Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σκοντάφτει» στην απαγόρευση των προσλήψεων!

Published

on

Μεγάλη αναταραχή υπάρχει στους κόλπους  χιλιάδων ενδιαφερόμενων για την προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας για την κάλυψη 1.213 νέων μόνιμων προσλήψεων σε δήμους σε την Ελλάδα.

Η καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης της Δημοτικής Αστυνομίας από το ΑΣΕΠ, χωρίς δική του υπαιτιότητα, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε χιλιάδες εν δυνάμει υποψηφίους, αφού ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης της πολλοί κινδυνεύουν να τεθούν αυτόματα εκτός.

Ειδικότερα η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει ανώτατο ηλικιακό όριο για την συμμετοχή υποψηφίων, το οποίο ορίζεται στα 35 έτη και καθορίζεται βάσει της χρονολογίας γέννησης των υποψηφίων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι το 2023 έχουν      συμπληρώσει τα 35 χρόνια, εάν η προκήρυξη βγει το 2024 μένουν «εκτός» αφού θα έχουν μπει στο 36ο έτος της ηλικίας τους.

Ενώ το  ΑΣΕΠ έχει έτοιμο τον διαγωνισμό, αναμένει τις απαραίτητες «υπογραφές» από τους δημάρχους των δήμων που συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη για τις 1.213 θέσεις.

Το πρόβλημα, ωστόσο, εντοπίζεται στο ποιοι δήμαρχοι θα υπογράψουν τις προσλήψεις αυτές.

Mε δεδομένο μάλιστα ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που  αφορούν στον διορισµό ή την πρόσληψη  προσωπικού σε ΟΤΑ εξαιτίας της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών,  η έκδοση της προκήρυξης μέχρι τα    τέλη του 2023 φαντάζει σχεδόν αδύνατη, αφού κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να προχωρήσει στην   αποδοχή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι  οι προσλήψεις στο αναβαθμισμένο σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν σε 158 δήμους και αφορούν τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Δευτεροβάθμια).

Για τον Δήμο Ναυπακτίας, σύμφωνα με το αίτημά του, προβλέπονται 10 θέσεις για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ