Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στηρίζει Γκίζα η παράταξη του Ντ. Τσουκαλά

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο Ντίνος Τσουκαλάς και η δημοτική παράταξη «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» δίνουν την στήριξή τους στον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα. Αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο συνδυασμός μας «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» και ο επικεφαλής του Ντίνος Τσουκαλάς, από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για το αύριο του Δήμου Ναυπακτίας υπήρξαμε ξεκάθαροι απέναντι σε όλες και σε όλους. Μιλήσαμε για τις αρχές που επιθυμούμε να διέπουν τη διοίκηση του Δήμου μας, καθώς και για το πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει και επιθυμούμε να εφαρμοστεί στην επόμενη θητεία, δίνοντας στη Ναυπακτία την ώθηση που της αξίζει.

Η πρωτοβουλία μας αυτή αποτέλεσε συνέπεια της διαπίστωσης των βασικών ελλείψεων που έχει σήμερα ο Δήμος, σε επίπεδο οργάνωσης, σε επίπεδο σταθερής διοίκησης και κυρίως σε επίπεδο οράματος.

Από αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν είναι δυνατόν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να επιλέξουμε ως καλύτερη λύση για τον τόπο μας τη δημοτική αρχή του κ. Τάκη Λουκόπουλου, που δυστυχώς δεν μπόρεσε επί πέντε χρόνια να δώσει λύσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα της περιοχής μας.

Που οδηγούμαστε λοιπόν; Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλης Γκίζας, αποτελεί την άλλη επιλογή, την οποία και αποφασίσαμε να στηρίξουμε, ξεκαθαρίζοντας όμως και εδώ πως η συγκεκριμένη μας κατεύθυνση δεν είναι άκριτη.

Αναγνωρίζοντας καταρχήν την καθαρότητα του ίδιου, έτσι όπως κατά κοινή ομολογία έχει αποτυπωθεί στη Ναυπακτία από την προσωπική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, στα πλαίσια των συναντήσεων και συζητήσεων που έγιναν αυτές τις ήμερες καταλήξαμε στην απόφαση στήριξης προς το πρόσωπό του.

Συμφωνώντας σε θέματα αρχών και στη φιλοσοφία της διοίκησης που πρέπει να διέπει το Δήμο Ναυπακτίας, βρήκαμε κοινή γραμμή στα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τη Ναυπακτία, το σήμερα του τόπου μας και κυρίως την επόμενη μέρα του.

Βασικές από τις προτάσεις της παράταξής μας «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» είναι κοινές με εκείνες της «Συνεργασίας Πολιτών», πράγμα που σημαίνει πως οι πολλοί μαζί έχουν περισσότερες πιθανότητες να τις εφαρμόσουν.

Στα πλαίσια αυτά και αφού γίνει ξεκάθαρο σε όλους και σε κάθε τόνο πως η στήριξή μας αυτή δεν αποτελεί προϊόν καμίας συναλλαγής θέσεων στην επόμενη ημέρα του Δήμου, δηλώνουμε συμπαραστάτες του κ. Βασίλη Γκίζα στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, για ένα καλύτερο αύριο για τη Ναυπακτία, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά, εκφραστής της οποίας κατά κοινή ομολογία είναι η παράταξή μας, αλλά και ο συγκεκριμένος υποψήφιος Δήμαρχος.

Η παράταξή μας «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος», εύχεται στον κ. Βασίλη Γκίζα καλή επιτυχία, και δηλώνει παρούσα και δυνατή στη νέα θητεία, συνδιοικώντας με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, έχοντας έναν και μόνο στόχο, το καλύτερο μέλλον για τη Ναυπακτία μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπακτίας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Published

on

By

Στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη της έξαρσης της Ιλαράς, κλιμάκιο του τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με  το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και τον Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, πραγματοποίησαν την Παρασκευή  5 Απριλίου 2024, εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως και 14 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε με τη συμβολή των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στους καταυλισμούς Σκα, Πούντου, Αντιρρίου (Αμπελόκηποι) τηρώντας όλα τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.  Αναλυτικότερα, το κλιμάκιο του Τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών, η Νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κ.Αγγελική Σταματίου και ο Διαμεσολαβητής κ.Ιωάννης Παναγιωτόπουλος προκειμένου να προβούν στον εμβολιασμό των παιδιών κατέγραψαν τις εμβολιαστικές ανάγκες τους ελέγχοντας τα ατομικά βιβλιάρια υγείας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών παρούσα ήταν και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υπεύθυνη των θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπακτίας, κ. Μαρίνα Ρισβά Πατακοπούλου, η οποία με δήλωσή της εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στο σύνολο του προσωπικού του ΕΟΔΥ, στον Προϊστάμενο Μετακινούμενων Πληθυσμών κ. Κωνσταντίνο Μήτρου, τις συνεργάτιδές του κ .Ελένη Πουλακίδα,  κ. Πολύμνια Βελκίδου και κ. Αικατερίνη Τσέκου, και στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δ.Ναυπακτίας για τον επαγγελματισμό και την άψογη οργάνωση της διαδικασίας.

Όπως σημείωσε η κ.Ρισβά-Πατακοπούλου «το σύνολο του προσωπικού επέδειξε επαγγελματισμό και εξαιρετικό συντονισμό, στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης εμβολιασμού.  Αντιμετώπισαν τη διαδικασία με σεβασμό, αξιοπρέπεια και αγάπη αναδεικνύοντας ανάγκη του εμβολιασμού σε ύψιστο αγαθό για την υγεία».

 *Ο Δήμος Ναυπακτίας λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά αξιοποιώντας χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ