Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

1821 – 2021 «Αγωνιστές της Επανάστασης από το Δήμο Προσχίου»

Published

on

Πανηγυρικά, επίσημα και λαμπρά, γιορτάσθηκε στον ΠΛΑΤΑΝΟ Ναυπακτίας, η επέτειος των ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Και πώς μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ, το Αρχοντοχώρι των Κραβάρων, πρωτοστάτησε, μαζί με τα γύρω χωριά, στον  Απελευθερωτικό Αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι από τον ΠΛΑΤΑΝΟ και την περιοχή του, πάνω από τριάντα ΦΙΛΙΚΟΙ, όργωσαν τη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο, να μυήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους στα κελεύσματα της ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Και προεπαναστατικά και κατά την Επανάσταση κατά εκατοντάδες οι κάτοικοι πλαισίωναν τους Οπλαρχηγούς στο συνεχή πόλεμο κατά των Τούρκων. Μόνο από τον ΠΛΑΤΑΝΟ στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ φονεύθηκαν 64.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από μια επιτυχή εκδήλωση. Την ολική συμμετοχή των κατοίκων οι οποίοι επί δύο ώρες, συγκινημένοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Την παρουσία και τον εμπνευσμένο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. ΦΙΛΙΑ.

Την άψογη οργάνωση και την ωραία προσφώνηση από τον Πρόεδρο του χωριού κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ και τους συνεργάτες του κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΝΤΗΡΗ, απόγονο της ιστορικής οικογένειας ΡΟΝΤΗΡΗ, Πρόεδρο του Τουριστικού Ομίλου και τον κ. ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΣΙΜΟ, υπεύθυνο ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ.

Τους γνωστούς μουσικούς κ. ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ και κ. ΓΙΩΡΓΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ που με τα αθάνατα τραγούδια της κλεφτουριάς, ανύψωσαν κατακόρυφα την επιτυχία της εκδήλωσης. Τις χαριτόβρυτες φοιτήτριες, ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΟΥΝΤΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΑΟΥΤΗ, που με τις μοναδικές απαγγελίες τους, ποιημάτων γύρω από τους Αγωνιστές, ενθουσίασαν.

Ας μου επιτραπεί, άφησα τελευταίο τον ομιλητή κ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟ, Δάσκαλο, Αντιπρόεδρο της Ε.ΝΑ.Μ.. Ο κ. Πολιτόπουλος είχε δύσκολη αποστολή. Να συνδέσει περιόδους της Επανάστασης με τους Αγωνιστές του Προσχίου. Ν’ αποφύγει βαρύγδουπα μηνύματα εθνικής ανάτασης και αντικειμενικά να δώσει τη δυνατότητα στην καθεμιά, στον καθένα ν’ αναλογιστεί γιατί αυτή η επέτειος των ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ χρόνων από την Επανάσταση. Τα κατάφερε περίφημα. Το ακροατήριο παρακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια, με κατάνυξη την όλη εκδήλωση. Ενθουσιάστηκε, συγκινήθηκε, χειροκρότησε. Ειπώθηκε από πολλούς. Έχουμε παρακολουθήσει εκδηλώσεις, ομιλίες. Τόσο άριστα οργανωμένη, σπανιότατα. Γεννάται το ερώτημα. Υπάρχει κάποιος φορέας που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις; Αν ναι, υπάρχει σκέψη να βραβευθούν κάποιες; Η εκδήλωση καλύφθηκε δικτυακά σε παγκόσμια προβολή από το δίκτυο του κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ.

Ρεπορτάζ: Plataniotis

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειστές έως 1η Οκτωβρίου οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος λόγω μεταστέγασης

Published

on

By

Τεχνική-υπηρεσία-δημος-Ναυπακτίας
Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την αριθ. 548/24-9-2021 απόφαση οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος  (στην Παλαιοπαναγιά) δεν θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 27.9.2021 έως και την Παρασκευή 1.10.2021, λόγω μεταστέγασής τους στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου Αντιρρίου, όπου από την Δευτέρα 4.10.2021 θα λειτουργούν κανονικά.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 189 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 189ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#   Οριστικό το ρήγμα -Παίρνει φωτιά το πολιτικό σκηνικό, έπονται εξελίξεις :

Φωτιά πήρε το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Ναυπακτίας, με τη σπίθα  εδώ και καιρό να   σιγοκαίει. Πλέον η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας — ΑΔΚΝ», με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουλέ αποχώρησε  από την συνδιοίκηση αποσύροντας την στήριξή της στην δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα…

#  Η πρόεδρος της Δημοκρατίας  εγκαινίασε την Έκθεση Ναύπακτος 1571 – 450 Χρόνια :

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε  την έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571 – 450 Χρόνια από “τη μεγαλωτάτη βιτώρια των χριστιανών», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της.

Κατά τον χαιρετισμό της, υπογράμμισε ότι η έκθεση αυτή…

#   ΚΔΑΠ:  Πράσινο φως για πρόσθετη χρηματοδότηση:

Συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ   του Δήμου Ναυπακτίας μετά από αίτημά τους. Συγκεκριμένα,  η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΚΝΔ…

#   450η Επέτειος της «Ναυμαχίας της Ναυπάκτου» – Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:       

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 450η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, το ιστορικό γεγονός που σφράγισε την ιστορία της Ευρώπης, με ξεχωριστές εκδηλώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, απόλυτα προσαρμοσμένες στους υγειονομικούς κανόνες…

#   Η πολιτική στο προσκήνιο του δήμου Ναυπακτίας   (ΚΥΡΙΟ ΆΡΘΡΟ) :   

Χρειάστηκε να φτάσουμε στη μέση της δημοτικής περιόδου, για να αρχίσουν να ζεσταίνονται οι μηχανές που παράγουν πολιτική στο δήμο Ναυπακτίας. Τα δύο πρώτα χρόνια πέρασαν πολιτικά άοσμα και άχρωμα…

#   Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:  Πρωτοβουλίες για την προστασία και διαφύλαξη των προστατευόμενων περιοχών:

Στην ημερίδα για το έργο «Φύλακες της Φύσης, Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών», συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας…

 #   Ναύπακτος:  Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας –  Πέτυχαν τον στόχο τους:

Πετυχαίνοντας το στόχο τους, για την προβολή της πόλης της Ναυπάκτου και εφαρμόζοντας το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω πανδημίας,          υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας, όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών…

 #   Οδηγίες Κ.ΟΜ.Υ προς μαθητές  :

Με τα κρούσματα στην σχολική κοινότητα να έχουν  αυξητική τάση, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ)      Μεσολογγίου – Ναυπακτίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου για την λειτουργία των σχολικών μονάδων 2021-2022, ενημερώνουν ότι…

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζονται τα Rapid test στη Ναύπακτο

Published

on

By

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο στο ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΩΝΗ  (ΨΑΝΗ) την επερχόμενη εβδομάδα:

  • Δευτέρα 27/09 εως Παρασκευή 1/10

και ώρες 09:00 – 14:00.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 15 λεπτά.  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

…………………………………………………

Στο πλαίσιο της επιβεβαίωσης των self tests που πραγματοποιούνται κατ’ οίκον, αλλά και για το συνεχή έλεγχο της διασποράς της Covid-19 στο ευρύ κοινό, οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο Κτήριο Τσώνη (Παραλία Ψανής) την Κυριακή 03/10, τις ώρες 10:00 – 13:00.

Εκτάκτως αυτή την Κυριακή 26/09/2021 δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δειγματοληψία

…………………………………………………..

For the citizens from foreign countries who wish to take the Covid-19 rapid or PCR tests if needed, they can adress to the following places:

Monday to Friday : 09:00 – 14:00 at Tsoni Building (Psani Beach)

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ