Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι δήμο χρειάζεται η Ναυπακτία;

Published

on

Το 2010 ο Καλλικράτης οδήγησε στη δημιουργία του δήμου Ναυπακτίας. Την περίοδο 2010 -2014 επιτεύχθηκε ένα εξαιρετικά δύσκολο και ταυτόχρονα μεγάλο εγχείρημα, συγκροτήθηκε και οργανώθηκε σε γερές βάσεις ο δήμος Ναυπακτίας. Την ευθύνη και την υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος έφερε με επιτυχία σε πέρας η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, μια δεκαετία σχεδόν μετά την οργάνωση του δήμου Ναυπακτίας δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχουν γίνει βήματα, ωστόσο ακόμα μεγάλα ζητήματα παραμένουν βαλτωμένα κι άλυτα. Κατά γενική ομολογία οι βασικές αναπτυξιακές υποδομές του δήμου Ναυπακτίας παραμένουν εν υπνώσει. Μήπως, λοιπόν, πρέπει να απαντήσουμε το ερώτημα τί δήμο χρειαζόμαστε;

Κατά την ΑΔΚΝ χρειαζόμαστε ένα δήμο οργανωμένο με τέτοιο τρόπο που να εφαρμόζει τη βασική αρχή του στρατηγικού σχεδιασμού, για να ιεραρχήσει  προβλήματα και  ανάγκες  και να επικεντρωθεί στις προτεραιότητες, για να μπορεί να αξιοποιεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται από την κεντρική διοίκηση (δυστυχώς οι δήμοι είναι πλήρως εξαρτημένοι από τις κεντρικές πολιτικές) ώστε να διασφαλίζει σε όλη την έκταση της Ναυπακτίας:

  • Ορθολογική χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση
  • Τεχνικές υποδομές που προάγουν την ποιότητα της καθημερινότητας (καθαριότητα, οδικό δίκτυο, ύδρευση, αποχέτευση, κυκλοφοριακό, ορθολογική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, αξιοποίηση του ημιορεινού και ορεινού όγκου)
  • Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δομές που προάγουν την κοινωνική συνοχή, το πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο συντελώντας στην καλλιέργεια και διαμόρφωση κοινής συναντίληψης.

Για την επίτευξη των παραπάνω ως παράταξη πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε:

  • Συναίνεση όλων των παρατάξεων και συνεργασία με όλους τους φορείς για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η Ναυπακτία του αύριο.
  • Προτεραιότητα και αντιμετώπιση με υπευθυνότητα της χωραταξικής και  πολεοδομικής  οργάνωσης
  • Αξιοκρατική και ορθολογική οργάνωση όλων των υπηρεσιών του δήμου
  • Οργανωμένο τμήμα μελετών, ώστε να συντάσσονται ολοκληρωμένοι και ώριμοι φάκελοι μελετών για τη διεκδίκηση και απορρόφηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Θα πρέπει πλέον να σταματήσει η αποσπασματικότητα. Ο δήμος τρέχει πανικόβλητος και ανέτοιμος να πάρει προγράμματα, για να δείξει δήθεν έργο. Αυτό που χρειάζεται είναι σχεδιασμός και ιεράρχηση των αναγκών του και συνδιαμόρφωση με τα υπερκείμενα όργανα της πολιτείας εκείνων των προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.
  • Απόλυτη διαφάνεια στην διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων.
  • Τερματισμός της ρουσφετολογικής, πελατειακής, ψηφοθηρικής αντίληψης.
  • Ανακοπή του λαϊκισμού και της στείρας κοκορομαχίας για την πατρότητα των έργων. Ο δήμος έχει συνέχεια. Τα μεγάλα δημόσια έργα δεν γίνονται από ένα δήμαρχο ούτε από μια δημοτική αρχή.

Το μέλλον ανήκει στις επόμενες γενιές, οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς και οι δημότες  οφείλουμε να αξιοποιούμε με σεβασμό ό,τι παραλάβαμε από το παρελθόν και να αντιμετωπίζουμε το παρόν σχεδιάζοντας το μέλλον με όραμα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος.

Ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας υπηρετούμε με σεβασμό τις αρχές που πρέπει να διέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση και έχουμε δώσει εξετάσεις από θέση διοίκησης και αντιπολίτευσης. Και σε αυτή τη δύσκολη και κατά γενική ομολογία νοσηρή και τοξική προεκλογική περίοδο μένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βγάλουν τη Ναυπακτία από αδιέξοδα και να την πάνε εκεί που της αξίζει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Αχράντων Παθών – Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:00)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης – Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη στη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε μετά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρχει ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα  το Αγρίνιο, το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα λειτουργεί ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ενώ περιφερειακό Πρωτοδικείο θα λειτουργήσει στη Ναύπακτο.

Κατά την διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, στην οποία μίλησε χθες και ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μίλησε για νομοσχέδιο ιστορικής τομής στην ενίσχυση της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης. Θέση που δεν συμμερίστηκε η αντιπολίτευση μιλώντας είτε για κατάργηση δικαστηρίων είτε για ανεπάρκεια υποδομών σε τεχνολογία και προσωπικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Τετάρτη Ακολουθία Μυστικού δείπνου – Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (Ζωντανά 19:30)

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη –ζωντανή μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ