Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τα έσπασε”  ο Κοτσανάς με την «Ενωτική πρωτοβουλία» – Επικεφαλής ο Σιαμαντάς

Published

on

Κοτσανάς-Ανδρέας

Μετά από την παραίτηση του υποψήφιου δήμαρχου Ναυπακτίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» Τάκη Λουκόπουλου αλλά και της συζύγου του Γεωργίας Ντανάση – Λουκοπούλου από τις θέσεις τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο που προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, προέκυψαν δυο θέματα.

Το πρώτο λύθηκε εύκολα, με την συμπλήρωση των δυο κενών θέσεων των παραιτηθέντων από  τους επιλαχόντες δημοτικούς συμβούλους, με τον Γιώργο Σιαμαντά και τον Σπύρο Γουρζή να συμπληρώνουν την οκτάδα των συμβούλων της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία».

Το δεύτερο όμως θέμα για την ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης έφερε προβλήματα…

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στην δημοτική παράταξη, κλήθηκαν να δηλώσουν που δημοτικοί σύμβουλοι ενδιαφέρονται για την θέση του επικεφαλής της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» με τους υποψήφιους να είναι δύο: ο Γιώργος Σιαμαντάς και ο Ανδρέας Κοτσανάς.

Να σημειωθεί πως ο δεύτερος κατέλαβε την δεύτερη θέση από το σύνολο των υποψηφίων διαπαραταξιακά, με τον αριθμό ψήφων που συγκέντρωσε στις εκλογές.

Ακολουθώντας λοιπόν τις διαδικασίες για την εκλογή επικεφαλής της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» κλήθηκαν την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου οι της νεοεκλεγμένης δημοτικής ομάδας να ψηφίσουν, με την κάλπη να βγάζει Σιαμαντά.

Κατόπιν αυτού του αποτελέσματος ήρθαν ραγδαίες οι εξελίξεις με τον Ανδρέα Κοτσανά να δηλώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αποχώρησή του, δίνοντας ταυτόχρονα ραντεβού για συνέχεια στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Όταν σε έχουν εμπιστευτεί με τη ψήφο τους 1 στους 9 συνδημότες του συνόλου του εκλογικού σώματος, 1 στους 3 ψηφοφόρους της παράταξης μας και αυτό δεν αναγνωρίζεται και δεν εκτιμάται από τη δημοτική εκλεγμένη ομάδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και με καθιστά μειοψηφία, τότε νομοτελειακά αυτό που μου μένει να κάνω είναι απλά…να αποχωρήσω!!

ΥΓ. Η συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης.

Καλή χρονιά σε όλους!»

#   Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα που μπαίνει μετά από αυτήν την εξέλιξη είναι αν η αποχώρηση Κοτσανά θα είναι και η μοναδική ή θα ακολουθήσει και άλλη, με το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον…

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση – Ι.Ν Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου (Ζωντανά)

Published

on

By

 

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ