Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ο κ. Λουκόπουλος επιμένει να επιλέγει τη φυγή από τα καθήκοντά του»

Published

on

Μετά την αποχή των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης,  που είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση του χθεσινού Δημοτικού συμβουλίου, λόγω έλλειψης απαρτίας (με παρόντες  μόνο 12 δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης ) ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  και  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», Βασίλης Γκίζας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για μια ακόμη φορά ο κ. Λουκόπουλος και η  αντιπολίτευση  επέλεξαν τη φυγή, κατά  τη συνήθη  πλέον τακτική τους.

Το έπραξαν αρκετές φορές και για σημαντικά θέματα, όπως αυτό για την ακύρωση της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο  της πόλης.

Ο κ. Λουκόπουλος αρνήθηκε και εξακολουθεί να αρνείται τη συμμετοχή του σε δημόσιο διάλογο για  σοβαρά θέματα του δήμου, αν και  τον κάλεσα  κατ΄ επανάληψη. Τουριστικό καταφύγιο, «Ξενία», 3ο Δημοτικό Σχολείο, πανωπροίκι ΔΕΥΑΝ,  ανάπλαση ιστορικού κέντρου.

Με τη συμπεριφορά του αυτή επιλέγει να κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις που γράφουν γι’ αυτόν άλλοι και αποφεύγει να λαμβάνει  δημόσια θέση για τα σοβαρά ζητήματα του δήμου μας.

Η στάση του αυτή, να μην ασκεί ούτε κατ΄ ελάχιστον τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρνούμενος κάθε είδους δημόσιο διάλογο, ακόμη και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι  δυστυχώς ανάλογη με τη στάση που επέδειξε ως δήμαρχος εκχωρώντας όλες της αρμοδιότητές του  στους αντιδημάρχους τουδημιουργώντας έξι δημάρχους στη θέση του Δημάρχουοι οποίοι λειτουργούσαν αντί αυτού και χωρίς κανένα έλεγχο. 

Με την ίδια ακριβώς τακτική της απουσίας και της φυγής (και όχι μόνο…) προσπαθεί να επιτύχει την επανεκλογή του.

Όμως, δυστυχώς  γι’ αυτόν, οι υποχρεώσεις του υποψηφίου Δημάρχου είναι συγκεκριμένες και κυρίως  απαιτούν την κάθε είδους συμμετοχή του  στο δημόσιο διάλογο  προς όφελος της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Αυτή είναι η δημοκρατία και αυτό απαιτεί η κοινωνία από έναν υποψήφιο Δήμαρχο. Προσωπική γνώση των προβλημάτων,  αποτελεσματικότητα  στην επίλυσή τους, συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο. Οφείλει (ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος και ιδίως αυτός που έχει διατελέσει Δήμαρχος) να απολογείται καθημερινά και δημόσια για τα πεπραγμένα του και να αντιπαρατίθεται δημιουργικά με τους συνυποψηφίους του. Κυρίως, όμως, να τιμά με τη συμμετοχή του τα συλλογικά όργανα, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο και να είναι μονίμως παρών.

Προσωπικά, δηλώνω ότι είμαι και θα είμαι παρών σε κάθε δημόσιο βήμα, όχι μόνο υπερασπιζόμενος τις θέσεις μου, αλλά και απολογούμενος για τα πεπραγμένα μου.

Η υποχρέωσή μου αυτή είναι θεμελιώδης, από τη στιγμή που τιμήθηκα με το αξίωμα του Δημάρχου και επιζητώ εκ νέου την ψήφο των συμπολιτών μου.

Το ίδιο οφείλει να κάνει και ο κ. ΛουκόπουλοςΙδίως για τις σοβαρές γκρίζες ζώνες της θητείας του που ποτέ δε φώτισε ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του.

Η φυγή  δεν είναι  λύση.

 Αναμένουμε.”

 

Βασίλης Γκίζας

Δήμαρχος Ναυπακτίας

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»»

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ