Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποια είδηση έβγαλε η συνέντευξη του Τάκη Λουκόπουλου

Published

on

συνέντευξη-Λουκόπουλος-

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε προς τα ΜΜΕ ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» Τάκης Λουκόπουλος.

Στην συνέντευξη που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου στο Ξενία, ήταν παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σιαμαντάς, Νίκος Δημητρόπουλος, Πάνος Κονίδας, Γρηγόρης Σκαρλάτος καθώς και το μέλος της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» Κώστας Καρακώστας.

«Θεωρούμε αναγκαία τη συνέντευξη αυτή για να εξηγήσουμε την πορεία των έργων αλλά και τη σχέση μας με τη νέα δημοτική αρχή και τη συνεργασία που πρέπει να έχουμε  ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα, σημείωσε ο Τάκης Λουκόπουλος.

«Δεν σκεπτόμαστε να ακολουθήσουν την πεπατημένη όπως κάνει κάθε αντιπολίτευση και θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε μόνο τα συνεχιζόμενα έργα κατά τη διάρκεια της συζητήσεις τεχνικού προγράμματος για το 2020.

Επιλέξαμε να δώσουμε τις δικές μας προτάσεις για πιο αποτελεσματική διοίκηση στο δήμο Ναυπακτίας», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η «Ενωτική πρωτοβουλία» μόνο το θέμα των πεζοδρομίων καταψήφισε στο Τεχνικό πρόγραμμα.

συνέντευξη-Λουκόπουλος-

Τρεις οι άξονες που κινηθήκαμε

Ακολούθως αναφέρθηκε στους τρεις άξονες που κινήθηκε και έδωσε έμφαση η «Ενωτική πρωτοβουλία» στη διάρκεια της θητείας της, όπου είναι οι ακόλουθοι: Τουριστική ανάπτυξη. Ποιότητα ζωής και νεολαία. Ενίσχυση κοινωνικών δομών.

Τουριστική ανάπτυξη

Επεξηγηματικά ανέφερε για την τουριστική ανάπτυξη, το μοντέλο θάλασσα και ορεινός όγκος, με σύνδεση τουρισμού και πρωτογενούς τομέα, φέρνοντας ως  παράδειγμα το Βόλο με το Πήλιο.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την τουριστική ανάπτυξη αναφέρθηκε στα έργα ανάδειξη της καστρούπολης της Ναυπάκτου, με επτά μεγάλα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν αυτήν ακριβώς την στόχευση.

Απαριθμώντας τα έργα, άλλα εκ των οποίων δημοπρατήθηκαν και άλλα είναι υπό δημοπράτηση, αναφέρθηκε στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, το έργο στο Ξενία, το πολιτιστικό μονοπάτι, την αποκατάσταση των τειχών και των κρηνών στον χώρο του Κάστρου και στο λιμάνι, την ανάπλαση Αγίας Παρασκευής, τα κέντρα εμπορίου, την ανάπλαση της πλατείας Παπαχαραλάμπους, έργα τα οποία αναδεικνύουν την ταυτότητα της Ναυπάκτου ως Καστρούπολη.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο παραλιακό μέτωπο αναφέρθηκε στα έργα ασφαλτόστρωσης των παζαριών, την ανάπλαση του Αλσυλλίου Γριμπόβου, στον φωτισμό του λιμανιού, την πλωτή εξέδρα, την τοποθέτηση του Seatrac για την πρόσβαση των ΑμεΑ, το έργο του τουριστικού καταφυγίου κκαι την δρομολόγηση της απεμπλοκής στις νεροτσουλήθρες, καθώς η διαμάχη μεταξύ Δήμου και επενδυτών λήγει τον Φεβρουάριο.

Σημαντικό κομμάτι όπως ανέφερε είναι και αυτό του εναλλακτικού τουρισμού, με έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη την τουριστική όπως: το αναρριχητικό πεδίο της Βαράσοβας, τα μονοπάτια πεζοπορικών διαδρομών και την στήριξη από το δήμο αθλητικών διοργανώσεων.

Ποιότητα ζωής και νεολαία

Στο εξίσου σημαντικό άξονα που αφορά την ποιότητα ζωής αναφέρθηκε ακολούθως, σημειώνοντας την ολοκλήρωση του Ειδικού σχολείου, την  μελέτη για το ΕΠΑΛ, την αγορά οικοπέδου για το 3ο Δημοτικό Σχολείο, την δημιουργία χώρων στάθμευσης, την δημιουργία γηπέδων αθλοπαιδιών στα προαύλια των σχολικών μονάδων. Ανέφερε επίσης το γήπεδο του Λυγιά της Γαβρολίμνης ενώ σημείωσε πως προγραμματίζονται με εγκεκριμένη χρηματοδότηση γήπεδα στον Πλάτανο και στην Άνω Χώρα καθώς και ότι σήμερα λειτουργούν 45 παιδικές χαρές σε ολόκληρο τον Δήμο Ναυπακτίας.

Στην  συμβολή του στην αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων κατέταξε και την  επανεκκίνηση του ΓΠΣ (β’ φάση),  το έργο της ενίσχυσης του βιολογικού Ναυπάκτου, την ύδρευση των δυτικών προαστίων, την μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ και την δημιουργία Πράσινων σημείων στον Δήμο.

Ενίσχυση κοινωνικών δομών

Στον τρίτο άξονα, αυτόν της ενίσχυσης των κοινωνικών δομών του Δήμου σημείωσε την δημιουργία των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης ΚΔΑΠ, του Κέντρου κοινότητας, όπου εργάζονται περίπου 90 άτομα, με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική κοινωνία.

Να τρέξουν για να υλοποιηθούν τα έργα

Κλείνοντας ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» Τάκης  Λουκόπουλος έκανε δύο παρατηρήσεις:

Η πρώτη: «Δεν ζητήσαμε  από την νέα δημοτική αρχή να μας πει για το έργο της αλλά ζητήσαμε  το όραμα της και το σχεδιασμό της για το Δήμο, κάτι που δεν είδαμε!»

Η δεύτερη: «Απαιτείται δουλειά από όλους, Δήμαρχο, αντιδημάρχους και

δημοτικούς συμβούλους να τρέξουν για να υλοποιηθούν τα έργα.».

Τέλος, σημείωσε με έμφαση ότι: «Νιώθουμε υπερήφανοι για όλα αυτά τα έργα, αντικείμενο σκληρής δουλειάς της δημοτικής μας αρχής τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Ταυτόχρονα, δίπλα στη νέα δημοτική αρχή θα φροντίσουμε ώστε να υλοποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα των 35,5 εκατομμυρίων ευρώ.».

 

Αλλαγή ρότας για Τουριστικό καταφύγιο

τουριστικό-καταφύγιο-Ναυπάκτου-και-οι-ενστάσεις

Σε ερώτηση από το Nafsweek ότι κάποια έργα βρίσκονται σε κρίσιμη φάση, όπως το τουριστικό καταφύγιο, αλλά και το ότι αναφέρθηκε από νέα δημοτική αρχή ότι υπάρχουν φάκελοι με πολλά προβλήματα, έχοντας ευθύνη ως αντιπολίτευση αλλά και επειδή αυτά τα έργα τα δρομολόγησε η δική του δημοτική αρχή τι προτίθεται να κάνει στην περίπτωση που δεν υλοποιηθούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μας απάτησε, σε συνεργασία με τον Γιώργο Σιαμαντά πρώην πρόεδρο της Αιτωλικής  και πρώην αντιδήμαρχο ο οποίος ανέφερε σχετικά με το έργο του τουριστικού καταφυγίου:

«Έχουμε συνεχή επαφή και συνεργασία με αρμόδιους φορείς και θεωρούμε ότι τα πράγματα θα είναι θετικά. Πρόσφατα  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Γκίζα και τονίστηκε ότι υπάρχει θέμα απορρόφησης της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Interreg, μια και το συγκεκριμένο ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ δεν επαρκεί για να είναι λειτουργικό το έργο. Το ποσό αυτό αρκεί μόνο για ένα λειτουργικό αλιευτικό καταφύγιο όπου μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 20-30 σκάφη.

Εμείς, σύμφωνα με τη μελέτη, ζητάμε τη δημιουργία και τη χρηματοδότηση τουριστικού καταφυγίου σκαφών το οποίο βέβαια έχει ορίζοντα υλοποίησης μια τριετία, όμως είναι αβέβαιο πώς θα είναι τα πράγματα μετά από τρία χρόνια και αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί,  οπότε μπορεί να βρεθούμε μπροστά στο δυσάρεστο γεγονός να μας ζητηθεί από το πρόγραμμα να επιστρέψουμε το ποσό της χρηματοδότησης.

Πάντως εξετάζεται, μία και στην περιοχή είναι χωροθετημένη Μαρίνα που απαιτεί μεγαλύτερο κόστος κατασκευής,  το 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να μην χαθεί, να οδηγηθεί σε άλλο λιμενικό έργο και να παραμείνει σε επόμενο χρόνο και χρηματοδότηση το θέμα της δημιουργίας τουριστικού καταφυγίου για τον ελλιμενισμό περίπου 100 σκαφών.».

Συλλογική η απόφαση

Σε άλλη ερώτηση και σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται η δημοτική παράταξη «Ενωτική πρωτοβουλία» και αν θα παραμείνει επικεφαλής της ο  Τάκης Λουκόπουλος, πρώην Δήμαρχος απάντησε:

«Η ενωτική πρωτοβουλία χαίρει άκρας υγείας και πρέπει να σημειώσω ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Έχουμε μία σοβαρή δημοτική παράταξη.  Ένας μεγάλος Δήμος όπως ο Δήμος Ναυπακτίας δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο στους παλιούς. Ωστόσο δεν θα ήθελα να κάνω προβλέψεις μία και η επιλογή είναι συλλογική απόφαση της Δημοτικής μας παράταξης.».

Δεν επικοινωνήσαμε σωστά τα έργα μας

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τους λόγους που η «Ενωτική πρωτοβουλία» δεν είναι δημοτική αρχή, χάνοντας τις εκλογές, σημείωσε ότι:  «θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα εάν γίνονταν σήμερα οι εκλογές. Ένας λόγος που  χάσαμε στις εκλογές είναι ότι δεν επικοινωνήσαμε σωστά τα έργα. Σηκώσαμε τα μανίκια και καταθέσαμε μελέτες και προτάσεις. Αντίθετα επικοινωνήθηκαν μικρό – εξυπηρετήσεις που μας έφεραν πίσω.».

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη τύπου ο Τάκης Λουκόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν τεχνικά δελτία στην περιφέρεια που κατατέθηκαν από την δημοτική του αρχή για έργα την περίοδο 2021 – 2027, όπως αυτό για το τούνελ  και όχι μόνο και θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή να το γνωρίζει αυτό.

Τέλος ευχήθηκε υγεία καλά Χριστούγεννα  και ευτυχισμένο το νέο έτος.

συνέντευξη-Λουκόπουλος-

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ