Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελικά διασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα των Δήμων ;

Published

on

Έντονες συζητήσεις έχουν πυροδοτηθεί στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης για το κατά πόσο το πολυνομοσχέδιο αίρει τα προβλήματα που προκάλεσε ο Κλεισθένης και επιτυγχάνει την “κυβερνησιμότητα” των ΟΤΑ.

Τελικά, αυτά τα 17 άρθρα διασφαλίζουν τη λειτουργία και λήψη Αποφάσεων στους Δήμους;  Ο Δήμαρχος θα μπορέσει να εφαρμόσει το Πρόγραμμα για το οποίο τον εξέλεξαν οι πολίτες τη Β’ Κυριακή με πλειοψηφία άνω του 50 % ;  Το Ν/Σ σε συνδυασμό με την ισχύουσα νομοθεσία απαντούν από μόνα τους.

Εδώ συμπυκνώνονται, με απλό τρόπο, ορισμένες από τις παραμέτρους προβληματισμού που απασχολούν τους Δήμους τις τελευταίες ημέρες.

Ι] Πρώτη καινοτομία του Ν/Σ είναι η εισαγωγή στο σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων μιας νέας έννοιας, που ονομάζεται “σύμπραξη ”.

Τι είναι η “σύμπραξη” ; 

Ο νομοθέτης σκέφτηκε πως δύο ή περισσότερες Παρατάξεις θα μπορούν να “συμπράξουν”, υπό την προϋπόθεση ότι μια από αυτές είναι η Παράταξη του Δημάρχου.  Αυτό θα μπορεί να γίνει οποτεδήποτε εντός της δημοτικής περιόδου, καταθέτοντας ένα Πρακτικό με τις υπογραφές τουλάχιστον της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών τους. Το Πρακτικό μάλιστα δεν θα μπορεί να ανακληθεί.  Από την κατάθεση του Πρακτικού και μετά, οι συμπράττουσες Παρατάξεις θα αποτελούν ενιαία Παράταξη, που εισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών Παρατάξεων και λογίζεται ως “η Παράταξη με την οποία εξελέγη ο Δήμαρχος” για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

ΙΙ] Η εφεύρεση της “σύμπραξης” διασφαλίζει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφίζεται η εισήγηση του Δημάρχου ;

– Κατ’ αρχάς, υπογραμμίζεται ότι η υπογραφή “σύμπραξης” είναι ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. Σε άλλους Δήμους μπορεί να γίνει, σε άλλους να μην γίνει.

– Ακόμα και στις περιπτώσεις που θα υπογραφεί Πρακτικό “σύμπραξης”, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις παρ.1, 4 6 του αρ.66 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε από το αρ.73 του Κλεισθένη (ν.4555/2018) και δεν αλλάζει με το Ν/Σ, ισχύουν τα εξής :

« Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ το δικαίωμα της γνώμης και της ΨΗΦΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.  Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το Προεδρείο να ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ από τη Δημοτική Παράταξη, με την οποία έχει εκλεγεί. Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε (…) από την Παράταξή του, μπορεί ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ »

Ενώ το Πρακτικό “σύμπραξης” τυπικά θα είναι σε ισχύ, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν ό,τι θέλουν σε κάθε θέμα, να ανεξαρτητοποιούνται, να προσχωρήσουν σε άλλη Παράταξη.  Το Πρακτικό δεν δεσμεύει κανέναν στην ψηφοφορία.

III] Δεύτερη παρέμβαση της Κυβέρνησης είναι να δώσει την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής “στην Παράταξη με την οποία εξελέγη ο Δήμαρχος” (βλ. ειδικό σημερινό θέμα στον AIRETO).

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμαρχος θα καταφέρει να εφαρμόσει το Πρόγραμμά του ;

Σύμφωνα με τα άρθρα 8, 9, 10, 11 και 12 του Ν/Σ – και παρά την αντίθετη φημολογία του προηγούμενου διαστήματος – ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου:

– η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος

– η ψήφιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος

– η ψήφιση του Προγράμματος διαχείρισης και αξιοποίησης της περιουσίας

– η ψηφοφορία για τον ορισμό φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών

– η ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Η πλειοψηφία του Δημάρχου λοιπόν στις Επιτροπές είναι άσχετο θέμα, καμία σχέση με την ψήφιση των ανωτέρω “καυτών” θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και για τις πέντε ανωτέρω ψηφοφορίες ορίζεται πως « Αν καμία πρόταση δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε η ψηφοφορία ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους προτάσεων και θεωρείται εγκεκριμένη η πρόταση που λάβει ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ψήφους επί ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ.».  Αυτή μπορεί να είναι του Δημάρχου, μπορεί όχι.

IV] Η πλειοψηφία “της Παράταξης με την οποία εξελέγη ο Δήμαρχος” στην Οικονομική Επιτροπή δεν οδηγεί σε διασφάλιση της “κυβερνησιμότητας” ;

Με το αρ.3 του Ν/Σ αντικαθίσταται ολόκληρο το αρ.72 του ν.3852/2010 (που είχε τροποποιηθεί με την παρ.3 του αρ.203 του Κλεισθένη) στο οποίο καθορίζονται οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής.  Οι διατάξεις δέχθηκαν ΚΡΙΤΙΚΗ κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, που συνοπτικά κωδικοποιείται στα εξής:

(α) Οι εκτελεστικές αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής δεν ενισχύονται όσο αναμενόταν.  Η λήψη αποφάσεων για σωρεία τυπικών καθημερινών ζητημάτων των πολιτών, παραμένει στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Κατεβαίνουν μεν κάποιες με το αρ.3 (π.χ. ταξίδια Αιρετών), αλλά ο αριθμός τους δεν είναι ικανός να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες στα Δημοτικά Συμβούλια.

(β) Όπως εντόπισε – με σειρά παραδειγμάτων – ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθ. Ζούτσος, το Ν/Σ πάσχει με πολλαπλές νομοτεχνικές αστοχίες στις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής (π.χ. ορισμένες αλληλεπικαλύπτονται…), που προκαλούν προβληματισμό για την εφαρμοσιμότητά του. Δεν θα παραθέσουμε εδώ τις νομικές επισημάνσεις του, ευελπιστώντας το ΥΠΕΣ να προβεί στις σχετικές τροποποιήσεις πριν την κατάθεση στη Βουλή.

(γ) Όπως εντόπισε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, υπάρχουν και αρμοδιότητες που ακολουθούν αντίστροφη πορεία, δηλαδή φεύγουν από την Οικονομική Επιτροπή προς το Δημοτικό Συμβούλιο.  Πρόκειται για τις αρμοδιότητες της περ.ιβ’ της παρ.1 του αρ.3, που – όπως ανέφερε ο Δήμαρχος – συνεπάγεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίζει την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύξεων, τη διεξαγωγή και κατακύρωση κάθε μορφής δημοπρασιών και διαγωνισμών, για έργα, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες προϋπολογισμού άνω των 60.000 ευρώ.

                                                                                                                                                                                                  Πηγή: airetos

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάβρωση της ακτογραμμής Αντιρρίου-Ρίζας  συνέχεια….

Published

on

By

Σε επιστολή ενημέρωσης,  η Επιτροπή για την διάβρωση της ακτογραμμής του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ναυπακτίας, και σε αναμονή  απαντήσεων από τους αρμόδιους φορείς – Υπουργείο, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμο Ναυπακτίας, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Μετά τη συνάντηση της 16ης Νοεμβρίου 2023 στο Κτήριο Ναυπακτία, βρισκόμαστε σήμερα, τέλος Μαρτίου 2024, αντιμέτωποι με την επιδείνωση της διάβρωσης.

Με εικόνες όπως αυτή της Δυτικής Προβλήτας του Αντιρρίου. Εικόνες ντροπής και θλίψης. Από τη μία το στολίδι μας, το κάστρο του Αντιρρίου, που και η χερσαία ζώνη γύρω από αυτό κάθε χρόνο διαβρώνεται, και δίπλα του η βυθισμένη δυτική προβλήτα.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στα πληρώματα των ferry boats που με μαεστρία και υπευθυνότητα καταφέρνουν να δένουν στα ερείπια της προβλήτας και να επιβιβάζουν και αποβιβάζουν οχήματα και επιβάτες με καθοδήγηση και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Όμως, αλήθεια, η κατάσταση πλέον είναι απερίγραπτη. Δεν υπάρχουν λόγια.

Στην από 14-11-2023 απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στην υπ’ αρ. 1280/23-10-2023 Ερώτηση του βουλευτή κ. Φλώρου, αναγραφόταν:

«Επί των διαλαμβανομένων στην εν θέματι Ερώτηση σας γνωρίζουμε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των ακτογραμμών από διάβρωση έχουν οριστεί στον ν. 2971/2001 (Α΄285) και συγκεκριμένα στο άρθρο 12 περί προστατευτικών έργων και στο άρθρο 14 περί παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας για την κατασκευή έργων.

Όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) και συγκεκριμένα στις φθορές των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων εντός των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (Χ.Ζ.Λ.) Αντιρρίου, σας γνωρίζουμε ότι το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου επανειλημμένως απέστειλε σχετικά έγγραφα στον αρμόδιο φορέα διαχείρισης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Δ.Λ.Τ.) Ναυπάκτου, στα οποία επισημαίνονται οι φθορές των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων εντός των ορίων της Χ.Ζ.Λ. και ειδικότερα σε χώρους που κινούνται οχήματα και επιβάτες στον δυτικό προβλήτα Αντιρρίου καθώς και η αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης τους για την αποφυγή ατυχημάτων. Επίσης, η αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υ.ΝΑ.Ν.Π., για λόγους ασφάλειας των χρηστών της εγκατάστασης, σε συνέχεια των ως άνω εγγράφων της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, απέστειλε στις 10-10-2023 στο Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου σχετικό έγγραφο, για την άμεση αποκατάσταση των διαπιστωθέντων από την Λιμενική Αρχή προβλημάτων των λιμενικών υποδομών.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αναζήτηση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των φθορών των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων εντός των ορίων της Χ.Ζ.Λ., καθώς το κόστος του εν λόγω έργου δεν μπορεί να καλυφθεί από τα έσοδα του Δ.Λ.Τ.

Επισημαίνεται ότι στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν έχουν περιέλθει αιτήματα χρηματοδότησης για σχετικές μελέτες ή έργα ούτε μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υ.ΝΑ.Ν.Π. ούτε μέσω του Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ούτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υ.ΝΑ.Ν.Π. έτους 2017 εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Λιμένας Αντιρρίου – Αποκατάσταση Παραλιακών Υφιστάμενων Κρηπιδωμάτων Τ.Κ. Αντιρρίου Δ.Ε. Αντιρρίου (Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου)» προϋπολογισμού 124.000,00 ευρώ. Από τα τηρούμενα στοιχεία στην αρμόδια Υπηρεσία του Υ.ΝΑ.Ν.Π. προκύπτει ότι έχει καταβληθεί στον λογαριασμό του Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου στην Τράπεζα της Ελλάδος το σύνολο του ποσού για το συγκεκριμένο έργο, εκ των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 55.587,59 ευρώ.»

Διερωτάται λοιπόν κανείς, πώς έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αναζήτηση χρηματοδότησης, χωρίς να έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης για σχετικές μελέτες ή έργα ούτε μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υ.ΝΑ.Ν.Π. ούτε μέσω του Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ούτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027;

Επίσης, σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο «Λιμένας Αντιρρίου – Αποκατάσταση Παραλιακών Υφιστάμενων Κρηπιδωμάτων Τ.Κ. Αντιρρίου Δ.Ε. Αντιρρίου (Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου)», ποια ήταν τα παραδοτέα των 55.587,59 ευρώ των πραγματοποιηθέντων πληρωμών και τι αφορά το υπόλοιπο των 68.412,41 ευρώ που έχει καταβληθεί στον λογαριασμό του Δ.Λ.Τ. Ναυπάκτου στην Τράπεζα της Ελλάδος;

Θυμόμαστε όλοι τα στοιβαγμένα υλικά στη Δυτική προβλήτα που παρέμεναν για καιρό στοιβαγμένα, μέχρι που η κακοκαιρία του Νοεμβρίου του 2021 μετέτρεψε τα στοιβαγμένα χώματα σε λάσπη που έδωσαν μάχη τα συνεργεία του Δήμου να καθαρίσουν από το πλημμυρισμένο Αντίρριο.

Σήμερα, όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία αποκατάσταση, αλλά η εμφανώς ακόμα και με το μάτι τουλάχιστον από το 2015 ταλαιπωρημένη δυτική προβλήτα έχει βυθιστεί στο μεγαλύτερο τμήμα της και ότι δεν έχει ακόμα βυθιστεί, συνεχίζει να διαβρώνεται με μεγάλο κίνδυνο να βυθιστεί ανά πάσα στιγμή με ανυπολόγιστες ζημιές και κίνδυνο για απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Η διάβρωση σε ολόκληρη την ακτογραμμή συνεχίζεται, ανεμπόδιστη, με γεωμετρικούς ρυθμούς. Ακόμα και με μικρής έντασης φαινόμενα, εξαφανίζεται τόσο η παραλία της ακτογραμμής, όσο και δρόμοι και το νερό καταστρέφει περιουσίες.

Τα προσωρινά μέτρα επιχωμάτωσης μπροστά στα παραλιακά σπίτια του Αντιρρίου στην προέκταση της Δυτικής Προβλήτας δεν είναι ικανά να σταματήσουν τη διάβρωση και τον κίνδυνο της κατάρρευσης των σπιτιών.

Παραλιακές επιχειρήσεις κατά μήκος της ακτογραμμής Αντιρρίου-Ρίζας προσπαθούν με ίδια μέσα να συντηρήσουν και να διατηρήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο τμήμα της παραλιακής οδού ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτές.

Ακούσαμε στη συνάντηση που είχαμε ότι τα στοιχεία μας είναι φωτογραφίες και βίντεο και δεν αποτελούν επιστημονικές μετρήσεις, άρα ουσιαστικά αμφισβητήθηκε ότι υπάρχει πραγματικά διάβρωση. Όμως η αρμόδια επιτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας δεν έχει προβεί ακόμα σε αυτοψία.

Η διάβρωση για τους κατοίκους της περιοχής είναι ορατή και υπαρκτή. Οι φωτογραφίες μπορεί να μην είναι επιστημονικές μετρήσεις αλλά είναι πραγματικές αποτυπώσεις της πρότερης και της σημερινής κατάστασης. Όταν η διάβρωση είναι ορατή και μετρήσιμη ακόμα και σε φωτογραφίες της τελευταίας πενταετίας από το Google Earth δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει.

Στη συνάντηση της 16ης Νοεμβρίου 2023 ακόμα ειπώθηκε ότι θα καλέσουν την επιτροπή μας σε συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχουν και τα επιστημονικά στοιχεία και τη τεχνογνωσία. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δεχθεί κάποια πρόσκληση.

Καλούνται για άλλη μία φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαπίστωση και την αντιμετώπιση της διάβρωσης καθώς και για την αποκατάσταση της ακτογραμμής Αντιρρίου-Ρίζας.

Αντίπαλός μας είναι ο χρόνος και τα καιρικά φαινόμενα.

Ζητάμε, προσδοκούμε και ελπίζουμε στη συνεργασία όλων ώστε να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση για έναρξη των διαδικασιών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις ενέργειές σας.”

Με εκτίμηση,

Αλεξάνδρα Τσιαμτσιούρη

Κωνσταντίνος Ντούνης

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης :  «Νέο Εργασιακό & Αλλαγές στην Ασφαλιστική Νομοθεσία»

Published

on

By

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου2024 στην αίθουσα του ΕΚΝΔ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση νομικής πληροφόρησης με θέμα «Νέο Εργασιακό & Αλλαγές στην Ασφαλιστική Νομοθεσία» σε συνεργασία με τον Ινστιτούτο Εργασίας / ΓΣΕΕ.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ., συνάδελφος Αριστομένης Χάρος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ  Χρήστος Γούλας ανέπτυξε τις θέσεις των συνδικάτων για την ακρίβεια και τον κατώτατο μισθό για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια νομικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ παρουσίασαν τις εξελίξεις στα εργασιακά, όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, το ξεπάγωμα των τριετιών, η 13ωρη ημερήσια εργασία και άλλα, αλλά και στο ασφαλιστικό με ζητήματα όπως η απασχόληση των συνταξιούχων, η απονομή επικουρικών συντάξεων και άλλα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σύμβουλοι απασχόλησης δέχτηκαν ερωτήματα σε θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά προκειμένου να απαντηθούν από τη Νομική Υπηρεσία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης επισημάνθηκε το γεγονός ότι η ακρίβεια απειλεί άμεσα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Επίσης, τονίστηκε το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για την επαναφορά του δικαιώματος διαπραγματεύσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Τέλος, το ΕΚΝΔ κάλεσε σε καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική Γενική Απεργία της 17ης Απρίλη 2024.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει σήμερα 27-03-2024 το Δημοτικό συμβούλιο (Ζωντανά 18:05)

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει την Τετάρτη  27-03-2024 και ώρα 18:05 σε Τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στο σύνδεσμο «Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου «ΣΠΟΑΚ Ο ΑΡΙΩΝ» για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας, στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) για την δημοτική περίοδο 2024-2028. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Δήμου Ναυπακτίας,  στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  4. Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.   (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  5. Συζήτηση – Έκφραση γνώμης μετά από αίτημα κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Δάφνης, σχετικά με την λειτουργία εγκατάστασης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης στην περιοχή. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  6. Έκδοση ψηφίσματος  καθολικής αποδοχής αιτημάτων και αλληλεγγύης προς τον αγώνα των μισθωτών ιδιωτικού τομέα ενόψει της 24ωρης Απεργίας της ΓΣΕΕ την 17-04-2024. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
  7. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  8. Αντικατάσταση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ναυπακτίας για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου και του Δήμου Ναυπακτίας της πράξης / του έργου «Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  9. Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» σύμφωνα με το Άρθρο 172 του Ν.4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  10. Έγκριση 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε., 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & 1ης Σ.Σ. του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  11. Έγκριση 4ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  12. Έγκριση 5ου πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση τμήματος του έργου «Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  13. Παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΟΔΟΠΟΙΙΑ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΧΑΛΚΕΙΑΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
  14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  15. Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ναυπακτίας έτους 2024.  (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  16. Καταβολή της παροχής μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) έτους 2023, σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας (ΦΕΚ 197/Α’/12.10.2020). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  17. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού κτιρίου (Πρώην Συνεδριακό κέντρο) της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου του Δήμου Ναυπακτίας στον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνολίμνης Αγίου Δημητρίου ορεινής Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  18. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης αίθουσας δημοτικού κτιρίου  της Κοινότητας Ανθόφυτου του Δήμου Ναυπακτίας στον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο  Ανθοφυταίων ¨Η Γρανίτσα¨. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
  19. Έγκριση συμφωνητικού συνεργασίας Δήμου Ναυπακτίας και  «COHESION NETWORK 2 GETHER AΜKE». (εισηγήτρια κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  20. Διαγραφές παιδιών από τους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. ( εισηγητής κ. Ρισβά-Πατακοπούλου)
  21. Άρση ρυμοτομίας και  τροποποίηση σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ. 307 A, Δυτικών Επεκτάσεων 1978, κατόπιν αιτήσεως ιδιοκτησίας «ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝ ΙΚΕ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  22. Αποδοχή – Κατανομή ποσού 75.060,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (Α’ κατανομή έτους 2024) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος)
  23. Παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του υποέργου Α/Α 1 της πράξης 5003291, με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) Άνω Χώρας».  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  24. Ορισμό αιρετού μέλους από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για την πολιτική προστασία.  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  25. Τοποθέτηση δύο φωτιστικών στην δημοτική κοινότητα Λυγιά. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
  26. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  27. Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ναυπακτίας για το οικονομικό έτος 2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  28. Έγκριση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Ναυπακτίας. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
  29. Επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων. ( εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Άγγελος Σταυρόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ