπων, Επεξεργασία Ομιλίας και Φυσικής Γλώσσας, Ασύρματη Διάδοση και Κεραίες, Δίκτυα Κινητών Επικοινωνιών, Ανάλυση Απόδοσης Δικτύων Υπολογιστών, Στατιστική Επεξεργασία Σημάτων, κλπ.

Ο Τομέας Ηλεκτρονικής, Υπολογιστών και Συστημάτων έχει σκοπό την εκπαίδευση των φοιτητών και τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας στην ηλεκτρονική, στους υπολογιστές και στα συστήματα. Ειδικότερα, η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά εκπαιδευτικά αντικείμενα: Ψηφιακή Σχεδίαση, Βασική Ηλεκτρονική, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Ψηφιακά Συστήματα και Κυκλώματα, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Αναλογικά Ηλεκτρονικά Κυκλώματα, Μικροεπεξεργαστές και Μικροσυστήματα, Γλώσσες Περιγραφής Υλικού, Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστημάτων, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Ενσωματωμένα Συστήματα, Συστήματα Πολύ Μεγάλης Κλίμακας Ολοκλήρωσης, Μοντελοποίηση Συστημάτων, Σχεδιασμός Ψηφιακών Συστημάτων σε FPGAs, Συστήματα Μέτρησης και Αισθητήρες, Τηλεπικοινωνιακά Ηλεκτρονικά Κυκλώματα, Παράλληλες Αρχιτεκτονικές, Επεξεργαστές Ειδικού Σκοπού, Κυκλώματα και Συστήματα Κρυπτογραφίας και Ασφάλειας, Σχεδίαση Αναλογικών Μικροηλεκτρονικών Κυκλωμάτων, Κυβερνοφυσικά Συστήματα, Οργανικά Ηλεκτρονικά Στοιχεία και Κυκλώματα, κλπ.

Ο Τομέας Πληροφορικής σκοπό έχει την εκπαίδευση των φοιτητών και τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας στην ευρεία επιστημονική περιοχή της πληροφορικής, του λογισμικού και των πληροφοριακών συστημάτων. Ειδικότερα, η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά εκπαιδευτικά αντικείμενα:  Τεχνικές Προγραμματισμού Υπολογιστών, Βάσεις Δεδομένων, Διαδικασιακός Προγραμματισμός, Λειτουργικά Συστήματα, Δομές Δεδομένων και Αλγόριθμοι, Αντικειμενοστραφής Σχεδίαση και Προγραμματισμός, Εισαγωγή στα Κατανεμημένα Συστήματα, Ανάπτυξη Συστημάτων Παγκοσμίου Ιστού, Τεχνολογία Λογισμικού, Μεταγλωττιστές, Υπολογιστική Νοημοσύνη, Συστήματα Διαχείρισης Δεδομένων, Γραφικά Υπολογιστών, Παράλληλα Συστήματα και Προγραμματισμός, Τεχνολογίες Υπολογιστικού Νέφους, Ανάπτυξη Λογισμικού σε Φορητές Συσκευές, Επιχειρησιακή Ευφυία, Έλεγχος και Εξασφάλιση Ποιότητας Λογισμικού, Εξόρυξη Δεδομένων και Μηχανική Μάθηση, Κατανεμημένος Προγραμματισμός, Διάχυτος Υπολογισμός, Σχεδιασμός Αλληλεπίδρασης, Προχωρημένα Θέματα Τεχνολογιών Παγκοσμίου Ιστού, Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα, Προχωρημένα Θέματα Αλγορίθμων και Βελτιστοποίηση.

Χαρακτηριστικό είναι πως και οι 4 τομείς είναι ήδη πλήρως στελεχωμένοι καθώς το τμήμα έχει 27 καθηγητές σαν μόνιμο προσωπικό, 2 νέοι καθηγητές είναι υπό διορισμό και άλλοι 2 καθηγητές έχουν ήδη ζητήσει να μετακινηθούν από άλλα πανεπιστήμια προκειμένου να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Το νέο Τμήμα θα υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο 240 φοιτητές, καθώς έχει ήδη ενταχθεί στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν τις προσεχείς εβδομάδες οι υποψήφιοι και αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον εκπαιδευτικό ιστό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Πάτρας.

Στις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα και το πλήρες πρόγραμμα σπουδών του νέου τμήματος.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την έκαναν «λαμπίκο»

Published

on

By

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση της διεύθυνσης καθαριότητας του δήμου Ναυπακτίας καθώς μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης των καρναβαλιστών  τα συνεργεία καθαριότητας καθάρισαν τα πάντα,  επαναφέροντας τους δρόμους  της Ναυπάκτου  στην πρότερη τους κατάσταση.

Και όλα αυτά συνοδευόμενα από κέφι, μια και τα ίδια τα συνεργεία και οι υπάλληλοι του δήμου το γλέντησαν και αυτοί.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντονιστές και περισσότερα στους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου Ναυπακτίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

Published

on

By

με θεατρικά έργα από το 7Ο ΔΣ Ναυπάκτου και το ΚΔΑΠ Γαλατά Ναυπακτίας.

Έπεσε η Αυλαία στις θεατρικές παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων, που υλοποίησε με επιτυχία για 13η χρονιά, η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παραστάσεις που έχουν ως σκοπό την εμπλοκή και ενημέρωση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική δράση με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ΚΔΑΠ, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια και όχι μόνο, σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή (10/03) υλοποιήθηκαν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, οι δύο τελευταίες θεατρικές παραστάσεις της δράσης «ΟΙΚΟθέατρο».

  Πρώτη παράσταση από το 7ο ΔΣ Ναυπάκτου τάξη δ’ με τίτλο «Η Μεσόγειος είμαι και δεν είμαι πια εδώ» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε διασκευή της Ιωάννας Σύψα, και δεύτερη παράσταση από το ΚΔΑΠ  Γαλατά,  με τίτλο  «Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας» του Σταύρου Σπυράκη.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 7ου ΔΣ Ναυπάκτου στη Δντρια κα Μαρία Παυλοχρήστου, στη δασκάλα της Δ’ τάξης Ιωάννα Σύψα και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Ιωάννα Σακκούλη καθώς και του ΚΔΑΠ Γαλατά και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο Λαμπρίνα Κανέλλου, στον Μουσικό Θωμά Νικολάου και στη χοροδιδάσκαλο Άντζελα Σιτοκωνσταντίνου.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, ανανεώνοντας το ραντεβού για το “ΟΙΚΟθέαρο” 2025.

Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ναυπακτίας  Νίκος Ραυτόπουλος ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των ΚΔΑΠ Ναυπακτίας.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, τα καταστήματα τροφίμων s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη σημαντική υποστήριξη.

Στο «ΟΙΚΟθέατρο» όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές,  έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20.000 θεατές, ενώ η δράση έχει βραβευτεί από κορυφαίες διοργανώσεις όπως: *TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2025!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Πειρατές της ΑΔΚΝ εφορμούν στο μπαρ το Ναυάγιο

Published

on

By

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 από τις 8.00 μ.μ. οι πειρατές της ΑΔΚΝ θα βρίσκονται στο μπαρ το ΝΑΥΑΓΙΟ (στου Ρηγανά στο Λιμάνι) και θα σας περιμένουν για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Με ή χωρίς πειρατική αμφίεση η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αρκεί να έχετε άφθονη πειρατική διάθεση και λάφυρα να αφήσετε (κατά προτίμηση τρόφιμα μακράς διαρκείας) για να δοθούν στο Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης “ΣΚΕΠΗ“.

Το μόνο που πληρώνετε είναι το ποτό σας.

Guest εμφάνιση του αρχιπειρατή Captain Pirate Τάκη Κερασιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ