Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση και πρόταση Μηχανικών  στον Δήμο για την Ανάπλαση

Published

on

Ανάπλαση-Ναύπακτος-Nafsweek

Συνεχίζονται, αν και σε αργούς ρυθμούς, οι εργασίες επί της οδού Μπότσαρη στο έργο της Ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Ναυπάκτου. Δυστυχώς λόγω της έλλειψης μελέτης    εφαρμογής, ο εργολάβος και τα συνεργεία του έργου βρίσκονται σε «αχαρτογράφητα νερά» στην κυριολεξία.

Όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο του Nafsweek, από το κτήριο της Μητρόπολης μέχρι την οδό Αγελάου θα γίνει μόνο αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα με πέτρες.

Όλα δηλαδή  τα προβλήματα που σχετίζονται με το λιμάνι και την αποχέτευση θα σκεπαστούν και θα παραμείνουν ως έχουν, μια και στο λιμάνι δεν μελετήθηκε η αποκατάσταση των  σπηλαιώσεων και η αντικατάσταση του παντοροϊκού συστήματος αποχέτευσης.  Τα προβλήματα αυτά θεωρείται ότι μάλλον είναι    μικρότερης  σημασίας  από την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα.

Αν τελικά παραβλέψουμε, όπως η μελέτη του έργου της Ανάπλασης κάνει, όλα τα παραπάνω, όταν χρειαστεί  και αποφασιστεί να δρομολογηθεί η υλοποίησή τους  τι  θα κάνουμε με την κυκλοφορία των οχημάτων αφού η αναπλασμένη  οδός Τζαβέλα δεν θα μπορεί να γίνει διπλής κατεύθυνσης, μια και το πλάτος της θα είναι πλέον στα πέντε μέτρα;

Η συνάντηση και η πρόταση

Συνάντηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Nafsweek, πραγματοποιήθηκε,  για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το έργο της Ανάπλασης, την Τρίτη 3 Μαρτίου το μεσημέρι. Στην   συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο δήμαρχος  Ναυπακτίας Β. Γκίζας, αντιδήμαρχοι, η μελετήτρια Χρ. Διονυσοπόυλου, ο συγκοινωνιολόγος Ν. Βόσκογλου, ο μελετητής Χρ. Καραγεωργόπουλος , ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Γ. Κέστος , μηχανικοί της υπηρεσίας και μηχανικοί της πόλης.

Όπως πληροφορηθήκαμε, κατά την διάρκεια της τρίωρης αυτής συνάντησης  έπεσε στο τραπέζι και πρόταση να σταματήσει το έργο επί της οδού Μπότσαρη στο λιμάνι, να ασφαλτωθεί ο δρόμος, να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία  και να ξεκινήσουν εργασίες:

Α. Επί της οδού Σοϊδά μέχρι την έξοδο της οδού Ναυμαχίας στο λιμάνι, όπου και θα γίνει πλακόστρωση του τμήματος αυτού, ώστε να δοκιμαστούν και τα υλικά, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρούν οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζητημάτων του λιμανιού που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Β. Ξεκινούν εργασίες στην οδό Τζαβέλα όπου και θα γίνει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και ο διαχωρισμός του δικτύου λυμάτων από αυτό των ομβρίων.  με το πλάτος της οδού να παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα.

Εκτενές ρεπορτάζ διαβάστε την Παρασκευή 6 Μαρτίου στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ