Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Προσχεδιασμένη η εξόντωση των ΚΔΑΠ;

Published

on

Με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, ο ΠΑ.Σ.Ε.ΚΔΑΠ  (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζόμενων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)  κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων λόγω των Κυβερνητικών μεθοδεύσεων που τα θέτουν εκτός σχολικών κτιρίων. Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να διασφαλιστεί από τον ίδιο προσωπικά πως δεν θα επιτραπεί σε κανένα Υπουργείο να νομοθετήσει ρυθμίσεις οι οποίες θα έχουν σαν άμεσο αποτέλεσμα την εκτεταμένη συρρίκνωση ή ακόμα και τον αφανισμό των δημοτικών ΚΔΑΠ.

Αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή:

(…) Και να έρθουμε τώρα στο επίκεντρο της παρούσης επιστολής που δεν είναι άλλη από την πληροφορία που είχαμε από επαφές μας στο Υπ. Παιδείας, όπως αναφέραμε παραπάνω, πως  στα  πλαίσια  της  διαβούλευσης  του  εν  λόγω  σχεδίου  νόμου,  η Υπουργός  Παιδείας  κυρία  Κεραμέως,  ζήτησε από  το  Υπουργείο  Εργασίας να απαλειφθεί η διατύπωση που δίνει «κατ’ εξαίρεση» τη δυνατότητα στους Δήμους να στεγάζουν ΚΔΑΠ σε σχολικά κτίρια και αντ’ αυτού να μην επιτρέπεται ΚΑΘΟΛΟΥ η στέγαση των ΚΔΑΠ σε σχολικά κτίρια.

Η πρόταση, η θέση και η πρόθεση αυτή της Υπουργού Παιδείας αποτελεί μία ευθεία επίθεση εναντίον των δημοτικών ΚΔΑΠ, των εξυπηρετούμενων παιδιών σε αυτά και των εργαζομένων σε αυτά, καθώς όπως είναι γνωστό μεγάλο ποσοστό των δημοτικών ΚΔΑΠ στεγάζεται σε σχολικά κτίρια. Είναι αδιανόητο, τόσο για εμάς όσο και γενικότερα για την οικογένεια της αυτοδιοίκησης, η Υπουργός Παιδείας να επιχειρεί και να ζητά την έξωση των ΚΔΑΠ από τα σχολεία, ακολουθώντας τις πιέσεις και τα αιτήματα τόσο των συναδέλφων μας της ΔΟΕ (όπως έχουν  διατυπωθεί  δημόσια  στο  παρελθόν: https://www.ipaidia.gr/eidiseis/anakoinosi-tis-doe-gia-ta-kdap) όσο και των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΚΔΑΠ που θέλουν να «βγάλουν από  τη  μέση»  τα  δημοτικά  ΚΔΑΠ  για  να  μείνει  «η  πίτα»  της  χρηματοδότησης ολόκληρη μόνο για αυτούς και τις κρατικοδίαιτες «επιχειρήσεις» τους.

Η Κυβερνητική επίθεση στα ΚΔΑΠ των Δήμων (με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις όπως η επιπλέον χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ)δείχνει να είναι προσχεδιασμένη, καλά οργανωμένη  και  να  έχει  ως  στόχο  τη  εκτεταμένη  συρρίκνωση  ή  ακόμα  και  τον αφανισμό των δημοτικών ΚΔΑΠ.

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι με τον σχεδιασμό του Υπ. Εργασίας της ΚΥΑ και της Πρόσκλησης της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» μέσω της οποίας χρηματοδοτούνται (και) τα ΚΔΑΠ, όπου μπήκαν οριζοντίως και αδιακρίτως καταστροφικοί χρηματοδοτικοί περιορισμοί μόνο για τα ΚΔΑΠ. Αποτέλεσμα ήταν το σύνολο των δημοτικών ΚΔΑΠ πανελλαδικά να καλύψει το 50%  των προσφερόμενων θέσεων με  επιδοτούμενα με voucher παιδιά γεγονός  που  οδήγησε  στην χρηματοδοτική  καθίζηση των  δημοτικών  ΚΔΑΠ, αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τις Δομές, απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις ωρών εργασίας. Ευτυχώς, μετά από έντονες πιέσεις της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ, το Υπουργείο Εσωτερικών ήρθε να καλύψει με επιπλέον χρηματοδότηση τον παραπάνω ατυχή και επιθετικό σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, κάτι που ως διαδικασία βέβαια,  δυόμιση  μήνες  μετά  την  έναρξη  της  σχολικής  χρονιάς, δεν  έχει  ακόμα ολοκληρωθεί.

Τώρα, λοιπόν, μαθαίνουμε πως το Υπουργείο Παιδείας ζητάει να μην στεγάζονται τα ΚΔΑΠ σε σχολικά κτίρια. Το ίδιο κάνει εμμέσως πλην σαφώς και το Υπουργείο Εργασίας μέσω της διατύπωσης της σχετικής παραγράφου της διάταξης, όπως αναλύσαμε παραπάνω(…).

Κλείνοντας αναφέρεται στην επιστολή:

(…)Επειδή δεν είναι λογικό να νιώθουμε, αλλά και να είμαστε στην πράξη, διαρκώς διωκόμενοι τόσο εμείς οι εργαζόμενοι στις Δομές όσο και οι Δήμοι που τις διοικούν, από τις κυβερνητικές επιλογές για το μέλλον των δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Σας  καλούμε  κύριε  Πρωθυπουργέ  να  μεριμνήσετε  προσωπικά  ώστε  να σταματήσει η οργανωμένη αυτή επίθεση στελεχών της Κυβέρνησης στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Σας  καλούμε  να  εισακούσετε  τις  κοινές  προτάσεις  της  ΚΕΔΕ  και  των εργαζομένων  στα  ΚΔΑΠ  και  ΚΔΑΠ-ΜΕΑ  για  αλλαγή  του  συστήματος χρηματοδότησης των Δομών, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση βάσει πραγματικού λειτουργικού κόστους και μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών αυτών. Σας καλούμε να σταθείτε στο πλάι των παιδιών που εξυπηρετούμε και των οικογενειών  τους,    στο  πλάι  του  επιτυχημένου  αυτού  θεσμού  της  τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλάι των συμβασιούχων επί 10, 15, ακόμα και 18 συναπτά και αδιάκοπτα έτη, όπως μας είχατε υποσχεθεί σε παλαιότερη συνάντησή μας. Παραμένουμε  στη  διάθεση  του  Γραφείου  Πρωθυπουργού  για  οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση κρίνετε απαραίτητη για όλα τα παραπάνω.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο Καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα

Published

on

By

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου ανακοινώνει  το Ωράριο των Καταστημάτων για την Μεγάλη Εβδομάδα και εύχεται σε όλους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!
Ο Πρόεδρος
Παπαϊωάννου Αποστόλης
Η Γραμματέας
Κόκλα Κατερίνα
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
                      “Ο ΕΡΜΗΣ”
              ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ  1911

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Χόρεψαν με την ψυχή τους!

Published

on

By

Κατάμεστο ήταν το Παπαχαραλάμπειο Κλειστό Γυμναστήριο  Ναυπάκτου από μαθητές και γονείς που παρακολούθησαν το «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών», την Κυριακή 21 Απριλίου το πρωί.

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό.

Με εξαιρετικές χορογραφίες αυτοσχεδίασαν και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα από τους θεατές.

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν το  Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών στην  Ναύπακτο, που πλέον έχει γίνει θεσμός, με τους νέους να το αγκαλιάζουν, δίνοντας τον δικό τους τόνο στην δράση.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ρυθμό και τον χορό, η ανάπτυξη των σχέσεων, συνεργασίας, ομαδικότητας και φιλίας.

Όπως προαναφέραμε στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ χορού Ναυπάκτου πήραν μέρος δεκαεπτά σχολεία, από το Αγρίνιο, το Αιτωλικό, τον  Αγ, Κωνσταντίνο, Ευηνοχώρι, το  Μεσολόγγι, το Αντίρριο και από την Ναύπακτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού την Κυριακή στο Παπαχαραλάμπειο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν αυτό την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Γυμναστήριο Ναυπάκτου το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

10.30: ΕΝΑΡΞΗ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Πρόγραμμα με μοντέρνους χορούς (μίξη)

Υπεύθυνος καθηγητής: Ακαλέστου Σταυρούλα

2ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

HIP HOP

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζαβιτσανάκης ΠαναγιώτηςΠοντίκη ΒασιλικήΔάφνου ΑντωνίαΜπάρμπα Αλεξάνδρα

1ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μοντέρνο, Hip Hop, Βαλς, Disco

 Υπεύθυνος καθηγητής: Λιάπης Λάμπρος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

PARTNERSHIP Book – Black Ori  Σύγχρονος χορός

“CONFLICT – Sand – Nathan Lanier” Σύγχρονος χορός

“Remix Modern Dance”  Μοντέρνο – Χιπ Χοπ

«Αλλά τα Βράδια» Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Θώδη ΧαΐδηΓήτα Βασιλική

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δημαρά Κωνσταντίνα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ανθρώπινα δικαιώματα – σύγχρονος χορός (GLORY)

Ανθρώπινα δικαιώματα – χορός με κορδέλες (ΑΛΗΛΟΥΙΑ)

   Ελευθερία στην έκφραση- ρυθμική με κορδέλα (HAVANA)

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νικολάου Στάλω

4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Hip Hop, Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζωναρά ΆνναΖορμπά Βησσαρία

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Dynamite BTS

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γούργαρη Ελένη

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Hip Hop

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπαδημητρίου Γεώργιος, Δερμιτζιώτη Ευγενία

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

«OI QUECALOR-ΙΣΤΕΣ» Hip Hop

«LAS KOTRONEROS»     Hip Hop και σύγχρονος χορός

Υπεύθυνος καθηγητής: Αγγελόπουλος Αλέξανδρος

1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Hip Hop, Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζερβουλάκος ΒασίλειοςΤέφας Σωτήριος

3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Angels in Tibet

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζια Μαρία

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

Σύγχρονο

Υπεύθυνος καθηγητής: Σταθάτος Γεώργιος

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

“Η ΒΙΑ”

Υπεύθυνοι καθηγητές: Τραγουλιάς Γεώργιος, Κυρίτση Αλεξάνδρα, Μανδέλλου Μαρία

2ο ΓΕ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Σύγχρονοι χοροί

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιωάννου Μαρία, Φλωροπούλου Παναγιώτα

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ