Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2,2 εκατ. ευρώ στην ΔΕΥΑΝ για το έργο της τηλεμετρίας

Published

on

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησης  του έργου  «Προμήθεια και  εγκατάσταση εξοπλισμού για την αύξηση της αποδοτικής χρήσης του νερού στα δίκτυα ύδρευσης Δ.Ε. Ναυπάκτου, Χάλκειας  και Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας»,  προϋπολογισμού  δύο εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων ευρώ. Την σύμβαση του έργου υπέγραψε η Πρόεδρος της επιχείρησης  Σμπούκη Αγγελική με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου  Παναγιώτη Λουκόπουλου και του πρώην Προέδρου της επιχείρησης (και νυν του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου)  Θωμά Κοτρωνιά. Το έργο αφορά την εγκατάσταση   τοπικών σταθμών ελέγχου στα δίκτυα και τις δεξαμενές ύδρευσης  ώστε μέσω τηλεμετρίας να εντοπίζονται διαρροές , βλάβες  κλπ , και  να γίνεται άμεση επέμβαση  για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκύπτουν.  Στη συνάντηση  ο Δήμαρχος  ανέφερε  ότι το έργο αυτό αποτελεί  συνέχεια  μεγάλων παρεμβάσεων  για  τη για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών,   όπως  η ολοκλήρωση  του έργου της υδροδότησης του Δυτικών συνοικιών της πόλης , η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού -για την οποία  υπεγράφη πρόσφατα  παρόμοια σύμβαση- καθώς και σειρά άλλων έργων ύδρευσης-αποχέτευσης,  συνολικού ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Ο κ. Κοτρωνιάς σημείωσε ότι για πρώτη φορά η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας  καθίσταται φορέας υλοποίησης  μεγάλων έργων,  καθώς εξασφάλισε  σχετική πιστοποίηση, έτσι  ώστε να ρυθμίζει τα του οίκου της και να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος που την ταλαιπωρούν έως σήμερα. Επίσης αναφέρθηκε στη άψογη διαγωνιστική διαδικασία  που ακολουθήθηκε  για την επιλογή του αναδόχου του έργου.

Η κ. Σμπούκη συμπλήρωσε ότι   η υπογραφή αυτής της  σύμβασης αποτελεί  ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια της ΔΕΥΑΝ για την  αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών  αλλά και την μείωση των δαπανών και την εξοικονόμηση του νερού.

Τέλος η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, για την στήριξη και την συνεχή παρουσία του στο πλευρό της ΔΕΥΑΝ, καθώς  επίσης τον κ. Κοτρωνιά,  το προσωπικό  της επιχείρησης και όσους συνέβαλαν για να φτάσουμε στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης,  κάνοντας  ιδιαίτερη αναφορά    στη συμβολή  της Αντιπεριφερειάρχη του Νομού μας, για το σκοπό αυτό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ