Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Στοίχημα» η νέα πενταετία – Συνέντευξη του αντιδημάρχου Ντίνου Τσουκαλά στο Nafsweek.gr

Published

on

Σε ένα απολογισμό της τετραετίας που πέρασε, τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής όσο και στα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του, προχωρά μέσα από συνέντευξη που δίνει  στο Nafsweek.gr, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς.  Απαντά στα ερωτήματα που του θέσαμε, ερωτήματα  που αφορούν  θέματα πολιτισμού , τουρισμού,  παιδείας και πρόνοιας, βάζοντας θετικό πρόσημο στην  τετραετία αυτή.  Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει ως «στοίχημα» της δημοτικής αρχής την  πενταετία  που ξεκινά  από τη νέα χρονιά με στόχο  την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  των συμπολιτών μας και του τόπο μας.

Κοιτάζοντας πίσω την τετραετία που πέρασε, ως αντιδήμαρχος αλλά και ως δημοτική αρχή, ποιος είναι ο απολογισμός σας;

«Η τετραετία την οποίαν διανύσαμε ως δημοτική    αρχή θεωρώ ότι είχε μία θετική πορεία και αυτό αποτυπώθηκε στην κάλπη τον Οκτώβριο.

Θα πρέπει ωστόσο να εστιάσουμε στην πρώτη διετία της τετραετίας μας που είχε προβλήματα, όπως όλη χώρα, όλη η παγκόσμια κοινότητα, αυτά του  κορωνοϊού.

Είναι δεδομένο ότι η πανδημία δεν μας άφησε να  λειτουργήσουμε όπως θα θέλαμε και όχι μόνο εμάς αλλά και την περιφέρεια και σε κεντρικό επίπεδο.

Αποτέλεσμα ήταν να μείνουμε πίσω σε κάποια θέματα τα οποία είχαμε σχεδιάσει.

Όσον αφορά τη δικιά μου θητεία, που είχα αναλάβει τα κομμάτια του πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας, και πρόνοιας, χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, πιστεύω ότι έγινε μία εξαιρετική δουλειά.

Αυτό βέβαια δεν εξαρτήθηκε μόνο από μένα αλλά από το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου και       βέβαια από τον ίδιο το Δήμαρχο ο οποίος στήριξε οτιδήποτε χρειάστηκε για να μπουν σε μία βάση όλα αυτά τα πράγματα».

Η Ναύπακτος έχει κάποιες συγκεκριμένες εκδηλώσεις γνώστες χρόνια, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της πόλης  και του Δήμου. Τι πρόσθετο κάνατε στον τομέα του πολιτισμού;

«Ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι αλληλένδετα έτσι οι αναβαθμισμένες εκδηλώσεις είναι αυτές που φέρνουν και κόσμο την πόλη.

Κάθε φορά στις αντίστοιχες εκδηλώσεις βλέποντας ξένο κόσμο ρωτάω από πού ήρθαν και αν έχουν έρθει για πρώτη φορά στη Ναύπακτο, μια και  όλοι αυτοί είναι οι αυριανοί πρεσβευτές της πόλης.

Για παράδειγμα στις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας  και της Μεγάλης Παρασκευής ήταν  πάρα πολύς  κόσμος που είδε τις προβολές που έγιναν μέσω του δήμου και στο YouTube,  και είχαν θετικό αντίκτυπο γιατί ήρθε και καινούργιος κόσμος τη συγκεκριμένη περίοδο στην πόλη.

Τόσο οι εκδηλώσεις της Ναυμαχίας όσο και της    Μεγάλης Παρασκευής θεωρώ  ότι αναβαθμίστηκαν επί θητείας μας, ήρθαν μεγάλα ονόματα στη Ναύπακτο, που είναι μία έμμεση διαφήμιση.

Μην ξεχνάμε ότι πέρασαν από δω ο πρώην         πρόεδρος ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι νυν    πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επίσης επισκέφθηκαν την Ναύπακτο μεγάλα ονόματα που έχουν να κάνουν με την ιστορία της Ναυμαχίας.  Όλο αυτό είναι μία έμμεση διαφήμιση για την πόλη και για την περιοχή».

Στο κομμάτι του τουρισμού που αφορά και τα πεδινά και τα ορεινά τι θεωρείται ότι  προσθέσατε;

«Να πάρουμε σαν δεδομένο ότι μετά την πανδημία σε πανελλαδικό επίπεδο ο τουρισμός εμφανίζει μία αύξηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ναύπακτος θα είχε περισσότερο κόσμο αν δεν γινόταν κάποιες    στοχευμένες κινήσεις.

Βέβαια δεν κάναμε κάτι μαγικό, απλά στοχευμένα προβάλαμε τις ομορφιές της περιοχής μας, τα       συγκριτικά  πλεονεκτήματα που δελεάζουν έναν     επισκέπτη να μας επισκεφτεί.

Στο ορεινό κομμάτι, αν εξαιρέσει κάποιος την πρόσβαση, το οδικό δίκτυο το οποίο είναι αλήθεια πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, με το θέμα να αφορά την περιφέρεια, για κάτι που συνεχώς   πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα     χωριά μας στην Ορεινή Ναυπακτία είναι πανέμορφα και έχουν γίνει και επενδύσεις σε καταλύματα και   υποδομές.

Όσον αφορά το πεδινό μέτωπο, που ξεκινά από τα Κρυονέρια και καταλήγει στη Φωκίδα, εδώ έχουμε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Αφορά το κομμάτι στην Βαριά (νεροτσουλήθρες)  όπου  για χρόνια αποτελούσε μία εστία μόλυνσης και επικινδυνότητας ταυτόχρονα.

Εκεί δημιουργήθηκαν παιδική χαρά, χώροι ανα-ψυχής και περιπάτου για τους συμπολίτεςς μας,  τα γήπεδα Beach Volley που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες ακόμα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντίστοιχα έχει αναπλαστεί και το κομμάτι του  Γριμπόβου, με τη δημιουργία παιδικής χαράς την  διαμόρφωση του αλσυλλίου αλλά και την κατασκευή πίστας BMX, όπου  εκεί μπορούν να  φιλοξενηθούν διεθνείς αγώνες.

Ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν και τα νέα Seatrac. Όλα αυτά αναβαθμίζουν σε ποιότητα το παραλιακό μέτωπο, με την Ναύπακτο να είναι από τις ελάχιστες πόλεις στη χώρα μας που μπορείς να κάνεις μπάνιο μέσα στον αστικό ιστό.

Σημαντικό κομμάτι είναι και αυτό του αθλητικού    τουρισμού, όπου φιλοξενήσαμε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kite surf στην παραλία του Γριμπόβου με αθλητές από όλο τον κόσμο να βρίσκονται στη Ναύπακτο για ένα δεκαήμερο.

Μάλιστα, μπορούμε να ανακοινώσουμε,  εκτός    σοβαρού απροόπτου, ότι το καλοκαίρι του 2024  από τις  3 έως και  9 Ιουνίου, η Ναύπακτος θα  φιλοξενήσει διεθνή αγώνα jet ski με συμμετοχές    αθλητών από όλο τον κόσμο».

Για την αρμοδιότητά σας που αφορά τα σχολεία και τις υποδομές ποια είναι η εικόνα;

«Για ένα κομμάτι που μπορώ σαν αντιδήμαρχος να αισθάνομαι υπερήφανος είναι για τη δουλειά που έχουμε κάνει μαζί με τις σχολικές επιτροπές για την αναβάθμιση των κτιρίων καθώς και των αύλειων  χώρων των σχολείων.  Καταργήσαμε τις λυόμενες αίθουσες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο της Δάφνης.

Σε χώρους σχολείων έχουν τοποθετηθεί πλαστικοί χλοοτάπητες, έχουν δημιουργηθεί  χώροι αθλο-παιδιών, που έχουν γίνει πόλος έλξης για τα παιδιά που συγκεντρώνονται χειμώνα και καλοκαίρι εκεί».

Στο κομμάτι της πρόνοιας, και σε δύσκολους καιρούς που περνάει η κοινωνία μας, τι βήματα έχουν γίνει;

«Παραλάβαμε το Κοινωνικό παντοπωλείο με 120   συμπολίτες μας να σιτίζονται καθημερινά και αυτή τη στιγμή έχουν αυξηθεί 278.

Οι ωφελούμενοι συμπολίτες μας κάθε μέρα παραλαμβάνουν από το Κοινωνικό παντοπωλείο και το μαγειρείο μερίδες φαγητού, καθώς και ρούχα μία και έχουμε τμήμα ένδυσης αλλά και σχολικά είδη που έχουν ανάγκη οι μαθητές.

Μία φορά το μήνα οι ωφελούμενοι  παραλαμβάνουν τρόφιμα τα οποία χρησιμοποιούν στο σπίτι τους.  Να σημειώσω ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία για την εξεύρεση ενός κτιρίου το οποίο θα λειτουργεί ως εστιατόριο.

Όσον αφορά το κομμάτι του Επιδόματος Αλληλεγγύης -ΚΕΑ διεκπεραιώνουμε όλα τα έγγραφα τα   οποία απαιτούνται για να πάρει κάποιος το επίδομα απορίας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί το Παράρτημα Ρομά όπου γίνονται όλες οι ενημερώσεις που       αφορούν την κοινότητα αλλά και τα παιδιά τους που θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, να κάνουν τα εμβόλια, κλπ.

Μια υπηρεσία φροντίδας σε ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση σε τέτοιες υπηρεσίες για χρόνια. Επίσης λειτουργούμε μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης στελεχωμένη με επιστήμονες.

Θεωρώ ότι όλο αυτό θα πρέπει να είναι το στοίχημα μας από δω και πέρα παρέχοντας αυτές τις  υπηρεσίες στου συμπολίτες μας γιατί τα πράγματα δείχνουν δυστυχώς πως δεν βαδίζουν προς το καλύτερο».

Κλείνοντας, και με δεδομένο ότι είστε ανάμεσα στους τρεις πρώτους δημοτικούς συμβούλους σε αριθμό ψήφων, αυτό σημαίνει και πάλι θέση αντιδημάρχου στην νέα πενταετία της δημοτικής αρχής;

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι δική μου απόφαση. Εάν ο δήμαρχος θεωρεί ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος σε οποιονδήποτε τομέα, έχω την εντύπωση ότι θα κάνει την επιλογή του.

Πιστεύω ότι είναι το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής, και από οποιαδήποτε θέση βρίσκεται ο καθένας, η επόμενη πενταετία για τους συμπολίτες μας και για τον τόπο μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η Περιφορά των Επιταφίων στο Λιμάνι

Published

on

By

Και φέτος η Ναύπακτος ξεχώρισε για το μεγαλοπρεπές και κατανυκτικό σκηνικό στο φλεγόμενο Λιμάνι της την Μεγάλη Παρασκευή, παρουσία χιλιάδες κόσμου.

Οι Επιτάφιοι ξεκίνησαν από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για να κατευθυνθούν στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Εκεί, είχαν ήδη ανάψει οι φωτιές στις πολεμίστρες του Λιμανιού και στο νερό, ενώ, ο μεγάλος φλεγόμενος σταυρός στη μπούκα του Λιμανιού έκανε το σκηνικό ακόμη πιο επιβλητικό.

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμπράττοντας με την Χορωδία Πάτρας Cantelena συνόδευσαν τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου που ερμήνευσε το αριστουργηματικό έργο του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.  Στη μουσική συνοδεία ήταν ο Ηλίας Καλούδης και ο Γιώργος Κονής. Στην αφήγηση και την απαγγελία ήταν ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης

Μόλις οι Επιτάφιοι και οι ιερείς έφτασαν στην Ντάπια του Λιμανιού, οι ψαλμοί, οι δοξασίες και η υποβλητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μέσα από τις φλόγες δημιούργησαν την αίσθηση την πραγματικής κατάνυξης.  Ο λόγος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου έδωσε το έναυσμα για την αποχώρηση των Επιταφίων και την έναρξη των πυροτεχνημάτων στο φλεγόμενο Ενετικό Λιμάνι.

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ζωντανά (20:15) η Περιφορά των Επιταφίων

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 315 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 315ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Ω γλυκύ μου έαρ! :

Την ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη της  Μεγάλης Παρασκευής αναμένεται να βιώσουν και φέτος οι κάτοικοι  και οι επισκέπτες που θα βρεθούν την ημέρα αυτή  στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου. Αναμφισβήτητα η Ναύπακτος…

#   Είμαστε έτοιμοι για το ΕΣΠΑ 2021-2027; :

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν έργα, όταν βγουν οι προσκλήσεις, και εφόσον από τους δήμους υπάρχουν προτάσεις για ένταξη έργων που θα διαθέτουν…

#  Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια : 

Η τροποποίηση του πλαισίου κρίνεται αναγκαία καθώς υφίσταται κατεπείγουσα ανάγκη παροχής κατευθύνσεων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μεταβολές του ύψους, οι οποίες, παρόλο…

#  Ψηφιακός κυνισμός      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Η κοινωνία έπειτα από αλλεπάλληλες κρίσεις –οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή– έχει ανάγκη από φωτεινές σκέψεις και θετικά μηνύματα. Οι πολίτες ως δέκτες της πληροφορίας…

#   Η θέση του δημάρχου για το Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο :

το Σχέδιο που ψηφίστηκε από την Βουλή- νόμος πλέον-   προβλέπει πως το κεντρικό Πρωτοδικείο της  Αιτωλοακαρνανίας θα εδρεύει στο Αγρίνιο, με παράλληλη έδρα του στο Μεσολόγγι και Περιφερειακό στη Ναύπακτο. Αναφορικά με τον Δήμο Ναυπακτίας…

#  Χωρίς περίφραξη πλέον το λιμάνι της Ναυπάκτου  :

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, αφού ολοκληρωθεί η αρμολόγηση των τειχών θα περάσει στην  φάση της αποκατάστασης των σπηλαιώσεων και της δημιουργία νέου περιμετρικού καταστρώματος και…

#  Συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας για την ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα στη Δυτική Ελλάδα :  

Στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχει προχωρήσει η Περιφερειακή Αρχή για την ενίσχυση του Πρωτο-γενούς τομέα αναφέρθηκε διεξοδικά ο Αντιπεριφερειάρχης    Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

#   Οι πολίτες απαντούν για Πάσχα, Ιεραρχία, Εκκλησία :

Το κατά πόσο εμπιστεύονται και αντιλαμβάνονται το θεσμό της Εκκλησίας, αλλά και τους άλλους φορείς του Κράτους, καταγράφει δημοσκόπηση…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ