Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:  «Ο άφαντος Τάκης Λουκόπουλος κρύβεται πίσω από τα fakenews»

Published

on

ναυπακτος-γκιζας-συνεργασία-πολιτών

Η απάντηση της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Πολιτών» σχετικά με δημοσίευμα με τον τίτλο «Ο εφιάλτης των σκουπιδιών στην αυλή μας» αναφέρει:

 

«Επειδή η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» επιλέγει σταθερά τη σοβαρότητα απέναντι στον λαϊκισμό του Τάκη Λουκόπουλου και των συνεργατών του, με αφορμή το κείμενο «Ο εφιάλτης των σκουπιδιών στην αυλή μας», προς ενημέρωση των δημοτών και μόνο, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Παραλάβαμε το έργο κατασκευής Εργοστασίου ΧΥΤΥ σε φάση προ της δημοπράτησης με διαμορφωμένους τους όρους και έτοιμες τις μελέτες από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Δημοπρατήσαμε το έργο και ο Διαγωνισμός, χωρίς καμία ευθύνη του Δήμου Ναυπακτίας, ακυρώθηκε κατόπιν προσφυγής εταιρείας για λόγους που αφορούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου (ΕΣΗΔΥΣ) που χρησιμοποιείται για όλους τους διαγωνισμούς.

Στη συνέχεια δημοπρατήθηκε  εκ νέου το έργο στον πλέον σύντομο χρόνο και προσήλθαν εκ νέου τρεις εταιρείες.

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού και Αξιολόγησης του έργου, η οποία δεν αποτελείται από κανέναν αιρετό ή υπάλληλο του Δήμου Ναυπακτίας, παρά από στελέχη και μηχανικούς άλλων φορέων (Επιμελητήρια, ΠΕΔ, κτλ), έκανε δεκτή την προσφορά της μιας εταιρείας, απορρίπτοντας τις προσφορές των άλλων δύο.  Ακολούθως, προσέφυγαν και οι τρεις εταιρείες αρμοδίως, φτάνοντας έως το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο επικύρωσε την απόρριψη των δύο εταιρειών ενώ, απέρριψε και την προσφορά της τρίτης εταιρείας.

Ενόψει της νέας δημοπράτησης, τροποποιήθηκε η μελέτη ώστε να καταφέρουμε να ενταχθούμε στη χρηματοδότηση της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027 ώστε να μην κινδυνέψει με απένταξη το έργο.  Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για τα δεδομένα, δημοπρατούμε για τρίτη φορά το Εργοστάσιο.

Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν προσβλήθηκε και δεν ακυρώθηκε Διαγωνισμός εξαιτίας κάποιου λάθους ή αστοχίας του Δήμου Ναυπακτίας.

Επαναδημοπρατούνται τα Εργοστάσια και σε άλλους Δήμους

 

Το ίδιο ακριβώς ζήτημα προέκυψε και σε άλλες περιπτώσεις Δήμων, όπως και στον Δήμο Αγρινίου, στην Κέρκυρα, στην Καβάλα και αλλού όπου και εκεί ακυρώθηκαν οι προσφορές των εταιριών λόγω μεταξύ τους προσφυγών και επαναδημοπρατούνται εκ νέου τα αντίστοιχα εργοστάσια.

Επεκτείναμε τη διάρκεια ζωής του 3ου Κυττάρου

  • Επεκτείναμε τη διάρκεια ζωής του 3ου κορεσμένου κυττάρου, το οποίο είχε επιβαρυνθεί σε σοβαρό βαθμό από τις μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων που είχε δεχθεί από άλλους δήμους (Πύργο, Αρχαία Ολυμπία) κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας Λουκόπουλου, καθώς θέσαμε σε λειτουργία το σύστημα αντίστροφης όσμωσης με σκοπό την ορθολογικότερη διαχείριση των στραγγιδίων που επιβάρυνε υπέρμετρα το κύτταρο.
  • Και λαμβάνοντας τις νόμιμες αδειοδοτήσεις, αυξήσαμε το χρόνο ζωής του κυττάρου για 3 επιπλέον χρόνια.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι ένα ευρύτερο εθνικό πρόβλημα.

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας έπραξε και συνεχίζει να πράττει το καθήκον του ώστε να υλοποιήσει το έργο.  Οι λόγοι των καθυστερήσεων οφείλονται καθαρά στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών.

κ. Λουκόπουλε, τί φοβάστε επιτέλους;

Η απορία που γεννάται ωστόσο κ.Λουκόπουλε είναι εύλογη: Πού είστε τόσον καιρό; 

Εάν υπήρχε πραγματικά πρόβλημα, όπως διατείνεστε εσείς και οι συνεργάτες σας, γιατί επί 4 χρόνια δεν είπατε τίποτα δημόσια για το θέμα, δεν προκαλέσατε την παραμικρή σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο;  Παρά μόνο, έρχεστε τώρα, χάριν λαϊκισμού, 10 ημέρες πριν τις εκλογές να δημιουργήσετε σύγχυση για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους.

κ. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΕ, ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ FAKE NEWS ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.

ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακολουθία Αναστάσεως – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 23:00)

Published

on

By

 

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ