Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Χαμένοι στους «Δρόμους του Lepanto»

Published

on

Τον Οκτώβριο του 2016 γεννήθηκε στη Ναύπακτο το  Δίκτυο πόλεων «Δρόμοι του Lepanto».

Ένα δίκτυο  χωρών, περιφερειών, δήμων, συλλόγων και φορέων, με  κοινό παρονομαστή την ιστορική κληρονομιά της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Η τελετή για την επισημοποίηση του  Δικτύου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στο πάρκο αφιερωμένο στον Θερβάντες, που βρίσκεται στο Ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Παρόντες τότε στην τελετή ήταν  ο  Giovanni  Ardizzone, κυβερνήτης της  Σικελίας – περιφέρειας με περισσότερους από επτά εκατομμύρια κατοίκους, ο Pietrangelo Pettenò, διευθυντής του Marco Polo system της Βενετίας, ο τότε δήμαρχος της πόλης της Ναυπάκτου Τάκης Λουκόπουλος, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν στο δίκτυο, αλλά και απεσταλμένων μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήρθαν στη Ναύπακτο για να καλύψουν αυτό  το γεγονός.

Οι εκπρόσωποι του δικτύου συνεδρίασαν στον ιστορικό χώρο του αρχοντικού Μπότσαρη, όπου  η εξελεγκτική επιτροπή του δικτύου, προχώρησε στην εκλογή του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου από τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της    Ισπανία,  της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Κύπρου.

Στο Διεθνές Δίκτυο πόλεων «Δρόμοι του  Lepanto», είχαν ενταχθεί πάνω από 18 ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους πρωτεύουσες και πόλεις με μεγάλο πληθυσμό και ιστορία, ενώ    ακόμα περισσότερες και εκτός Ευρώπης, εξέφρασαν στην πορεία την επιθυμία να συμμετέχουν .

Αποφασίστηκε μάλιστα, στην τότε συνεδρίαση του δικτύου, η έδρα του να οριστεί, από το  καταστατικό που όλοι συνυπέγραψαν, να είναι η πόλη της Ναυπάκτου και πρόεδρος του οργανισμού  Ναυπάκτιος.

Το Δίκτυο πόλεων είναι ένα ξεχωριστό «εργαλείο» για την δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης μέσω της ενίσχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάπτυξης σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και όχι μόνο, ανάπτυξης μέσα από την ιστορική κληρονομιά της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Ένα «εργαλείο»  εξωστρέφειας.

Δυστυχώς από τότε, έξι ολόκληρα χρόνια,  δεν προχωρήσαμε ούτε ένα βήμα, με το Δίκτυο να  είναι τελικά ένα ακόμα αχρησιμοποίητο «εργαλείο»  στην εξωστρέφεια της Ναυπάκτου.

Χαθήκαμε  για μια ακόμα φορά…

Αυτή τη φορά, στους «Δρόμους του Lepanto»!

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Ναύπακτο – Η δήλωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Published

on

By

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, δημιουργείται στην Ναύπακτο Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, το 80% των υποθέσεων, που αφορούν στους δημότες, θα εκδικάζεται στο εξής στην Ναύπακτο, ενώ σήμερα εκδικαζόταν μόλις το 20% από αυτές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αναβάθμιση αυτή της Ναυπάκτου δεν αποτελεί χατίρι, αλλά φυσική συνέχεια της σταθερά ανοδικής αναπτυξιακής πορείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας και βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ:  Εργατική Πρωτομαγιά  «Μόνη ελπίδα η πάλη των λαών»

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου τίμησε το ΠΑΜΕ την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Μπίμπας, μέλος του Συνδικάτου οικοδόμων και του Εργατικού κέντρου με σύνθημα  «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Ακολούθησε  απότιση τιμής στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

Στις 11 Μαΐου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σωματείο «Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου» διοργανώνουν Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ