Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΦΕΚ πλέον  η ζωντανή μετάδοση μαθημάτων στα σχολεία

Published

on

1ο-γυμνάσιο-λύκειο-Ναυπάκτου

Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορά  τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, σε περίπτωση απουσίας μαθητή λόγω υγείας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εν λόγω απόφαση έχει ισχύ μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Απόφαση, σε περίπτωση ζωντανής μετάδοσης, ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να μεριμνά ώστε η συσκευή να είναι σταθερά τοποθετημένη κοντά στον εκπαιδευτικό, για την καλύτερη μετάδοση του ήχου και έχει το δικαίωμα σίγασης της φωνής μαθητή/τριας ή ακόμα και διακοπής της μετάδοσης, εάν το κρίνει απαραίτητο.

Στην περίπτωση που πραγματοποιείται μετάδοση εικόνας, η κάμερα θα πρέπει να εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στον εκπαιδευτικό ή/και στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας. Δεν επιτρέπεται να εστιάζει σε μαθητές που βρίσκονται στην αίθουσα διδασκαλίας.

 

 

Η ζωντανή μετάδοση αφορά μόνο το μέρος της διδακτικής ώρας που αφιερώνεται στην παράδοση μαθήματος και δεν αφορά μέρος της διδακτικής ώρας που σχετίζεται με τυχόν εξέταση μαθητών.

Επιπλέον, η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (δηλαδή η απευθείας μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό με τη χρήση κατάλληλων μέσων τεχνολογίας) μπορεί να πραγματοποιείται για τα σχολεία που τελούν σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθορίζεται από τον Διευθυντή σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Χρήση δεδομένων

Τα μεταδεδομένα που τυχόν παράγονται (χρόνος και διάρκεια μαθήματος, αριθμός συμμετεχόντων) θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για σκοπούς ερευνητικούς ή στατιστικούς. Επιπλέον, θα χορηγηθεί σχετικό ενημερωτικό έγγραφο από το υπουργείο Παιδείας προς εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα σε εθελοντές για τους Εορτασμούς της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, οι εορτασμοί για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Μαΐου 2024 σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος».

Λόγω του μεγάλου όγκου συμμετοχών Σχολείων, Εκπαιδευτηρίων, Σωματείων, Φιλαρμονικών, Λαογραφικών, Πολιτιστικών και Συλλόγων Αναβίωσης προκαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των εκδηλώσεων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται έως τις 12 Απριλίου 2024 στο Σύλλογο Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος» και στα τηλέφωνα: 6949787200 (Μαρία Σαγώνα) και 6946125859 (Νεκταρία Πανάγου).

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής στους ΟΤΑ

Published

on

By

Δημαρχείο-Ναύπακτος

Με έγγραφο του, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της κατάρτισης του βασικού σεναρίου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2025-2028, οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα του υποτομέα των ΟΤΑ, με ευθύνη των Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών, υποχρεούνται να υποβάλουν συμπληρωμένους τους πίνακες μεσοπρόθεσμων προβλέψεων των συνημμένων αρχείων μέχρι την 10η Απριλίου 2024.

Στους πίνακες μεσοπρόθεσμων προβλέψεων, θα αποτυπωθούν τα δημοσιονομικά αποτελέσματα των δύο προηγούμενων ετών (2022 και 2023), οι εκτιμήσεις για το έτος 2024 καθώς και οι προβλέψεις αναφορικά με την εξέλιξη των εσόδων, των δαπανών, των απλήρωτων υποχρεώσεων και των λοιπών στοιχείων ισολογισμού για την περίοδο 2025 – 2028.

Οι προβλέψεις των δήμων, των περιφερειών και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) θα καταγραφούν  επίσης.

Για τα ΝΠΙΔ η κατηγοριοποίηση των εσόδων και των δαπανών είναι ίδια με την κατηγοριοποίηση των απολογιστικών στοιχείων που υποβάλλονται στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠΕΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εθνική Επέτειος»

Published

on

By

Γράφει ο Πέτρος Πιτσιάκκας – Φιλόλογος – Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου

Πολιτισμός είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Και όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Η αποφυγή της λήθης είναι υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου. Είναι υποχρέωση προς τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας για τα οποία κάποιοι έχουν πασχίσει για να θεωρούνται σήμερα αυτονόητα αγαθά. Ας κρατάμε δε στο μυαλό μας ότι η εξασφάλιση της διαχρονικότητας της κοινής μας Ιστορίας εξασφαλίζει τη διαχρονικότητα της ίδιας της ύπαρξής μας. Γι’ αυτό και πρέπει να γιορτάζουμε τις εθνικές μας επετείους και να τιμούμε τους ήρωες μας.

Σήμερα, ο Ελληνισμός γιορτάζει την εθνική μας παλιγγενεσία. Την επέτειο του μεγάλου Αγώνα του 1821 για την ανεξαρτησία του Έθνους. Γιορτάζουμε τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, που θα συμβολίζει πάντα την προσπάθεια κάθε ανθρώπου, κάθε λαού, που αγωνίζεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του, που οραματίζεται και παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον

Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που έβαλαν την αγάπη τους για την πατρίδα πάνω από τον εαυτό τους. Σήμερα, διδασκόμαστε από όλους αυτούς που απέδειξαν έμπρακτα την αφοσίωσή τους και την πίστη τους στην αξία της ελευθερίας.
Η προσήλωση στα ιδανικά της αξιοπρέπεια και της ελευθερίας αποτελεί προορισμό για κάθε άνθρωπο με υπερατομική συνείδηση. Η θυσία των αγωνιστών της Ανεξαρτησίας είναι για μας σήμερα υπόμνηση της αίσθησης της ευθύνης μας απέναντι στην πατρίδα. Πρέπει να διατηρούμε με πράξεις και όχι με λόγια την ανεξαρτησία μας έναντι οποιασδήποτε επιβουλής.

Ο γνώμονας και η στόχευση της συλλογικής μας σκέψης και δράσης είναι σταθεροί και αμετακίνητοι για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη, για μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα. Το μήνυμα του μεγάλου απελευθερωτικού αγώνα του 1821, δείχνει το δρόμο για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν  τη χώρα. Γι’ αυτό και πρέπει να γιορτάζουμε τις εθνικές μας επετείους και να τιμούμε τους ήρωες μας. Για να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε. Γιατί όπως γράφει και ο Ισοκράτης στον Πανηγυρικό του λόγο τον 4ο αι. π.Χ:

«αν θυµάσαι το παρελθόν, θα αποφασίσεις καλύτερα για το µέλλον».

«Χρόνια Πολλά»

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ