Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Ναυπακτίας»

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Ναυπάκτου του ΚΚΕ για τις εκτεταμένες καταστροφές στο Δήμο Ναυπάκτου αναφέρει:

“Τα έντονα καιρικά φαινόμενα για άλλη μια φορά έφεραν στην επιφάνεια την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής στο Δήμο Ναυπακτίας, εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιας έκτασης προβλήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο χείμαρροι Ανατολικά και Δυτικά της πόλης είναι στα όρια της υπερχείλισης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χείμαρρος στο Ξηροπήγαδο γίνεται ορμητικό ποτάμι καταστρέφοντας περιουσίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι παραλιακές οδοί πλημμυρίζουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκλείονται δρόμοι προς την ορεινή Ναυπακτία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάθετοι οδοί στους δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης γίνονται ποτάμια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν την ώρα που το κακό έχει γίνει.

Διαχρονικό φαινόμενο είναι οι κατολισθήσεις στους δρόμους της ορεινής Ναυπακτίας.

Όλα αυτά  επιβεβαιώνουν ότι η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών δεν είναι επιλέξιμα για την ΕΕ, κυβέρνηση, περιφέρεια και το Δήμο.

Είναι επιλέξιμα όμως να χάνονται περιουσίες, να πλημμυρίζουν σπίτια και καταστήματα, να μεταφέρονται κάτοικοι σε ξενοδοχεία, να καταστρέφεται δημόσια περιουσία.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και για το Δήμο και την Περιφέρεια και τα αστικά κόμματα που έχουν κυβερνήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Να γίνει άμεση αντικειμενική καταγραφή, οι πληγέντες να αποζημιωθούν στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι πληγέντες (περιουσίες, οικοσκευές, κατοικίες, αποθήκες, καταστήματα κλπ), να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και η κατασκευή των αναγκαίων και κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής, που έπρεπε να είχαν γίνει χτες!

Επίσης, απαιτούμαι όσοι χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό και εισέρχονται στην Ιόνια Οδό εξαιτίας της καταστροφής, να μην πληρώνουν διόδια.

Αυτό που επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Και αυτό καλούμε το λαό της πόλης να κάνει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να οργανώσει τον αγώνα του και να φροντίσει για το μέλλον που αξίζει στον ίδιο και τα παιδιά του.”

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ