Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο προσκήνιο και πάλι το «πανωπροίκι» της ΔΕΥΑΝ

Published

on

Με ερώτησή του στο πρόσφατο και τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος – πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ και επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του νέου Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, Θωμάς Κοτρωνιάς, προχώρησε σε καταγγελία κατά της ΔΕΥΑΝ σχετικά με το θέμα της απόκρυψης της υπόθεσης  της προσφυγής της Περιφέρειας κατά της απόφασης του υπουργού και του Ανωτάτου Τεχνικού Συμβουλίου για την υπόθεση των πρόσθετων εργασιών – κόστους 2 εκατ. ευρώ (το γνωστό πανωπροίκι) –  στο έργο της αποχέτευσης Ναυπάκτου.

«…Πείστηκε η κοινωνία ότι το θέμα έληξε ενώ κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την απέναντι πλευρά, είχαν δηλώσει ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση», σημείωσε με έμφαση ο κ. Κοτρωνιάς.

Στην απάντησή της η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αγγελική Σμπούκη τόνισε ότι          «… η διαδικασία που ακολουθήθηκε σε σχέση με αυτή που ακολούθησε η δική σας θητεία κ. Κοτρωνιά, είχε ένα αίσιο τέλος. Μην προσπαθείτε να το μηδενίσετε. Οι πολίτες της Ναυπάκτου χαίρονται αυτή τη νίκη».

 

«Για τη ΔΕΥΑΝ και το κράτος το θέμα είναι λήξαν»

Για το θέμα, τις διαδικασίες και τις πιθανές επιπτώσεις στην ΔΕΥΑΝ ζητήσαμε την άποψη του οικονομολόγου, μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ και νέου δημοτικού συμβούλου Νίκου Δημητρόπουλου.

 

«Το οριστικό πρωτόκολλο παραλαβής του έργου της αποχέτευσης Ναυπάκτου εγκρίθηκε από την Περιφέρεια, που περιείχε το «πανωπροίκι» του ενός 1,7 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μειοψηφούντων του διευθυντή της ΔΕΥΑΝ Δημήτρη Κότσαλου και του αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα.

Μετά από αυτό η ΔΕΥΑΝ έκανα δύο κινήσεις:  διοικητικά προς το Ανώτατο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του κράτους και ταυτόχρονα προσέφυγε στο Εφετείο Πατρών κατά του πρωτοκόλλου που ενέκρινε η Περιφέρεια και κατά πιθανής αρνητικής απόφασης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων.

Μετά από τέσσερις πολύωρες συνεδριάσεις το Ανώτατο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, ανεξαρτήτως της συμπληρωματικής σύμβασης, εξέτασε όλο το έργο από την αρχή και έκρινε με οριστική του απόφαση ότι κακώς καταλογίστηκαν εργασίες 2 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Η απόφαση αυτή μεταφέρθηκε στον Υπουργό ο οποίος και την προσυπέγραψε

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή, αλλά έπρεπε η ΔΕΥΑΝ να αποσύρει από το Εφετείο Πατρών την προσφυγή της κατά της Περιφέρειας και κατά του Συμβουλίου.

Η ΔΕΥΑΝ όντως αποσύρει την προσφυγή και ο υπουργός δίνει εντολή προς την Περιφέρεια για άμεση εκτέλεση της απόφασης.

Μάλιστα οι περιφερειακοί υπάλληλοι υπέβαλαν αίτημα προς το Υπουργείο αν θα πρέπει η απόφαση να εκτελεστεί άμεσα, με το Υπουργείο να απαντά με επιστολή του για την άμεση εκτέλεσή της.

Γιατί ΔΕΥΑΝ σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο του κράτους το θέμα έκλεισε.

Από κει και πέρα ο οποιοσδήποτε θιγόμενος μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Εδώ έχει μία ευθύνη η υπηρεσία -βλέπε Περιφέρεια – καθώς κοστολόγησε εργασία που δεν έπρεπε να έχει κοστολογήσει.

Σε κάθε περίπτωση για τη ΔΕΥΑΝ και το κράτος το θέμα είναι λήξαν.

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας έγινε η προσφυγή αυτή και επαναλαμβάνω ότι ο κάθε θιγόμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ζήτημα είναι μεταξύ Περιφέρειας και εργολάβου και εδώ μπορεί να ληφθεί ακόμα και Πολιτική απόφαση για τη διευθέτησή του».

 

«Υπάλληλοι λειτουργούν υπέρ του εργολάβου»!!!

Το Nafsweek, με αφορμή τις δηλώσεις του στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο ζήτησε και την άποψη – θέση του καταγγέλλοντος δημοτικού συμβούλου Θωμά Κοτρωνιά, όπου και μας δήλωσε για την υπόθεση:

 

«Φυσικά και δεν έχει λήξει το θέμα, ανεξάρτητα με την απόφαση υπουργού, η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια.

Εδώ όμως έχουμε τρομερά πράγματα, γιατί στην περίπτωση αυτή δεν προσέφυγε ο εργολάβος του έργου αλλά οι υπάλληλοι της Περιφέρειας κατά της απόφασης του υπουργού και του Ανώτατου Τεχνικού Συμβουλίου και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι όλα αυτά δεν ήταν σε γνώση της Αντιπεριφερειάρχη της κας Σταρακά!

Πέρασαν το θέμα κάτω από τη μύτη της περιφέρειας και το έστειλαν στο Εφετείο Πατρών.

Υπάρχει πιθανότητα το Εφετείο να πάρει μία άλλη απόφαση και ξαφνικά τα 2 εκατομμύρια να γίνουν 4 απαιτητά από την ΔΕΥΑΝ και τον Δήμο.

Οι υπάλληλοι κατά την παραλαβή έκαναν επιμετρήσεις στο έργο, κρίθηκε η υπόθεση, με το Ανώτατο Τεχνικό Συμβούλιο να δέχεται τις επιμετρήσεις που είχα κάνει εγώ ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ.

Μετά από αυτό πήγε το θέμα από την ΔΕΥΑΝ στο Ανώτατο Τεχνικό Συμβούλιο και στον Υπουργό».

Υπάρχει δηλαδή σήμερα κίνδυνος για “περίεργη” εξέλιξη στο θέμα;

«Αν προσέφευγε κατά της απόφασης του υπουργού και του Τεχνικού Συμβουλίου ο εργολάβος οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες. Όμως εδώ ήρθαν και προσέφυγαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζει η αντιπεριφερειάρχης.

Αυτό λέει πάρα πολλά!!!

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ να προσφεύγουν οι υπάλληλοι κατά του υπουργού και του Ανώτατου Τεχνικού Συμβουλίου, ουσιαστικά λειτουργώντας υπέρ του εργολάβου!

Και εγώ από την πλευρά μου ρωτάω τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Ναυπακτίας γιατί δεν ενημερώνει την κοινωνία για τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα και απλά επιμένει ότι έχει λήξει οριστικά;

Θα πρέπει όλοι μαζί να δούμε τι θα κάνουμε για το σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 314 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 314ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Αντιπυρική περίοδος – Πόσο έτοιμοι είμαστε;:

Όλα   συνηγορούν ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί το δυσκολότερο  εδώ και πολλά  χρόνια στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών. Ήδη τα πρώτα δείγματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά και οι πρόσφατες πυρκαγιές…

#   Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας και 20 χρόνια Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου:

Η Φλόγα έφτασε στην Γέφυρα με λαμπαδηδρόμους εργαζόμενη στην εταιρεία και τον Παναγιώτη  Γιαννάκη όπου και άναψε τον βωμό στον χώρο  υποδοχής.

Ακολούθησε η τελετή υποδοχής…

#  Ενημέρωση κατοίκων για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο : 

Σύμφωνα με τον Νόμο 4830/21 οφείλουν να προβούν σε εμβολιασμό, ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα), στείρωση ή αποστολή γενετικού υλικού και αποπαρασίτωση των δεσποζόμενων ζώων τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για παράλειψη σήμανσης…

#  Στης ακρίβειας τον καιρό :

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιοποίησε η Eurostat, η Ελλάδα είχε τον Μάρτιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης…

#  «Γνωστές μούρες»        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Ελάχιστη σημασία αποδίδεται στο ότι συνήθως πρόκειται για ανθρώπους χωρίς πολιτική εμπειρία, συχνά δε χωρίς μεγάλη σχέση με την ιδεολογική διαδρομή του κόμματος που…

#   Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών – Χόρεψαν με την ψυχή τους! :

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο της Ναυπάκτου, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό…

#  Συνάντηση εργασίας για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών:  

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κεντρική συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Αναθέτουσας Αρχής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ομάδας Έργου της Αναδόχου Εταιρείας. Στην συνάντηση…

#   Οριστικό τέλος του taxisnet :

Τα πάνω κάτω θα έλθουν με το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας που δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το οποίο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια τεχνικού συμβούλου…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Φλόγα» Ναυπάκτου: Σε πασχαλινούς ρυθμούς

Published

on

By

Το πασχαλινό μπαζάρ της «Φλόγας» έχει ξεκινήσει!

Στο παράρτημά του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στην Ναύπακτο,  στη οδό Ν. Μπότσαρη 50, καθημερινά πρωί και απόγευμα μπορούμε να βρούμε χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες, αρωματικά κεριά και πασχαλινές διακοσμητικές κατασκευές φτιαγμένα όλα με αγάπη από τις πολύτιμες εθελόντριές του Συλλόγου για τη στήριξη του έργου της «Φλόγας».

Προσφέρετε ένα δώρο αγάπης για να συμβάλετε στο έργο της Φλόγας και να στηρίξετε το παιδί που νοσεί από καρκίνο.  Δεν ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ στη «Φλόγα» στοχεύει τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ