«Τις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την λειτουργία της αγοράς ή την παράταση του lockdown, με βάσει και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Πρόθεσή μας είναι να γίνει επιστροφή στην αγορά με την μέθοδο του click away», δήλωσε  ο Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων «γνωρίζουμε ότι ανοίγουν  δημοτικά  και νηπιαγωγεία  από την Δευτέρα, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, βλέπουμε τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα, με τα τοπικά lockdown».

Συμπλήρωσε ότι όσες παραγγελίες εκκρεμούν με τη μέθοδο του click away, εφόσον ανοίξει πάλι η αγορά από τη Δευτέρα με την εν λόγω μέθοδο, θα μπορούν να ολοκληρωθούν, προσθέτοντας ότι σε άλλη περίπτωση, θα πρέπει η παράδοση στον καταναλωτή να γίνει μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

Σε ό,τι αφορά παράπονα καταναλωτών για την εξυπηρέτηση τους από εταιρείες και καταστήματα, λόγω του τελευταίου lockdown, ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι είναι στη διάθεση όλων για καταγγελίες το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου, στον αριθμό 1520.

«Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πότε και με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει η παράδοση εντός καταστήματος, το click in the shop, θα πρέπει να εκτιμηθεί από τους ειδικούς ποια θα είναι η επίδραση του στην διασπορά του κορωνοϊού. Με βάση όσα πουν οι επιστήμονες, θα υπάρξει κατάληξη στα βασικά σενάρια, πχ. για το πόσοι πελάτες θα μπορούν να βρίσκονται ταυτοχρόνως σε ένα κατάστημα, αλλά και αν αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή από την άλλη εβδομάδα ή αργότερα», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.  πηγή:cnn.gr