Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα τοποθετήθηκε στην Ψανή (video)

Published

on

Τοποθετήθηκε στην παραλία Ψανής Ναυπάκτου το σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα “Sea Access” για άτομα ΑμεΑ. Το σύστημα διαθέτει, εκτός από το μηχάνημα πρόσβασης, δυο καμπίνες όπου θα μπορούν να αλλάζουν οι χρήστες του, τουαλέτα, αποθηκευτικό χώρο και  ναυαγοσώστη.

Οι ώρες λειτουργίας του “Sea Access”   είναι από τις 10:00 έως τις 18:00 καθημερινά. Στην επίδειξη του συστήματος από τους αρμόδιους της εταιρείας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας Σπύρος Τσέλιος, ο πρόεδρος της 1ης ΓΕΝ Αιτωλ/νίας Ντίνος Ζορμπάς  και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Αλκυόνη» Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος.

Ταυτόχρονα σε καθέτους δρόμους της παραλιακής οδού Ναυμαχίας Ναυπάκτου της Ψανής έχουν δημιουργηθεί χώροι στάθμευσης ΑμεΑ, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στο σύστημα.

Η τοποθέτηση του “Sea Access” εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου και περιλαμβάνει έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.790.000 ευρώ.  Στα έργα περιλαμβάνονται εργασίες αστικής ανάπλασης, πρασίνου, εξοπλισμού αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευής παιδικής χαράς, συστημάτων ανίχνευσης οχημάτων/πεζών και παρακολούθησης κυκλοφοριακής κίνησης κ.λπ..

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ