Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2,2 εκατ. ευρώ στην ΔΕΥΑΝ για το έργο της τηλεμετρίας

Published

on

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησης  του έργου  «Προμήθεια και  εγκατάσταση εξοπλισμού για την αύξηση της αποδοτικής χρήσης του νερού στα δίκτυα ύδρευσης Δ.Ε. Ναυπάκτου, Χάλκειας  και Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας»,  προϋπολογισμού  δύο εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων ευρώ. Την σύμβαση του έργου υπέγραψε η Πρόεδρος της επιχείρησης  Σμπούκη Αγγελική με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου  Παναγιώτη Λουκόπουλου και του πρώην Προέδρου της επιχείρησης (και νυν του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου)  Θωμά Κοτρωνιά. Το έργο αφορά την εγκατάσταση   τοπικών σταθμών ελέγχου στα δίκτυα και τις δεξαμενές ύδρευσης  ώστε μέσω τηλεμετρίας να εντοπίζονται διαρροές , βλάβες  κλπ , και  να γίνεται άμεση επέμβαση  για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκύπτουν.  Στη συνάντηση  ο Δήμαρχος  ανέφερε  ότι το έργο αυτό αποτελεί  συνέχεια  μεγάλων παρεμβάσεων  για  τη για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών,   όπως  η ολοκλήρωση  του έργου της υδροδότησης του Δυτικών συνοικιών της πόλης , η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού -για την οποία  υπεγράφη πρόσφατα  παρόμοια σύμβαση- καθώς και σειρά άλλων έργων ύδρευσης-αποχέτευσης,  συνολικού ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Ο κ. Κοτρωνιάς σημείωσε ότι για πρώτη φορά η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας  καθίσταται φορέας υλοποίησης  μεγάλων έργων,  καθώς εξασφάλισε  σχετική πιστοποίηση, έτσι  ώστε να ρυθμίζει τα του οίκου της και να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος που την ταλαιπωρούν έως σήμερα. Επίσης αναφέρθηκε στη άψογη διαγωνιστική διαδικασία  που ακολουθήθηκε  για την επιλογή του αναδόχου του έργου.

Η κ. Σμπούκη συμπλήρωσε ότι   η υπογραφή αυτής της  σύμβασης αποτελεί  ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια της ΔΕΥΑΝ για την  αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών  αλλά και την μείωση των δαπανών και την εξοικονόμηση του νερού.

Τέλος η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, για την στήριξη και την συνεχή παρουσία του στο πλευρό της ΔΕΥΑΝ, καθώς  επίσης τον κ. Κοτρωνιά,  το προσωπικό  της επιχείρησης και όσους συνέβαλαν για να φτάσουμε στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης,  κάνοντας  ιδιαίτερη αναφορά    στη συμβολή  της Αντιπεριφερειάρχη του Νομού μας, για το σκοπό αυτό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυο νέες παροχές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ναυπακτίας (video)

Published

on

By

Την ανακοίνωση δυο ακόμα παροχών προς τους συνδημότες μας , από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ντίνος Τσουκαλάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον χώρο που στεγάζεται και λειτουργεί η δομή.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβάθμιση των αντλιοστασίων Γριμπόβου και Ρέππα –

Published

on

By

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι υπεγράφη σήμερα, Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2025, η σύμβαση για το έργο κατασκευής του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού στο Γρίμποβο και της αναβάθμισης των αντλιοστασίων Γριμπόβου και Ρέππα. Πρόκειται για έργο στρατηγικής σημασίας για την πόλη, που θέτει στο επίκεντρο την καθαρότητα των θαλασσών, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη θωράκιση του περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου.

Η σύμβαση υπεγράφη, παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα, από την Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας κ.Αγγελική Σμπούκη και τον ανάδοχο.  Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και κ.Θανάσης Κούκουνας και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ.Δημήτρης Κότσαλος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Με την ολοκλήρωσή του θα επιλυθούν χρόνια ζητήματα υπερχειλίσεων και δυσλειτουργιών του αποχετευτικού δικτύου, θα ενισχυθεί σημαντικά η ικανότητα μεταφοράς των λυμάτων στη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού και θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υποδομών, ακόμη και σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων. Η Ναύπακτος θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης, ικανό να υποστηρίξει με ασφάλεια την ανάπτυξη της πόλης και να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων στο Εργατικό Κέντρο με τοποθέτηση συστήματος απομάκρυνσης φερτών υλικών, αντικατάσταση αντλιών και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του κεντρικού αντλιοστασίου στο Αλσύλλιο Γριμπόβου. Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού από το αντλιοστάσιο του Γριμπόβου έως τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική μεταφορά των λυμάτων προς επεξεργασία, η αποφυγή υπερχειλίσεων και η προστασία του παραλιακού μετώπου.

“Ένα έργο ορόσημο που ανοίγει το δρόμο για την επόμενη σημαντική παρέμβαση της ΔΕΥΑΝ”

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Με το έργο αυτό κάνουμε πράξη μία ακόμη δέσμευσή μας για τη βελτίωση των υποδομών και την προστασία της θάλασσας. Η Ναύπακτος περνά σε μια νέα εποχή, με ένα σύγχρονο και ανθεκτικό σύστημα αποχέτευσης που διασφαλίζει καθαρές θάλασσες και ποιότητα ζωής. Είναι ένα περιβαλλοντικό έργο, ίσως το σημαντικότερο των τελευταίων ετών, που αφήνει σημαντικό αποτύπωμα για τις επόμενες γενιές.  Παράλληλα, η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας προχωρά δυναμικά στο επόμενο μεγάλο της βήμα, καθώς αναμένεται σύντομα και η υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης στις Δημοτικές Ενότητες Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας. Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1MW, θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους, καθιστώντας τη ΔΕΥΑΝ πρωτοπόρα στην πράσινη μετάβαση και παράδειγμα βιώσιμης λειτουργίας».

«Επενδύουμε σε έργα ουσίας για την προστασία της περιβάλλοντος»

Η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.Αγγελική Σμπούκη υπογράμμισε: «Η ΔΕΥΑΝ επενδύει με συνέπεια σε έργα ουσίας, που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών και διασφαλίζουν ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον. Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης υλοποιούμε μια παρέμβαση σταθμό για τη λειτουργία του αποχετευτικού μας δικτύου. Ταυτόχρονα, προχωρούμε και στα επόμενα βήματα, με έργα που ενισχύουν την ενεργειακή μας αυτονομία και μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Η ΔΕΥΑΝ υπηρετεί στην πράξη τον στόχο μιας πόλης βιώσιμης, λειτουργικής και φιλικής προς το περιβάλλον».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινδυνεύουν τα Πολεοδομικά Σχέδια να μείνουν στα χαρτιά;

Published

on

By

Αυτή την περίοδο, η Ελλάδα – φυσικά και ο Δήμος Ναυπακτίας, βρίσκεται με μια κρίσιμη φάση μετασχηματισμού που αποτυπώνεται εμφατικά στην υλοποίηση του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», που φιλοδοξεί να καλύψει θεσμικά και σχεδιαστικά κενά δεκαετιών.

Η επιτυχία του Προγράμματος «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο από την ποιότητα των μελετών, αλλά και από το τι θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση των Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Οι πράξεις εφαρμογής…

Η μετάβαση από τον στρατηγικό στον εφαρμοσμένο σχεδιασμό προϋποθέτει ένα συστηματικό και επαρκώς χρηματοδοτημένο – με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους – πρόγραμμα εκπόνησης ρυμοτομικών σχεδίων εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των πράξεων εφαρμογής, προώθησης πολεοδομικών παρεμβάσεων και σταδιακής υλοποίησης των απαραίτητων υποδομών. Χωρίς την έγκαιρη εξασφάλιση χρηματοδότησης, υπάρχει ο κίνδυνος τα νέα πολεοδομικά σχέδια να παραμείνουν θεσμικά κείμενα χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, αναπαράγοντας το χρόνιο έλλειμμα υλοποίησης που χαρακτηρίζει τη χωρική πολιτική στη χώρα μας.

Χρειάζεται η δημόσια διοίκηση (αποκεντρωμένες διοικήσεις, περιφέρειες και δήμοι) να διαθέτει ικανές υπηρεσίες στελεχωμένες με μηχανικούς ειδικούς στον σχεδιασμό και την οργάνωση του χώρου, χρηματοδοτικά εργαλεία και πρόσβαση σε σύγχρονα συστήματα πληροφορίας.

Χρειάζεται, επίσης, η Πολιτεία να διαμορφώσει σαφείς μηχανισμούς παρακολούθησης και αξιολόγησης, ώστε κάθε σχέδιο να αποτελεί ένα δυναμικό πλαίσιο, που να αναθεωρείται και να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ