Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ναύπακτο για την 448η επέτειο της Ναυμαχίας

Published

on

Την Ναύπακτο επισκέφθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τιμώντας την 448η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Ο κ. Παυλόπουλος, προσκεκλημένος της δημοτικής αρχής, έφτασε στην πόλη το πρωί της Κυριακής  και συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, βουλευτές, αντιδημάρχους,  δημοτικούς συμβούλους , εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας  και φορέων,  κατευθύνθηκε στον  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου και τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Εκεί παρακολούθησε την Δοξολογία και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο της πόλης , όπου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Ναυπάκτου.

Μετά έναν σύντομο χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ναυπακτίας και την ανάγνωση των πρακτικών της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου για την ανακήρυξη του προέδρου σε επίτιμο δημότη του Δήμου Ναυπακτίας, από τον πρόεδρό του  Γιώργο Σιμάκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  έλαβε τον λόγο, εκπλήσσοντας τους πάντες με τις βαθιές γνώσεις του για το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Με το πέρας της εκδήλωσης  ο κ. Παυλόπουλος κατευθύνθηκε πεζός έως το λιμάνι της Ναυπάκτου μοιράζοντας χαμόγελα και χειραψίες με πολίτες που βρίσκονταν στην διαδρομή.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον κ. πρόεδρο ενώ  στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  δεξιώθηκε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σκληρή γλώσσα προς την Τουρκία

Χαρακτηρίζοντας το μήνυμα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου επίκαιρο όσο ποτέ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε με σκληρή γλώσσα για την Τουρκία τονίζοντας ότι η Τουρκία παραβιάζει με πολλούς τρόπους το Διεθνές δίκαιο και με τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία που πλήττουν την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και την νομιμότητα.

“Οι γραφικές πλην όμως άκρως επικίνδυνες αυτοκρατορικές φαντασιώσεις δεν πρόκειται να περάσουν.

Θα αντιμετωπιστούν όπως πρέπει. Να καταλάβει επίσης η Τουρκία ότι αυτές οι φαντασιώσεις είναι εκείνες που υπονομεύουν και την οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή της προοπτική, ενώ υπονομεύουν ακόμα και τις σχέσεις της με την Δύση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Φωτο:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το “πειρατικό” καρναβάλι της Ναυπάκτου (φωτο- video)

Published

on

By

Πλημμύρισαν από πειρατές οι δρόμοι της Ναυπάκτου με μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να παίρνουν μέρος στην παρέλαση και να το γλεντάνε με την ψυχή τους

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκριάτικη βραδιά με τους “Cubaneros” αύριο Σάββατο  στο Λιμάνι Ναυπάκτου

Published

on

By

Αύριο  Σάββατο, 16 Μαρτίου, αμέσως μετά τη μεγάλη πειρατική παρέλαση, με προσκεκλημένους  όλους τους  καρναβαλιστές της πόλης θα στηθεί  ένα  μεγάλο πάρτυ  στην πλατεία του Λιμανιού της Ναυπάκτου  με το γνωστό latin συγκρότημα Cubaneros”!   Ώρα έναρξης: 20:00′

Η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 18:30′ με σημείο εκκίνησης το Κεφαλόβρυσο για να καταλήξει στο Λιμάνι.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση μαθητών για Ηλεκτρονικό έγκλημα –  Ενδοοικογενειακή βία

Published

on

By

Σε μια εποχή που οι κίνδυνοι για τη νεολαία και γενικά την κοινωνία αυξάνονται, λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας, η ενημέρωση γύρω από τους πιθανούς κινδύνους, που υπάρχουν, από την κακή της χρήση και ιδιαίτερα  του διαδικτύου, είναι βασικό βήμα για την προστασία και γενικά τη σωστή συμπεριφορά.

Γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος.

Γι’ αυτό και το σχολείο θα πρέπει να μεριμνά ώστε να ανταποκρίνεται στον πολλαπλό του ρόλο, με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η μαθητική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, τη Δευτέρα 11/3/2024, παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημέρωση, σχετικά με το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αντιμετώπιση του.

Η ενημέρωση έγινε από την Κεντρική Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με το Α.Τ. Ναυπάκτου.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης ενημερώθηκαν για θέματα  ενδοοικογενειακής βίας από κλιμάκιο του Α.Τ. Ναυπάκτου με επικεφαλής το Διοικητή κ. Τριανταφύλλου Σπυρίδωνα, την κ. Βασιλοπούλου Αικατερίνη και τον κ. Κόκκαλη Παναγιώτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ