Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

100% Διαγραφή χρέους 214.000 ευρώ σε Ναυπάκτιο επιχειρηματία

Published

on

Σε ακόμη μία υπόθεση έδειξε την αλληλεγγύη του το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου, καθώς στα πλαίσια του Νόμου Κατσέλη, προχώρησε σε μια απόφαση – σταθμό με την πλήρη διαγραφή χρεών ύψους 214.000 ευρώ.

Το χρονικό της υπερχρέωσης

Πρόκειται για την περίπτωση συμπολίτη μας με επαγγελματική δραστηριότητα, ο οποίος πριν την οικονομική κρίση, όταν ακόμη ήταν σε θέση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, είχε αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις, τόσο ως οφειλέτης, όσο και ως εγγυητής.

Ωστόσο, η επέλαση της οικονομικής κρίσης, ειδικότερα δε η μείωση εισοδήματος και η ταυτόχρονη αύξηση φόρων και εισφορών, ανέτρεψαν τον προϋπολογισμό του, η δε επιχείρηση δεν του παρείχε τα απαιτούμενα, ώστε να συνεχίσει να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Εξάλλου τα υψηλά επιτόκια και οι τόκοι υπερημερίας, επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την οικονομική του κατάσταση και κατέστησαν εντέλει αδύνατη την εξυπηρέτηση των οφειλών του, με αποτέλεσμα να περιέλθει χωρίς δόλο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του. Έτσι, έφτασε να συσσωρεύσει χρέη ύψους 214.000 ευρώ !, σε Τράπεζες, Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ως εκ τούτου, είχε περιέλθει σε κατάσταση χωρίς διέξοδο, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, καθώς εγκλωβισμένος στην κατάσταση αυτή αδυνατούσε πλέον να συμμετάσχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Ελπίζοντας ότι η οικονομική του κατάσταση μελλοντικά θα καλυτερεύσει και θα μπορέσει να ανακάμψει, έκανε απέλπιδες προσπάθειες προς την επίτευξη αυτού του σκοπού, αλλά ουδεμία αλλαγή υπήρξε προς το βέλτιστο. Έτσι, αναγκάστηκε να καταφύγει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου Κατσέλη, ζητώντας ρύθμιση των χρεών του.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες και κατόπιν εξέτασης των οικονομικών του στοιχείων, το Ειρηνοδικείο εφαρμόζοντας πιστά τον νόμο Κατσέλη, αποφάνθηκε ότι η κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο συμπολίτης μας δεν είναι βιώσιμη, τα έσοδα από την τωρινή εργασία του ως ιδιωτικός υπάλληλος είναι ελάχιστα και προκειμένου να του δοθεί η ευκαιρία να ορθοποδήσει, διέταξε την εκποίηση ενός οικοπέδου αξίας 18.000 ευρώ για μερική ικανοποίηση των πιστωτών και προχώρησε σε πλήρη διαγραφή των οφειλών του!

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μία επιτυχία για την δικηγόρο κα. Αλεξάνδρα Καπελιώτη, η οποία δηλώνει πλήρως ικανοποιημένη: « Άλλος ένας πολίτης κερδίζει το άνισο παιχνίδι με τις πιστώτριες και δικαιώνεται ο αγώνας μας για μία ηθική διαβίωση, όταν οι πολίτες στην ανάγκη να αποπληρώσουν τα χρέη που ανέλαβαν την περίοδο ανάπτυξης, πλέον μέσα στη κρίση έδεναν υποθετική θηλιά στο λαιμό τους».

«Αποφάσεις όπως αυτή του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου δείχνουν ότι η δικαστική εξουσία ανεξάρτητα από τον λειτουργικό της ρόλο, επιτελεί και ρόλο ανθρωπιστικό, με σεβασμό στον άνθρωπο και αποφασίζει με άξονα της την συνταγματικά κατοχυρωμένη αξιοπρέπεια. Ας ελπίσουμε ότι και άλλοι πολίτες θα καταφέρουν να  δικαιωθούν μέσω του Ν. Κατσέλη».

Νέος πτωχευτικός νόμος: H λύση σε προβλήματα δανείων και υπερχρέωσης

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της αλλαγής της νομοθεσίας με την κατάργηση του Ν. Κατσέλη και την αντικατάσταση του με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Ν. 4738/2020 (νέος Πτωχευτικός Κώδικας): «Ο νέος νόμος,δίνει στους πιστωτές υπέρμετρη δύναμη, κάτι που συνεπάγεται μαζικούς πλειστηριασμούς, άρα θα καθιστά άμεσα  τους πολίτες φτωχούς».

«Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η αξιοπρεπής διαβίωση και σε συνεξέταση με τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων, αυτή κατακρεουργείται στο βωμό του υπέρογκου κέρδους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, χωρίς ουσιαστική προστασία του υπερχρεωμένου. Πλέον, η χάραξη στρατηγικής διευθέτησης οφειλών που θα αποτρέπει τους πιστωτές να καταφύγουν σε καταδιωκτικές ενέργειες είναι μονόδρομος».

«Αυτό θα γίνεται, για τις μεν επιχειρήσεις μέσω οικονομικής μελέτης βιωσιμότητας, για τα δε φυσικά πρόσωπα μέσω μελέτης των εύλογων δαπανών διαβίωσης. Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία Plan Consulting για την ουσιαστική μας συνεργασία που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τις τόσες πολλές και τόσο επιτυχείς αποφάσεις. Είναι πολύ βασικό, να έχεις δίπλα σου καταρτισμένους συνεργάτες».

Μπορείτε να μας βρείτε:

Ν. Μπότσαρη 89, Ναύπακτος

Τηλέφωνα: 2634303745 – 6970229227

Ιστοσελίδα: www.consultinggroup.gr

Email: 2634plan@gmail.com

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πλεύρης: «Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ για ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

Published

on

By

Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία, τόνισε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ  σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό.

Εξήγησε ότι αυτή τη φορά το δικαστήριο ζήτησε αξιολόγηση επιστημονικού οργάνου, σημειώνοντας όμως ότι τις προηγούμενες φορές που είχε κρίνει το ΣΤΕ το μέτρο συνταγματικό, το υπουργείο δεν είχε στείλει γνωμάτευση επιστημονικού οργάνου, αλλά την απόφαση της Ολομέλειας.

Επανέλαβε πάντως ότι εφόσον το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρχουν στο σύστημα υγείας γιατροί που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους, θα εφαρμοστεί η απόφαση αλλά με όρους που η επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία είναι η μικρότερη δυνατή.

Ο υπουργός εξήγησε ότι αναμένουν πρώτα τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να δουν ακριβώς τι υποχρεώσεις έχουν και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να αφήνει δυνατότητα στο υπουργείο να επανέλθει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 246 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 246ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  «Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια!»    :

Ο αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος Θ. Κοτρωνιάς  μιλά στο Nafsweek.gr για το ζήτημα  της κατασκευής  της  μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων (εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων),   ένα έργο  κρίσιμο και με άμεσες επιπτώσεις στον πληθυσμό…

#   «Πνίγεται» ή σώζεται η ΔΕΥΑΝ;  :

Με την τεράστια αύξηση που εμφανίζει η τιμή του ρεύματος και με την επιχείρηση να είναι από τις πιο ενεργοβόρες  η δύσκολη οικονομικά θέση που βρίσκεται η ΔΕΥΑΝ, επιδεινώνεται συνεχώς…

#   Κοινωφελής εργασία τέλος!  :

Η εξέλιξη αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια της λειτουργίας δήμων και Περιφερειών της χώρας,   αφού θα μείνουν χωρίς αναγκαίο προσωπικό σε πολύ κρίσιμους τομείς…

#   Αντιρρήσεις της ΚΕΔΕ για την δημοτική αστυνομία :

Οι  αντιρρήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας -ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου για την δημοτική αστυνομία  διατυπώθηκαν  και αφορούν κρίσιμα σημεία της λειτουργίας…

#   Τι μένει τελικά;     ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                                

Και επειδή τα μεγάλα έργα μπορούν να γίνουν μόνο μέσα από τη χρηματοδότησή τους από προγράμματα, και επειδή τα προγράμματα απαιτούν μελέτες και ώριμους φακέλους, είναι καιρός…

#   Προχωρά το έργο φωτισμού της διαδρομής του Κάστρου της Ναυπάκτου :

Ο Δήμος Ναυπακτίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και το Δασαρχείο Ναυπάκτου,        προχωρά τις εργασίες της δημιουργίας των υποδομών…

#   Στους 1.671 οι δικαιούχοι νέοι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα :

Πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή οικονομικής στήριξης στο δύσκολο ξεκίνημα των νέων αγροτών   μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, με απώτερο σκοπό…

#   Airbnb: Δήμοι και ένοικοι πολυκατοικιών θα «αποφασίζουν» για όποιον διαθέτει ακίνητα :

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκφράζουν έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο μονομερών αποφάσεων για  οριζόντια εφαρμογή των φορολογικών και περιοριστικών μέτρων που …

#    Πήραν την «ανηφόρα» τα τρόφιμα :

Συνολικά 16,1% υψηλότερο είναι το κόστος για τα είδη άμεσης κατανάλωσης του νοικοκυριού. Σε άλλους τομείς, οι αυξήσεις στις τιμές…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ